AKIN’DAN ÇANAKKALE ZAFERİ MESAJI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Çanakkale Zaferi’nin 102’inci yıldönümüne ilişkin mesaj yayınladı.

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Çanakkale Zaferi’nin 102’inci yıldönümüne ilişkin mesaj yayınlayarak “Çanakkale Savaşları tarihin akışını değiştiren bir nitelik taşımaktadır” dedi.

Ahmet Akın’ın mesajı şu şekilde:

“Birinci Dünya Savaşının en kritik aşamalarından birisini oluşturan Çanakkale Savaşları tarihin akışını değiştiren bir nitelik taşımaktadır.

Emperyalizme karşı özgürlük ve bağımsızlık direnişine ve mücadelesine sahne olan Çanakkale savaşı tarihin gördüğü en büyük devrimcinin, Mustafa Kemal Atatürk’ün bir lider olarak ortaya çıkmasına vesile olmuştur.

18 Mart 2015 ‘de Çanakkale’yi denizden geçmeyi planlayan emperyalistler kahraman ordumuz tarafından yenilgiye uğratılmış, arkasından 25 Nisan 1915 ‘de başlayan kara savaşları da bağımsızlık, özgürlük, kardeşlik ve birlik ruhuyla zaferle sonuçlandırılmıştır.

Bu zafer Ulusal Kurtuluş Savaşı için de büyük bir moral ve motivasyon kaynağı olmuştur. Kurtuluş Savaşında efsane kahraman Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde yine bir tarihi mücadele verilmiş ve zaferle sonuçlandırılmıştır.

Bu ülkenin kurtuluşunda ve kuruluşunda atalarımızın canları, kanları ve gözyaşları vardır. Bu vatan altın tepsi içerisinde bulunmamıştır. Verilen tarihi özgürlük mücadelesinin arkasından kurulmuş ve modern Cumhuriyet benimsenmiştir. Şimdi halkımız yine tarihi ve kritik bir aşama ile karşı karşıyadır. Tek kişiden alınarak millete verilen egemenliğe sahip çıkacak mıyız yoksa yeniden tek adama devredecek miyiz? Referandumda yüce halkımız buna karar verecektir. İnanıyorum ki halkımız egemenlik hakkına sahip çıkacak ve tek adama devretmeyecektir.

Bu düşüncelerimle Çanakkale Zaferinin 102. Yıldönümünde Yüce Atatürk ve silah arkadaşlarını; vatan savunmasında şehit düşen kahramanlarımızı ve gazilerimizi saygı ve minnetle anıyorum.”

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan İDO AVŞA SEFERLERİNE NE ZAMAN BAŞLIYOR? başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

AKIN’DAN ÇANAKKALE ZAFERİ MESAJI

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x