BAÜ DE YENİ DÖNEMİN İLK DERSİ VERİLDİ

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Balıkesir Üniversitesi 2015-2016 Akademik Yılı düzenlenen törenle açıldı. Balıkesir Üniversitesi Çağış Yerleşmesi Kongre Merkezi’nde düzenlenen törende ilk dersi YÖK İdare Kurulu Üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay verdi.06.10.2015 15:20

Yeni Akademik Yıl açılışında konuşan Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir yeni dönemde de bilimsel çalışmalara önem vereceklerini kaydetti. Özdemir, Balıkesir Üniversitesi’nin gelişmesi ve büyümesi bakımından da çalışmalarına aralıksız devam ettiklerini bildirdi.

 

Balıkesir Üniversitesi’nde düzenlenen törene Vali Mustafa Yaman, Garnizon ve Okullar Komutanı Tümgeneral Mehmet Akyürek, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Genel Sekreter Osman Özdoğan, daire müdürleri, akademik ve idari personel ve öğrenciler katıldı.

 

 

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende Balıkesir Üniversitesini tanıtan kısa film gösterimi gerçekleştirildi. Daha sonra açılış yılı için Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir bir konuşma yaptı. Özdemir’in ardından Vali Mustafa Yaman’ın konuşması ile 2015-2016 Akademik Yılı’nın ilk dersi verildi. İlk ders YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay tarafından verildi. Günay ilk ders olarak “Tarihsel süreçte üniversitenin anlamı ve Türkiye’de yükseköğretim” konusunda anlatım gerçekleştirdi.

 

 

17 EYLÜL ÜNİVERSİTESİ HAYIRLI OLSUN

Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir yaptığı konuşmada ikinci üniversitenin kurulduğunu belirtti. Özdemir şunları söyledi:

“Yüz yılı aşkın deneyimi üzerine 1992 yılında kurulan Balıkesir Üniversitesi; dinamik, öncü ve örnek bir üniversite olma gayretini sürdürmektedir. 2015 yılı sevinç ve gurur kaynağımız olmuştur. Üniversitemiz, ilimizde kurulan Bandırma On Yedi Eylül Üniversitesi’nin kuruluşuna ve hayat bulmasına öncülük etmiştir. Balıkesir, bünyesinde ikinci devlet üniversitesine sahip nadir taşra illerden biridir. Bandırma On Yedi Eylül Üniversitemizin de başarılı olmasını temenni ediyorum.”

 

35 BİNİ AŞKIN ÖĞRENCİ

Üniversitelerin bilgi ve teknoloji üretiminde önemli bir role sahip olduklarını vurgulayan Prof. Dr. Kerim Özdemir şunları ifade etti:

“Geçmişten günümüze üniversiteler bilgi ve teknoloji üretiminde, bilginin dağıtım ve paylaşımında önemli role sahiptirler. Bu kapsamda üniversiteler için eğitim başta olmak üzere, araştırma-geliştirme ve medeni ve nitelikli insan yetiştirme gibi üç temel amaç belirtilir. Bu temel amaçları gerçekleştirmek için Balıkesir Üniversitesi’nin son hali ile kurumsal yapısı; 9 Fakülte, 4 Enstitü, 4 Yüksekokulu ve 17 Araştırma ve Uygulama Merkezi’nden oluşmaktadır. Üniversitemizde bini aşan akademik kadro ve yedi yüz civarında idari personel görev yapmaktadır.. 35 bini aşan toplam kayıtlı öğrencimizin; 25 bini Balıkesir merkezindeki birimlerde eğitim görmektedir. Kampüsteki fakülte ve yüksekokullarda ise 21 bin civarında öğrencimiz kayıtlı bulunmaktadır. Necatibey Eğitim Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi ve yeni kurulmuş olan İlahiyat Fakültesi şehir merkezindeki binalarda eğitimini sürdürmektedir.”

 

ARZUMUZ 24 SAAT CANLI KAMPÜS

24 saat canlı kampüs için çalışmalarda bulunduklarının altını çizen Rektör Prof. Dr. Kerim Özdemir kampüs içinde yurtların daha da artacağını ifade etti. Özdemir şunları kaydetti:

“Tıp Fakültesi eğitim binası ve Mühendis-Mimarlık Fakültesi ek binalarının inşaatının 2016 yılı sonunda tamamlanması öngörülmektedir. Güzel Sanatlar Fakültesi, İlahiyat Fakültesi ve Sağlık Yüksekokulunun kendilerine ait binası bulunmamaktadır. Kampüs Camii’nin de çevre düzenlemesi tamamlanmak üzeredir. 24 saat canlı kampüs arzularımızdan biri olmuştur. Bu amaçla var olan bin 500 yataklı özel yurt kapasitesine bu yıl bin kişilik Kredi Yurtlar Kurumu Erkek Öğrenci Yurdu kapasitesi eklenmiştir. Ayrıca bin 500 kişilik kız yurdunun da gerçekleşmesi için Kredi Yurtlar Kurumu’na teklif yapılmış ve 2016 yılı programına alınacağı ifade edilmiştir.”

