VALİLİK ÖNÜNDEKİ ALAN, “MİLLİ İRADE MEYDANI” OLDU

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, AK Parti Grubu’nun verdiği ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’un da imzaladığı önerge ile 15 Temmuz’dan beri demokrasi nöbetinin tutulduğu Balıkesir Valiliği’nin önündeki alan, “Milli İrade Meydanı” olarak tescillendi. Önerge Büyükşehir Belediye Meclisi’nde oy birliği ile kabul edildi. Başkan Uğur, meydanın isim tabelasının bir an önce hazırlanıp isimlendirilmesi için talimat verdi.

BTO’YA 25 YILLIĞINA YER TAHSİSİ YAPILDI

Büyükşehir Belediye Meclisi Temmuz ayı 3. Birleşimi Büyükşehir Belediye Meclis Başkan Vekili Ekrem Pehlivan’ın başkanlığında gerçekleşti. Gündem maddelerinin görüşüldüğü mecliste, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin vizyon projelerinden olan Çay Deresi Rekreasyon Alanı’nda yer alan Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nin olduğu yerde Balıkesir Ticaret Odası (BTO) için ayrılan yer, meclis kararı ile 25 yıllığına BTO’ya tahsis edildi.

DEMOKRASİ NÖBETLERİNİN TUTULDUĞU VALİLİK ÖNÜ MİLLİ İRADE MEYDANI OLDU

Bu arada, Tarife Komisyonu ile Plan Bütçe Komisyonu ve İmar Komisyonu’ndan gelen maddelerin ele alındığı Büyükşehir Belediye Meclisi’nde en dikkat çekici madde 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişiminin hemen ardından milli irade duruşu için sokağa çıkan vatandaşların ilk olarak toplanmaya başladığı Balıkesir Valiliği önüne isim verilmesi oldu. Milli irade ve demokrasinin önemi için AK Parti İl Gençlik Kolları tarafından başlatılan “Milli İrade Meydanı” ismi için imza kampanyası kısa sürede büyük ilgi görerek 10 bin imzaya ulaştı. Vali, Büyükşehir Belediye Başkanı ve binlerce vatandaşın da imzalarıyla destek verdiği kampanyada toplanan 10 bin imzalı dilekçe Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne teslim edildi. Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Temmuz ayı olağan toplantısı 4. birleşiminin 28 Temmuz Perşembe günü saat 15.00’te yapılması kararlaştırıldı.

Kaynak: İlk Haber

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan İDO AVŞA SEFERLERİNE NE ZAMAN BAŞLIYOR? başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

VALİLİK ÖNÜNDEKİ ALAN, “MİLLİ İRADE MEYDANI” OLDU

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x