GÖZALTINA ALINAN 16 PİLOT SERBEST BIRAKILDI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

3’üncü Ana Jet Üs Komutanlığı’nda gözaltına alınan 16 pilot serbest bırakıldı.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, 15 Temmuz darbe girişimi ardından FETÖ/PDY’ye yönelik soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında 3’üncü Ana Jet Üs Komutanlığı’na yönelik 2’si albay 71’i üsteğmen 73 pilot hakkında ‘Anayasayı ihlal, Yasama Organlarını Engellemeye Teşebbüs, Hükümete Karşı İsyan, FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak, Örgüt Adına Faaliyette bulunmak’ iddiasıyla yakalama kararı çıkartıldı.

2’Sİ ALBAY 66 PİLOT GÖZALTINA ALINDI

Pilotların yakalanması için geçtiğimiz hafta Perşembe günü Konya merkezli 17 ilde düzenlenen operasyonda şu ana kadar 2’si albay 66 pilot gözaltına alındı. 7 pilotun yakalanması için çalışmaların sürdüğü belirtildi.

16 PİLOT SERBEST BIRAKILDI

Polisteki işlemlerinin tamamlanması ardından adliyeye sevk edilen 16 pilot çıkarıldığı mahkemece adli kontrol kararı ve yurtdışına çıkış yasağı ile serbest bırakıldı. 2’si kadın 50 pilotun ise polisteki sorgusu sürüyor.

DARBE GİRİŞİMİNİN ARDINDAN 700 SAVAŞ PİLOTUNDAN 248’İ FETÖ’CÜ ÇIKTI

2015 yılında açıklanan rakamlara göre Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda bulunan 1280 pilottan 700’ü savaş pilotuydu. 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişiminin ardından savaş pilotlarından 248’i FETÖ’den ya tutuklandı ya da ihraç edildi..

Yaklaşık 452 savaş pilotu kalmasının ardından, ortaya çıkan yeni tabloda oluşan boşlukların nasıl doldurulacağı merak konusu olmuştu.

BOŞLUK NASIL DOLDURULACAK: ABİDİN ÜNAL AÇIKLADI

Hava Kuvvetleri’nde, özellikle de muharip pilot açığı ne zaman kapanmış olacak?

Vatan’dan Murat Çelik’e konuşan Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal’ın bu konudaki sözleri de çok önemli.

Ünal konu ile ilgili şu ifadeleri kullandı;

ALELACELE BİR İŞ YAPAMAYIZ

– Bir savaş pilotunun nasıl yetiştiğini biliyorsunuz. Nasıl bir yatırım yapıldığını, bu arkadaşlarımızın nasıl bir eğitim sürecinden geçtiğini biliyorsunuz. Sırf eksik sayıyı tamamlayacağız diye alelacele bir iş yapamayız biz.

HIZLANDIRILMIŞ EĞİTİM SÖZ KONUSU OLAMAZ

– Hava Kuvvetleri’nde ‘hızlandırılmış eğitim’ gibi bir uygulama söz konusu olamaz. Her şey kuralına, kaidesine göre olur ve öyle olacak. Eğitimler, uçuş saatleri; her nokta yönergelerdekine uygun olmalı, olacak.

İKİ YILDA ESKİSİNDEN GÜÇLÜ OLACAĞIZ

Böyle baktığınızda da, savaş pilotu açığımızı tamamlamamız ve ideal kadro yapımıza dönmemiz yaklaşık iki yıl gibi bir süre alacaktır.

Ancak talepler ve oluşan rezerve baktığımda size şunu rahatlıkla söyleyebilirim. İki yıl sonra, eskisinden bile daha güçlü bir Hava Kuvvetlerimiz olacak, göreceksiniz.”

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan Mavi Sertifikalı Ceviz Fidanı Talebine Yetişemiyorlar başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

GÖZALTINA ALINAN 16 PİLOT SERBEST BIRAKILDI

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x