TEMA PARK GÜNDEMDE

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bandırmaya kurulması düşünülen Bandırma Organize Sanayi Bölgesi ve Bandırma Port hakkında bilgiler veren Balıkesir Belediye Başkanı Edip Uğur, “Bir buçuk, iki yıldır çalışmalarını yapıyoruz. Port Of Rotterdam’daki organize sanayi bölgesi ve limanı ile temaslarımız var. Bakanımızla da görüştük, tekrardan bakanımıza bugüne kadar yaptığımız çalışmaları sunacağız. Türkiye’ye vizyon olacak bir projeyi hayata geçireceğiz’’ dedi.

Uğur devemında ‘’Yine Bandırma’da düşündüğümüz bir tematik park var. İstanbul, Bursa, Balıkesir, İzmir, Manisa’daki üniversite öğrencilerine yararlı olacak bir projeyi uluslararası bir yarışmaya çıktık. Hem Türkiye’den hem de Avrupa’daki önemli peyzaj mimarları jüride bulunmayı kabul etti. Bunun birincisini Fransa’nın Caan kentindeki MİPİM Fuarı’nda ilan edeceğiz. Bu dünya çapında bir ses getirecek.’’ Diye konuştu.

Balıkesir Üniversitesi (BAUN) 2016-2017 Akademik Yılı Açılışı Töreni yapıldı. Balıkesir Üniversitesi Konferans Salonu’nda düzenlenen açılış törenine Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, AK Parti Balıkesir Milletvekilleri Kasım Bostan, Mahmut Poyrazlı, Sema Kırcı, Ali Aydınlıoğlu, Rektör Prof. Dr. Kerim Özdemir, ilçe belediye başkanları, AK Parti İl Başkanı Dinçer Orkan, çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı. Açılış öncesi Bakan Özlü, Valiliği ziyaret etti. Ziyaret sonrası Balıkesir Üniversitesi’ndeki törenlere katıldı.
Saygı duruşu İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan akademik yıl açılış töreninde BAUN Orkestrası tarafından mini bir konser verildi. Konser ardından BAUN Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, akademik yıl açılış konuşması yaptı. Rektör Özdemir, konuşmasında Vali Yazıcı ve Başkan Uğur’a üniversiteye verdikleri desteklerden ötürü teşekkür etti. Rektör Özdemir ardından Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur bir konuşma yaparak katılımcı ve davetlilere hitap etti.
Bandırmaya kurulması düşünülen Bandırma Organize Sanayi Bölgesi ve Bandırma Port hakkında bilgiler veren Başkan Uğur, “Bir buçuk, iki yıldır çalışmalarını yapıyoruz. Port Of Rotterdam’daki organize sanayi bölgesi ve limanı ile temaslarımız var. Bakanımızla da görüştük, tekrardan bakanımıza bugüne kadar yaptığımız çalışmaları sunacağız. Türkiye’ye vizyon olacak bir projeyi hayata geçireceğiz. Bakanımıza teşekkür ediyoruz. Yine Bandırma’da düşündüğümüz bir tematik park var. Üniversitenin mühendislik ve mimarlık fakültelerine çok yardımcı olacak. Orada öğrencilerin uygulamalı olarak eğitim alabilecekleri, İstanbul, Bursa, Balıkesir, İzmir, Manisa’daki üniversite öğrencilerine yararlı olacak bir projeyi uluslararası bir yarışmaya çıktık.
Bu uluslararası anlaşma jürisi de jüriyi teşekkül ettirirken Avrupa’nın önemli üniversitelerinden, hocalarında jüriyi oluşturuyoruz. Hem Türkiye’den hem de Avrupa’daki önemli peyzaj mimarları jüride bulunmayı kabul etti. Bunun birincisini Fransa’nın Caan kentindeki MİPİM Fuarı’nda ilan edeceğiz. Bu dünya çapında bir ses getirecek. Bu yarışmaya 300’ün üzerinde proje katılacak. Balıkesir önemli, Balıkesir’e talep çok” şeklinde konuştu.

UĞUR: “BALIKESİR’İ 10 NUMARA İL YAPACAĞIZ”
Hükümetin Balıkesir’e çok önem verdiğini hatırlatan Başkan Uğur, “Yapılan barajlar, göletlerle Balıkesir’deki tarımsal üretim ve hayvancılık devamlı yükselmede. Bundan 15-20 senedir yapılmaya barajlar ve göletler inşa ediliyor. Yollar, köprüler, otoyollar Balıkesir’i önemli hale getiriyor. Üniversitemiz nasıl öğrencilerin ilk 10 tercihi arasında yer alıyorsa, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yılında bizimde amacımız Balıkesir’i ekonomik ve gelişmişlik olarak Türkiye’nin en gelişmiş 10. ili yapmak. Plakamız 10, inşallah Balıkesir’i de 10 numara il yapacağız. İnanıyoruz ki sorunları çözülmüş, motivasyonu yüksek, gençlerimize örnek ve önder olacak akademisyen kadro öncülüğünde her şey mümkündür” dedi.

UĞUR: “YATIRIMCILAR BALIKESİR’E GELMEK İÇİN SIRADA”
Balıkesir’in altyapı ve ekonomik potansiyeli ile Türkiye’nin gelişmekte olan illeri arasında yer aldığını ifade eden Başkan Uğur, “Balıkesir ilimiz ülke çapında gelişmekte olan altyapı ve ekonomik potansiyelleri ile Türkiye’nin geleceğinde, parlayan şehirlerden biri olmaya adaydır. Balıkesir İzmit Körfez Geçişi ile İstanbul – İzmir Otoyolu; İstanbul– İzmir yüksek hızlı tren aksı, lojistik merkezler ve Çanakkale Boğaz Köprüsü gibi mega projelerin kesişimin de yer almakta, 20 milyon kişinin yaşadığı Marmara Havzasının gelişiminde stratejik bir konumda bulunmaktadır. Balıkesir Üniversitesi ise Balıkesir’imizin çok önemli bir değeridir. Birçok yatırımcı Balıkesir’e gelmek için sırada. Birçok sanayici Organize Sanayi Bölgemizde yer istiyor ve yatırım yapmak istiyor. Tabi Balıkesir her türlü sebze ve meyvenin yetiştiği ve tarım ile hayvancılığın yapıldığı bir il. Aynı şekilde yer altı ve maden zenginliklerimiz de çok fazla.

Bor madeni dünyadaki en engin bor yatakları Balıkesir’de. Yine altın, demir, kömür, çinko, polipten, bakır madenleri hepsi Balıkesir’de bulunuyor. Yine çok büyük mermer yatakları ve mermere ismini veren Marmara Adası yine Balıkesir’de. 300 kilometreye yakın kıyı şeridi ve Kaz Dağları ile, bitki örtüsü, zeytini ve zeytin yağı ile. Beyaz et, kırmızı et ve deniz ürünleri ile çok zengin bir il. Dolayısı ile Balıkesir’e tercih edilen 10 il arasında üniversite arasında yer alması, Bandırma 17 Eylül Üniversitesi ile beraber daha da değer kazandı” diye konuştu.

Başkan Uğur’un ardından AK Parti Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu ve Vali Ersin Yazıcı’da birer konuşma yaptı. Son olarak ise Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü bir konuşma yaparak davetlilere hitap etti.

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan İDO AVŞA SEFERLERİNE NE ZAMAN BAŞLIYOR? başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

TEMA PARK GÜNDEMDE

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x