ÖZDEMİR: TÜRKİYE ÇAĞ ATLAYACAK

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve Ak Parti Bandırma İlçe Başkan Yardımcısı Av. Yılmaz Özdemir Cumhurbaşkanlığı Sistemi’ni ve Anayasa Değişikliklerinin TBMM’de kabulünü değerlendirdi.

“Cumhurbaşkanlığı Sistemi Yeni Türkiye’nin anahtarıdır.”

Özdemir, ”Yeni Türkiye; mayasını geleneğinden ve tarihsel mirasından alan bir sistemin kurulduğu, siyasi istikrarsızlıkların ve yönetilememe sorununun son bulduğu, darbeler ile millet iradesinin hiçe sayılmadığı, ülke içerisinde birlik ve dirliğin sağlandığı, özgürlüklerin doyasıya yaşandığı, müreffeh hayat standardının yakalandığı, bölgesinde güçlü ve etkin bir olan bir Türkiye’dir. Eski Türkiye ise millet iradesinin darbeler ile sekteye uğratıldığı, koalisyon hükümetleri ile siyasi istikrarsızlığın hüküm sürdüğü, ekonomik olarak darboğazdan ve krizlerden bir türlü kurtulamayan, bölgesinde etkin bir siyaset geliştiremeyen ve içe kapanık bir Türkiye’dir. Cumhurbaşkanlığı Sistemi, koalisyon hükümetleri ve siyasi istikrarsızlık tarihe gömülecek, temsi kabiliyeti yüksel bir Yasama; hızlı ve etkin bir Yürütme ve denetime odaklanmış bir Yargı ile Yeni Türkiye’nin anahtarı olacaktır.

“Anayasa değişiklikleri Türkiye’ye çağ atlatacak değişikliklerdir.”

Anayasa değişiklikleri ile hükümet sistemi değiştirilmekte, bu değişiklik ile yürütmeye hız ve esneklik kazandırılmaktadır. Yargı alanında yapılan değişiklikler ile yargı bağımsızlığı yanında “tarafsızlığı” da Anayasa’da yer almaktadır.  Yargı birliğin sağlanması adına da Askeri Mahkemeler kaldırılmaktadır. Yine HSYK/HSK ve Anayasa Mahkemesinin üye sayıları değiştirilerek daha işiler yapılar kurulmaktadır.  Yasama da milletvekilliği sayısı 550’den 600’e çıkarılarak daha fazla temsil olanağı getirilmektedir. Böylece kuvvetler ayrılığı ve kuvvetler arasındaki denge sağlanmaktadır. Kuvvetler arasındaki denge mekanizmaları ile de vesayet ortadan kaldırılacaktır. Dolayısı ile Türkiye, hızlı ve istikrarlı Yürütmesi, temsil kabiliyeti yüksek Yasaması ve etkin denetimi sağlamış Yargısı ile hedeflerine ulaşacak, bir anlamda çağ atlayacaktır.   

 “Anayasa değişikliklerinin milletimizden de yüksek oranda bir oyla onay alacağını düşünüyorum”

İstikrarı yakalamış, hızlı ve esnek yürütmesi ve temsil kabiliyeti artmış ancak siyasi kutuplaşmayı en aza indirmiş Yasaması, etkin Yargısı ile bölgesinde daha güçlü olacak potansiyeli yakalayan Yeni Türkiye’nin anahtarı olacak bu değişikliklerinde milletimizden tam destek alacağına inanıyorum. Zira medeniyetinin ruh köklerinden doğan bir irfanla hareket eden bu millet doğruyu yanlışı en iyi şekilde ayırt edebilecek nitelikte bir millettir. Dolayısı ile bu referanduma gidecek bu Anayasa değişikliklerine milletimiz tarafından yüksek bir oranda destek verileceğinden şüphemiz bulunmamaktadır.” dedi.

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan İDO AVŞA SEFERLERİNE NE ZAMAN BAŞLIYOR? başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

ÖZDEMİR: TÜRKİYE ÇAĞ ATLAYACAK

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x