BÜYÜKŞEHİRDEN ARICILARA POLEN ALTLIĞI DESTEĞİ

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, ‘Türkiye’yi Doyuran İl’sloganıyla öne çıkan Balıkesir’de tarım üreticisini desteklemeye devam ediyor. ‘Zeytin sineğiyle mücadele’, ‘Örtüaltı Tarıma Malzeme Desteği’ ve ‘Soğuk Süt Tankı Dağıtımı’ gibi Balıkesir çiftçisine yönelik katma değer katan birçok projenin altına imza atan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, il genelindeki bal üreticilerine, toplamda 6 bin 612 adet ‘Polen Tuzaklı Ergonomik Kovan Altlığı’ desteği Sebze Meyve Hali’nde düzenlenen dağıtım töreniyle başladı. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’un katıldığı törende; Altıeylül, Balya, Bandırma, Bigadiç, Dursunbey, Erdek, Gönen, İvrindi, Karesi, Kepsut, Manyas, Marmara, Savaştepe, Sındırgı ve Susurluk ilçelerinde gelen üreticilere 3600 adet kovan altlığı teslim edildi.  Başkan Uğur’un yanı sıra törene; AK Parti İl Başkanı Dinçer Orkan, Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Büyükşehir Belediye Meclis Başkan Vekili Ekrem Pehlivan, Tarım İl Müdürü Zekeriyya Erdurmuş, Tarım Kredi Kooperatifleri Bölge Müdürü Vedat Altın, daire başkanları ve arı üreticileri katıldı.

Her Zaman Balıkesir Çiftçisinin Yanındayız

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin her zaman Balıkesir çiftçisinin yanında olduğunu kaydeden Başkan Ahmet Edip Uğur, “Pazartesi günü süt inekçiliğiyle uğraşan üreticilerimize soğuk süt tankı dağıttık. Zeytin üreticimize ‘Zeytin sineğiyle mücadele” desteğini sağlayacağız. Bugün de arıcılara destek vereceğiz. Bugün Balıkesir merkezde yaptığımız törenle 15 ilçeden gelen üreticilere, Cuma günü de Havran’da 5 ilçeden gelen üreticilere kovan altlıklarını dağıtacağız”dedi.

“Yeni Sebze-Meyve Hali’nin İhalesi Bir Ay İçinde Çıkacağız”

Tarım’ın başkenti Balıkesir’e yakışır bir Sebze-Meyve Hali yapmak için kolları sıvadıklarını ifade eden Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, “Yeni Sebze-Meyve halinin ihalesine bir ay içerisinde çıkıyoruz. Balıkesir esnafı, modern, içerisinde buzhanesi olan, patates- kasa yıkaması bulunan, park ve her türlü ayrıntının düşünüldüğü sebze-meyve haline en kısa zamanda kavuşacak. Bu bölgede Çay Deresi ıslahı başladı. Bir yandan rekreasyon alanıyla ilgili Büyükşehir Belediyesi yer teslimini yaptı. Bir taraftan çocuk köyünde müteahhit çalışıyor. Balıkesir’i şantiye haline getirdik. Büyükşehir Belediyesi kurumsallaşmasını tamamladı.  Her gün temel atıyor, açılış yapıyoruz. Balıkesir’imize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Üretimi Arttırmak İstiyoruz

Balıkesir’deki en önemli üretim alanlarından birinin de arıcılık faaliyetleri olduğunu vurgulayan Başkan Ahmet Edip Uğur, bu alandaki desteğin önemine dikkat çekti. Başkan Uğur, sözlerini şöyle sürdürdü:“Türkiye’de arıcılık işletme sayısı 57 bin. Balıkesir’de 1540. Balıkesir’de üretilen bal miktarı 2 bin 700 ton, bal mumu 74 ton, polen 15 ton. İstiyoruz ki; bu miktar artsın. Arıcılar Birliği’yle, Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığımız kaç tane kovan altlığı dağıtılacak birlikte karar verdi. Ama bu konuda hiçbir arıcımızı dışarıda bırakmadık. Tarım Kredi Kooperatifleri’yle yaptığımız protokol çerçevesinde hem aldığımız süt tanklarını hem aldığımız bu kovan altlıklarımızı Tarım Kredi üzerinden alıyoruz. Tarım Kredi Kooperatifleri ve Tarım İl Müdürlüğüyle işbirliğimiz devam ediyor” dedi.

 

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan YOL ÇALIŞMALARI BİTMEK ÜZERE başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

BÜYÜKŞEHİRDEN ARICILARA POLEN ALTLIĞI DESTEĞİ

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x