Uçan: Ek göstergeler 3600’e çıkmalı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Eğitimciler Sendikası (Aktif-Sen) Balıkesir İl Temsilcisi Engin Uçan, yaptığı basın açıklamasında, öğretmenlerin mağduriyetinin giderilmesi için ek göstergelerinin 3600’e yükseltilmesi gerektiğini söyledi.
Uçan, ülke ve toplumun geleceği adına önemli görevlerden birini ifa eden öğretmenlerin, maddi gelir ve özlük hakları konusunda adaletsiz uygulamalar yüzünden mağdur olduğunun altını çizdi. Aktif Eğitim-Sen olarak, öğretmenlerin bu konudaki talep ve önerilerini, resmi bir yazı ile başta Milli Eğitim olmak üzere ilgili bakanlıklara ilettiklerini açıklayan Uçan “Taleplerimizin hayata geçmesi için ülke genelinde yürüteceğimiz kampanyaya, bütün öğretmenlerimizden ilgili yerlere ve tüm milletvekillerine e-dilekçe göndererek ve kamuoyunun dikkatini çekmek amacıyla kokart takarak destek vermelerini bekliyoruz” dedi.
-Özlük haklarımız iyileştirilmelidir
Türkiye’de eğitim alanındakilerin, OECD ülkelerindekilere göre daha fazla çalışmasına rağmen onlardan daha düşük ücret aldığına dikkat çeken Uçan, öğretmenlerin ve diğer eğitim çalışanlarının mesleki motivasyonları, toplumdaki saygınlık ve mesleki verimliliklerinin arttırılması için özlük haklarında iyileştirme yapılması gerektiğinin altını çizdi. Uçan devamında şunları söyledi “Türkiye’de görev yapan bir öğretmen, hem maaş olarak dünya ortalamasının çok gerisinde maaş almakta, bununla birlikte çalışma saatleri açısından da oldukça fazla çalıştırılmaktadır. Çalışmaya karşı olmak, hele gelişmekte olan bir ülkenin daha fazla çalışmasının önüne geçmek tabii ki doğru değildir fakat eşit işe eşit ücret bir devlet politikası ise öğretmenlerin bu emek ve gayretleri karşılığını bulmalı, onlara yapılacak ücret iyileştirmeleri ile bir nebze olsun yapılan haksızlıklar telafi edilmelidir. OECD ülkelerinin çalışma saatleri ve yıllık tatil süreleri göz önüne alındığında, ülkemizde öğretmenlerin çok çalışıp az tatil yaptıkları rahatlıkla görülecektir. Yani öğretmen, haftada üç gün çalışıp geri kalan sürede yatmamaktadır. Dünyanın gelişmiş birçok ülkesinden daha fazla çalışmakta, daha az tatil yapmaktadır.”

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan Mavi Sertifikalı Ceviz Fidanı Talebine Yetişemiyorlar başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Uçan: Ek göstergeler 3600’e çıkmalı

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x