TUNCEL KURTİZ EDREMİT’TE ANILDI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sinema ve tiyatro sanatçısı Tuncel Kurtiz ölümünün 4. yılında Edremit’te Kazdağları’nın eteklerindeki mezarı başında anıldı.

Sanatçı Tuncel Kurtiz’in ölümünün 4. yıl dönümü nedeniyle Edremit Belediyesi tarafından anma programı düzenlendi. İlçeye bağlı Kazdağları’nın eteklerindeki Çamlıbel kırsal mahallesinde bulunan mezarı başında düzenlenen anma törenine Edremit Belediye Başkanı CHP’li Kamil Saka, sanatçının eşi Menend Kurtiz, yakınları, dostları ve sevenleri katıldı. Sanatçının sesinden şiir dinletileri yapılırken sevenleri, törende duygulu anlar yaşadı. Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, yaptığı konuşmada, Kurtiz’in yeri dolmayacak çok önemli bir değer olduğunu belirterek “Ölümünün 4’üncü yılında adam gibi adam Tuncel Kurtiz’i bir kez daha birlikte beraberce anıyoruz.  4 yıl önce Türkiye sadece bir sanatçısını kaybetmedi, hakikaten adam gibi bir insanını kaybetti. Bugün böyle insanlar gittikçe azalmakta, gittikçe yokluğa doğru son hızla ilerlemekte. Onun için ülke bu noktada. Ama ben şuna inanıyorum ki büyük ustanın ektiği tohumlar kendisi gibi sanatçıların yetişmesi konusunda en kısa süreçte meyve vermeye başlayacaktır. Bir kez daha büyük ustayı rahmetle anıyor, onun gibi sanatçıların ortaya çıkmasıyla onun mezarında rahat bir uyku uyuyacağına inanıyorum. Katılan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Sanatçının eşi Menend Kurtiz açıklama yapmazken sadece “Bizi yalnız bırakmadığınız için teşekkür ederim” dedi. Tuncel Kurtiz’in hayranlarından Aylin Çağlar, “Vatanını sevdiğini düşünüyorum. Çok insancıl, insanları seven, çok iyi bir sanatçıydı. Çok duygulandım, çok üzgünüm ama bugün burada onu anıyor olmaktan da memnunum” dedi. Kurtiz’in mezarına çiçekler bırakılırken ardından Çamlıbel Mahallesi Muhtarlığı önünde pilav ayran dağıtıldı.

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan Gestaş Avşa Adası Erdek Feribot Seferleri 2024 başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

TUNCEL KURTİZ EDREMİT’TE ANILDI

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x