ŞİŞECAM’DAN BÖLGEMİZE DEV YATIRIM!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şişecam Topluluğu ile Balıkesir Sanayi Odası arasındaki protokol kapsamında Mart 2018’de üretime başlaması hedeflenen 400 milyon liralık yatırım bedeli bulunan cam elyaf üretim tesisi için imzalar atıldı. Sanayi Odası Konferans Salonu’nda düzenlenen protokol törenine Vali Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Şişecam Topluluğu Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Ahmet Kırman, Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur, Ticaret Odası Başkanı Fahri Ermişler, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Şişecam Kimyasallar Grup Başkanı Burhan Ergene ile Kompozit Sanayicileri Derneği Başkanı Şekib Avdagiç, BESOB Başkanı Fehmi Erdem, işadamları ve davetliler katıldı.

CAM ELYAF ÜRETİMİ YAPILACAK
Şişecam Topluluğu Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Ahmet Kırman, Sanayi Odası Konferans Salonunda gerçekleştirilen imza töreninde, Balıkesir’deki tesiste cam elyaf üretimi yapılacağını söyledi. Cam elyafın birçok sektörün kullandığı malzeme haline geldiğini dile getiren Kırman, şunları kaydetti: “Türkiye Şişecam Fabrikaları dünyada kendisine özgü yapısı ile camın bütün alanlarında faaliyette bulunan tek örnek. Düz cam, cam ambalaj, Paşabahçe dediğimiz cam ev eşyası ve kimyasallar alanında bunun yanında enerji ve diğer alanlarda faaliyetleri ile dünyadaki rakipleri arasında ilk beşte. Ayrıca halen 13 ülkede fiilen 44 noktada üretim yapıyoruz. Şu an 44 noktada fırınlarımız çalışıyor, cam üretiyoruz. Dünyanın sayılı cam ve soda üreticileri arasında yer alıyoruz. Bütün çabamız net olarak ülkemiz bayrağını bu yerlerde dalgalandırmaktan geçiyor.”
Kırman, bu çerçevede elyaf yatırımını 70 bin ton ile Balıkesir’de yapacaklarını aktararak, “Umudumuz ileri teknoloji, kompozit sanayi ve savunma sanayinde, otomotiv sanayinde, geri dönüşüm rüzgar türbinlerinin pervanelerinde kullanılabilecek yüksek kalitede kompozit malzemeyi yapabilecek alana yoğunlaşmak ve bunu da kısa sürede buradaki yatırımı tamamlayarak hayata geçirmek” diye konuştu.

200 DÖNÜM ARAZİDE 400 MİLYONLUK YATIRIM
Balıkesir Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur da Türkiye’nin içinde bulunduğu bu dönemde yatırım yapan sanayicilerin ülkesine sahip çıktığını belirtti. Yatırımların ülkenin hala güvenli olduğunu göstermek adına çok önemli olduğunu vurgulayan Uğur, “Şişecam Grubu Türkiye’nin en önde gelen sektörün yanı sıra dünya kuruluşlarından birisi. Balıkesir’de yatırım yapmaları bizi çok mutlu etti. Bu yatırımlar uzun soluklu bir süreç. Şişecam buraya gelerek, ‘Bu millete güveniyorum’ dedi. İnşallah biz de yatırımcılara elimizden geldiği kadar destek oluyoruz. Dünya da Türkiye de konjonktür anlamında sıkıntılı günler geçiriyor. O yüzden yatırımcılar önemli. Dile kolay 400 milyon liralık yatırım 200 dönüm arazi. Söylemesi kolay ama bunlar ciddi işler. Biz yatırımcının 7/24 emrindeyiz” dedi.

BAŞKAN UĞUR: “ŞİŞECAM 400 MİLYONLUK YENİ BİR YATIRIMI DAHA ÇEKER”
Balıkesir için önemli bir günü yaşadıklarını söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, sözlerine şöyle başladı: “İnanıyorum ki bu 400 milyonluk yatırım, Balıkesir’e 400 milyonluk bir yatırım daha çeker. Yatırımlar olurken biz belediye olarak neler yapıyoruz? Biz istiyoruz ki Şişecam’da çalışacak olanlar ile Balıkesir’de yeni yatırım yapacak olanların çalışanların bu şehirde rahat çalışmasını istiyoruz. Ailesi ile çoluğu, çocuğu ile Balıkesir’de yaşamayı tercih etmesi lazım. Biz Balıkesir’in sosyal hayatını da buna hazırlıyoruz. Şişecam ve diğer yatırımlar bittiğinde burada çalışacak yetkililer, idareciler aileleri ile çoluk çocukları ile burada yaşasınlar. Bütün ihtiyaçlarını Balıkesir’de karşılasınlar. Diğer şehirlere gitmesinler istiyoruz.”

VALİ YAZICI: “TÜRKİYE DÜNYADA SÖZÜ GEÇEN BİR ÜLKE OLACAK”
Son olarak ise Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı bir konuşma yaptı. Balıkesir’e yeni yatırımların geleceğine inandığını belirten Vali Yazıcı, “Şişecam burada bacayı tüttürdükten sonra başka yatırımcıların da gelmesine imkan verecek, fırsat tanıyacaktır. Türkiye’nin yaşadığı bu özel koşullar içerisinde, Türkiye ekonomisine altüst etmeye çalışan hem içerden hem dışarıdan bir takım güçlerin yoğun çalıştığı bu dönemde ülkesini, milletini, vatanını seven kişilerden müteşekkil Şişecam fabrikası yetkililerini herkesin huzurunda tebrik ediyorum. Ülkemiz bir takım şeylere zorlanmaya çalışılıyor, ama bu zorluklardan daha çok çalışarak ve üreterek bunları aşacağız. Terörü de aşacağız, diğer ekonomik zorlukları da aşacağız. Bu ülke birkaç yüzyıl önce dünyada bulunduğu pozisyon gibi, hak ettiği, sözü geçen bir ülke olacak” dedi.

Konuşmaların ardından Vali Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Şişecam Topluluğu Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Ahmet Kırman, Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur ve Ticaret Odası Başkanı Fahri Ermişler tarafından protokol imzalandı. İmza töreninin ardından karşılıklı hediyeler verilerek, hatıra fotoğrafı çektirildi.

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan İDO AVŞA SEFERLERİNE NE ZAMAN BAŞLIYOR? başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

ŞİŞECAM’DAN BÖLGEMİZE DEV YATIRIM!

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x