Medya Planlama Hakkında Bilinmesi Gereken Her Şey!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Reklam ve pazarlama faaliyetleri sayesinde aklınıza gelebilecek her markanın başarılı olması mümkündür. Fakat, reklamların nerede ve nasıl yapılıyor olduğu da son derece önemlidir. Bir başka deyişle, reklama dair en küçük detayların dahi planlanması ve ortada planlı bir çalışmanın olması gereklidir.

Medya planlama; reklamcılık sektörünü yakından takip edenlerin bildiği bir kavramdır. Reklam verenlerin iletmek istedikleri mesajı hangi medya kanalları aracılığıyla hedef kitlelerine ulaştıracaklarını belirleyen çalışmaya medya planlama adı verilir. Bir başka deyişle, ortada emek verilerek oluşturulmuş bir medya planı söz konusudur. Medya planı oluşturmadan evvel reklam ve pazarlama amaçları belirlenmelidir. Ardından, bu plan dikkate alınarak medya kanallarından hangisinin veya hangilerinin en iyi seçim olacağına karar verilir.

Medya Planlama Ne İşe Yarar?

Medya planlamanın ne işe yaradığı çok fazla merak ediliyor. Bu noktada, medya planlamanın ulaştırılmak istenen mesajı hedef kitleye mümkün olduğunca efektif bir şekilde ulaştırmayı hedeflediğini söylemek söz konusu! Markalar; son derece kreatif bir mesaj hazırlayabilirler. Fakat, bu mesajı doğru medya kanalları ile hedef kitleye ulaştıramadıkları takdirde işin sonunda üzülen taraf olurlar. Medya planlama; bilhassa istenilen geri dönüşün elde edilmesinde önemli bir role sahiptir.

Takdir edersiniz ki, sosyal medya pazarlaması; beraberinde dijital medya planlaması ve satın alması gibi önemli bir hususu ortaya çıkarır. Markalar; ürün ve hizmetlerini sosyal medyada olabilecek en iyi şekilde pazarlamak adına dijital medya planlamasına ihtiyaç duyarlar. Medya planlama; ürünün doğru kişilerle buluşturulması noktasında son derece faydalı bir seçenektir. Düşük bir bütçeyle başarılı bir iş çıkarmak adına tercih edilir.

Medya Planlama Nasıl Yapılır?

Medya planlama; sıradan bir markanın tek başına üstesinden gelebileceği bir süreç değildir. Bir başka deyişle, medya planlama konusunda uzman bir ajanstan hizmet alınmalıdır.

  • Medya planlamanın ilk aşaması hedeflerin belirlenmesidir. Bu aşamada, markanın hedefinin ne olduğuna karar verilmelidir. Bazı markalar; yalnızca popüler olmayı hedeflerler. Bunun yanı sıra, bazı markaların site içi dönüşüm oranlarını arttırmak gibi çok daha ciddi bir hedefi vardır. Bu noktada, özgün, ölçülebilir ve gerçekçi hedefler belirlenmelidir.
  • Hedef kitlenin belirlenmesi; medya planlama açısından bir hayli önemlidir. İnternette farklı özelliklere sahip çok sayıda kullanıcı vardır. Medya planının kime ulaştırılacağı bir hayli önemlidir. Hedef kitle oluşturma sürecinde bazı hususlara önem verilmelidir. Her şeyden önce, kampanya türünün ne olduğu belirlenmelidir. İşletmeden işletmeye veya işletmeden tüketiciye kampanyaları oldukça popülerdir. Bunun yanı sıra, hedef kitlenin yaş, cinsiyet, ilgi alanı gibi özellikleri de dikkate alınmalıdır. Son olarak, hedef kitlenin hangi platformda aktif olduğu üzerine odaklanılmalıdır.
  • Medya planlama sürecinde bazı detayların ivedilikle belirlenmesi gerekir. Zaman çizelgesi, bütçe ve medya kanalları tespiti başarılı bir şekilde yapılmalıdır.

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan Bozcaada'da Gezilecek Yerler Nerelerdir? başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Medya Planlama Hakkında Bilinmesi Gereken Her Şey!

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x