İL MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMALARINDA YENİ BİR DÖNEM

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tarımsal işletmelerin tarımsal üretim değerini artırmak, tarımsal verilerin doğru tespitini yapmak ve çiftçinin hizmete ulaşımını kolaylaştırmak amacıyla Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan Tarımsal İşletme Danışmanı uygulaması Balıkesir’de de başladı.

Tarımsal İşletme Danışmalığı ile her tarım işletmesi İl ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerinde görevli en az bir personele sorumluluk verileceği belirtildi. Tarımsal işletme danışmanı ile çiftçilerin daha iyi üretim yapabilmeleri ve yaşadığı sorunların asgari seviyeye indirilmesi amaçlanıyor. İşletme bazlı yeni modelde çalışacak personel; çiftçilerimize Bakanlığımızın yürüttüğü tüm çalışmalar kapsamında danışmanlık hizmeti verecek.

TARIMSAL FAALİYETLER KAYIT ALTINA ALINACAK

Ülke genelindeki tüm tarımsal faaliyetlerin kayıt altına alınması amacıyla başlatılan “Tarımsal İşletme Danışmanlığı” uygulaması kapsamında, ilimizdeki çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca il ve ilçe müdürlüklerinin daha verimli ve etkin çalışma yürütebilmesi amacıyla uygulamaya konulan işletme bazlı teknik danışmanlık hizmeti ile tüm tarımsal faaliyetler kayıt altına alınacak. Kayıt altına alınan bilgilerle Tarımsal Üretim Kayıt Sistemi için veri tabanı oluşturulacak. Kayıt sistemi, ülkenin tarım politikasının belirlenmesinde de etkin rol oynayacak.

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan İDO AVŞA SEFERLERİNE NE ZAMAN BAŞLIYOR? başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

İL MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMALARINDA YENİ BİR DÖNEM

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x