KARESİ’NİN DUVARLARI SANATA TESLİM

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Karesi’nin modern bir şehir kimliği kazanması adına Balıkesir Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ve Karesi Belediyesi İşbirliği ile bu yıl 2.’si düzenlenen “II.Trafo Renklendirme Yarışması” sonuçlandı.

Karesi’nin fiziki, sosyal ve kültürel imarının yanı sıra daha yaşanabilir bir çevre için çalışmalarına ara vermeden devam eden Karesi Belediyesi, Başkan Yücel Yılmaz’ın talimatı ile görüntü kirliliği oluşturan unsurları da bir bir ortadan kaldırmaya devam ediyor.

Balıkesir Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ile yapılan protokolle öğrencilerin Karesi İlçesi’ndeki elektrik trafolarını soğuk, kirli ve çirkin görüntüsünden kurtarıyor. Bu yıl mayıs ayında düzenlenen ‘I.Trafolar Tuval oluyor Yarışması’nın ardından aralık ayında da ‘II. Trafolar Tuval oluyor’ yarışması düzenlendi. Balıkesir Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri, 10 gün boyunca ilçedeki 10 trafoda; şehitlerimize hitafen, doğa, yel değirmeni, saat kulesi mekanik görsel gibi bir birinden farklı sanatsal çalışmaları trafolara çizdi.

BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ EMRE VE KÜBRA’NIN
Karesi Belediyesi Başkan Yardımcısı Yusuf Hocaoğlu, Balıkesir Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Elif Çimen, öğretim görevlilerinin de aralarında bulunduğu jüri üyeleri trafoları tek tek gezerek değerlendirme yaptı. Değerlendirme sonucunda; birincilik ödülünü Emre Geçer-Kübra Akburak, ikincilik ödülünü Zeynep Ünal-Fatma Bişirici, üçüncülük ödülünü Esma Bayduman-Veli Berkay Eliş, Jüri özel ödülü Gürkan Güneş-Melih Altıntaş aldı. Diğer yarışmacılara da jüri teşvik ödülü verildi. Öğrenciler ödüllerini önümüzdeki günlerde yapılacak olan törende alacaklar.

TRAFOLARI GİDİP GÖREBİLİRSİNİZ 
Yarışma kapsamında boyanan trafolar; Adnan Menderes Mahallesi 135. Cadde, Atatürk Mahallesi Zühtü Özkardaşlar Caddesi, Bandırma Caddesi Toplu Taşıma Merkezi yanı, Kuvayi Milliye Mahallesi Hatipler Camii karşısı, Kuvayi Milliye Mahallesi Askerlik Şubesi karşısı, Maltepe Mahallesi Gülin Sokak, Paşaalanı Mahallesi 194. Sokak, Paşaalanı Mahallesi 249. Sokak, Toygar Mahallesi 267. Sokak, Dumlupınar Mahallesi Ali Hikmet Paşa Caddesi üzerinde bulunuyor.

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan Mavi Sertifikalı Ceviz Fidanı Talebine Yetişemiyorlar başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

KARESİ’NİN DUVARLARI SANATA TESLİM

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x