BİRLİKTELİK RUHUNU YAKALAMAK ZORUNDAYIZ

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Sosyal Bilimler Liseleri 10. Ulusal Öğrenci Sempozyumu yapıldı.
Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğünce düzenlenen “Sosyal Bilimler Liseleri 10. Ulusal Öğrenci Sempozyumu”, Balıkesir’de başladı.
Vali Ersin Yazıcı, bu yıl “Eğitim Yoluyla Toplumsal Değişimde Genç İradenin Rolü” teması ile 10.’su düzenlenen ‘Ulusal Sosyal Bilimler Liseleri Öğrenci Sempozyumu’na katıldı.
SOSYAL BİLİMLER LİSELERİ ULUSAL ÖĞRENCİ SEMPOZYUMU
Bugüne kadar başarı ile gerçekleştirilen “Sosyal Bilimler Liseleri Ulusal Öğrenci Sempozyumu” ‘Sosyal Bilimler ve Edebiyat alanında ihtiyaç duyulan üstün nitelikli bilim insanı yetiştirmeye kaynaklık etmek, ilgi ve yetenekleri üst düzeyde olan öğrencileri bu alanda yükseköğretime hazırlamak, bilimsel, kültürel ve teknolojik gelişmeleri izleyebilecek düzeyde yabancı dil öğrenmelerini sağlamak, öğrencileri araştırmaya yöneltmek, sosyal bilimler alanında yeni buluşlara ilgi uyandıracak ortam ve şartları hazırlamak, öğrencilerde geçmiş nesiller ile çağdaşları arasında ortak duygular uyandırılmasını sağlamak, Türk sanat ve kültür birikimini anlayıp yorumlayabilen, yeni bilgi ve projeler üretebilen bireyler yetiştirerek toplumun ekonomik ve kültürel kalkınmasına bilinçli bir şekilde katkıda bulunmak’ amacıyla kurulan Sosyal Bilimler Liselerinin kurumsallaşmasına, geliştirilmesine ve kamuoyunda hak ettiği seviyenin yakalanması ile bir farkındalık oluşmasına çok büyük katkı sağlamaktadır.

ÇÖZÜM ODAKLI ÇALIŞAN BİREYLER
Sempozyumun açılış konuşmalarında; bu sene 10.’su düzenlenerek geleneksel hale gelen ‘Ulusal Sosyal Bilimler Liseleri Öğrenci Sempozyumu’nda Sosyal Bilimler Liselerinin süreci, öğrencilerin başarıya ulaşmalarında düşünen, sorgulayan ve çözüm odaklı çalışan bireyler olmasında düzenlenen sempozyumların etkin bir kaynak olduğu, Sosyal Bilimler Liselerinin mezunlarının ülkemizin yönetiminde ve ilerlemesinde etkin söz sahibi oldukları ve olmaya da devam edecekleri vurgulandı.
Balıkesir Öğretmenevinde düzenlenen sempozyumun açılışında konuşan Vali Ersin Yazıcı, ahlaklı, erdemli nesiller yetiştirmenin son derece önemli olduğunu ifade etti.

DEĞERLER EĞİTİMİ OLMADAN DİĞER EĞİTİMLERİN BİR KIYMETİ YOKTUR
Balıkesir’de eğitime çok önem verdiğini ve üzerinde hassasiyetle durduğunu ifade eden Vali Yazıcı, “Her bir çocuğumuz bizim için bir değer ve zenginliktir. Eğitim bir birey ve insanı değerli hale taşır, onu bir değer haline getirir. Şu anda çağımızda modern toplumların en çok önem verdiği eğitim, değerler eğitimidir. Değerler eğitimi olmadan diğer eğitimlerin bir kıymeti yoktur. Çocuklarımızı iyi insan olarak yetiştireceğiz. Eğitim çok önemlidir, ama değerler eğitimi daha önemlidir. Yarının büyükleri olan çocuklarımızın eğitim ve öğretimi için elimizden gelen gayreti göstermemiz gerekmektedir. Tabii ki çocuklarımızı sadece eğitim ve öğretim alanında değil, kendilerini en iyi şekilde ifade edebildikleri, bilgi ve becerileri doğrultusunda sanat, spor ve birçok alanda da kendilerini geliştirmeleri için de önayak olmamız gerekmektedir. Birliktelik ruhunu yakalamak zorundayız, o zaman başarı gelir. Memleketimizin değerlerine önem vermeliyiz, çocuklarımıza bunları öğretmek zorundayız. Bu vesileyle ortak değerlerin yeni nesillere kazandırılmasının sadece bir dersin ya da bir öğretmenin işi olmadığını, dolayısıyla başta aile olmak üzere toplumun her kesimine büyük sorumluluklar düştüğünü tekrar tekrar belirtmek isterim.”şeklinde konuştu.

BİZ BÜYÜK BİR MİLLETİZ
Bir toplumun geleceği olan gençlere değer vermek gerektiğini söyleyen Vali Yazıcı, “Biz büyük bir milletiz. Sadece Anadolu’da bin yıldan fazladır varız. Bu süreçte hem insanlara mutluluk hem kendi milletimizin değerlerinin yüceltilmesi anlamında medeniyete sayısız katkısı olmuş bir milletin mensuplarıyız. Bizim bunları herkesten daha fazla bilmemiz, tanımamız gerekiyor.” diye konuştu

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan Gestaş Avşa Adası Erdek Feribot Seferleri 2024 başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

BİRLİKTELİK RUHUNU YAKALAMAK ZORUNDAYIZ

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x