Özkurt: TMO kapatıldı mı?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gönen Ziraat Odası Başkanı Necati Özkurt, gazetecilere yaptığı açıklamada, hububat üreticisinin emeğinin karşılığını alamadığını söyledi.

Serbest piyasada buğdayın kilogramının 80 ila 92 kuruş arasında değiştiğini dile getiren Özkurt, bu rakamların üreticilerin girdi maliyetlerini karşılamaktan uzak olduğunun altını çizdi.Özkurt: TMO kapatıldı mı?

Hububat üreticilerinin serbest piyasa adı altında zahirecilerin kucağına itildiğini öne süren Özkurt “  Hepimiz biliyoruz ki serbest piyasa ekonomisinde alıcı ve satıcılar ürünün fiyatını, arz ve talebe göre karşılıklı belirliyorlar. Ancak ülkemizde ette ve sütte olduğu gibi hububatta da serbest piyasa şartları oluşmamıştır.

Toprak Mahsulleri Ofisinin müdahale alımı konusunda girişimlerde bulunması kaçınılmazdır. Üreticinin sabrı tükenmektedir. Her gün odamızın kapısını aşındıran üreticimiz, TMO’dan hububat fiyatına müdahale etmesini istemektedir. TMO kapandı da bizim mi haberimiz yok ” dedi.

Çiftçinin kara gün dostu olan Toprak Mahsulleri Ofisi’nin artık devreye girmesi gerektiğinin altını çizen Özkurt “Gün bugündür. Devlet üreticinin yanında olmalıdır. Bizler ziraat odaları olarak müdahalenin olmadığı, kuralların bulunmadığı bir serbest piyasa şartlarını asla kabul etmiyoruz” şeklinde konuştu.

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan Balıkesir Yılda 500 Bin Adet Aşılı Ceviz Fidanı İhraç Ediyor başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Özkurt: TMO kapatıldı mı?

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x