 

KAMPÜSÜMÜZ GENİŞLEMEYE DEVAM ETTİ

2015 yılı içerisinde üniversite yönetimi tarafından yapılan icraatlar hakkında da bilgiler veren Rektör Prof. Dr. Kerim Özdemir şunları belirtti:

“2015 yılındaki icraatlarımızı sizinle ana hatları ile paylaşmak istiyorum. Nihayet heyecanla beklenen Balıkesir Üniversitesi Teknokent Yönetici Şirketi’nin kuruluşu gerçekleştirildi. Bundan sonra talep toplama ve yönetim binasının inşasına başlanacaktır. Büyükşehir Belediyemiz ve Altıeylül Belediyemizin de katkıları ile bozulan kampüs içi yollarımız asfaltlanmıştır. Sındırgı MYO inşaatı tamamlanıp tefrişatı yapıldıktan sonra bu ders yılı döneminde hizmete alınmıştır. Merkez kütüphane ve Oditoryum binaları inşaatı projeleri ihalesi yapılmıştır. Turizm Fakültemiz binasının izolasyon, iç ve dış cephe boyaları gerçekleştirilmiştir. Tıp Fakültesi Hastanemizin teşhis ve tedavi hizmetleri sunumu kapasitesinin artırılması için onarım ve reoganizasyon işleri gerçekleştirilmiştir. Araştırma ve uygulama laboratuvarlarının reorganizasyonu, BAP Projeleri Merkezi kaynaklarının etkin ve verimli kullanımı için gerekli düzenlemeler yapılmıştır. Sürekli Eğitim Merkezi aktive edilmiştir.

 

 

BİR ÇOK SPORTİF BAŞARI ELDE EDİLDİ

Uzaktan eğitim faaliyetlerinin gerçekleştirilebilirliği konusunda fizibilite çalışmalarımız sürmektedir. Savaştepe MYO ve İvrindi Sağlık Hizmetleri MYO’nun inşası süreçleri başlatılmıştır. İlahiyat Fakültesi, Sağlık Yüksekokulu ve Lisansüstü Enstitü eğitim binalarının programa alınması için Kalkınma Bakanlığı nezdinde girişim yapılmıştır. Edremit-Güre’de bir hayırseverin inşa edip üniversitemize bağışlanma teklifinde bulunduğu okul binasında Sivil Havacılık Yüksekokulu’nun ve Kepsut’ta MYO kuruluşu için YÖK’e sunulacak teklif dosyaları ilk Senato toplantısında görüşmeye hazır hale getirilmiştir. Üniversitemizde 2015 yılında üniversitelerarası bir çok spor karşılaşmalarına ev sahipliği yapılmıştır. Ayrıca spor karşılaşmalarında önemli başarılar sağlanmıştır. Üniversitemiz ev sahipliğinde yine iki sempozyum gerçekleştirilmiştir. 7 ülkeden 42 gencin katılımı ile üniversitemizde Gençlik ve Beden Projesi gerçekleştirilmiştir.

 

BİLİMSEL VE SOSYAL ETKİNLİKLER YAPILDI

Ayrıca fakülteler ve yüksekokullar düzeyinde birçok bilimsel ve sosyal etkinlikler gerçekleştirildi. Birçok kamu ve özel kuruluşları ile işbirliği yapıldı. Eğitim ve bilimsel kaliteyi geliştirerek sürdürmek, en temel amacımızdır. Bundan başka Teknokent merkezini hayata geçirmek, Tıp Fakültemiz Hastanesi’nde insanımıza tam olarak 3. Basamak düzeyinde teşhis ve tedavi hizmetlerini sunmak, Veteriner Fakültemizin kuruluşunu tamamlayarak bölgemiz hayvancılığına katkı vermek önem verdiğimiz konulardır.”

 

EĞİTİMDE BİLİMDE SANATTA ÇAĞDAŞ

Konuşmasında üniversiteye yeni katılan öğrencilere de seslenen Prof. Dr. Kerim Özdemir şunları ifade etti:

“Sevgili öğrenciler; “eğitimde, bilimde, sanatta çağdaş” sloganı ile her alanda öncü olma misyonunun benimsenmiş olduğu Balıkesir Üniversitesine hoş geldiniz. Sizleri içtenlikle kutluyorum. Fedakarlıklarla dolu bir çalışma ve sınav maratonunu geride bırakarak üniversiteli olma başarısını gösterdiniz ve Balıkesir Üniversitesi’nde okuma şansına sahip oldunuz. Bu dönemde tam donanımlı derslik, laboratuvar ve uygulama imkanlarıyla ve öğrenci odaklı bir eğitim ile sıcak bir ortamda geleceğe hazırlanacaksınız. Üniversitemizde sizlere yan dal ve çift ana dal programı uygulamaları yanında, bir çok farklı ülkelerdeki üniversitelerle öğrenci değişimi olanakları sunulmaktadır. Kulüp faaliyetleri, sosyal ve kültürel faaliyetler, spor aktiviteleri, sanatsal etkinlikler de üniversite yaşamının bir parçasıdır. Üniversitemiz akademik ve idari personeli, mezuniyet sonrası yaşamınızda da sizlere desteklerini sürdürecektir.”

 

 

 

 

YATIRIMLARIN KALİTESİ NİTELİKLİ İŞ GÜVÜNE BAĞLI

Vali Mustafa Yaman de törende yaptığı konuşmada üniversitelerin nitelikli insan yetiştirmedeki önemine işaret etti. Vali Yaman şunları söyledi:

 

“Ülkemizin küresel bir ölçekte etkin bir aktör olma yönündeki attığı büyük ve kararlı adımları arttırabilirsiniz. Yatırımların kalitesi ve nitelikli işgücüyle bağlantılıdır. Bu nedenle bilgi talep eden, aldığı bilgiyi özümseyen, özümsediği bilgiyi paylaşabilen bir kuşak yetiştirmek hepimizin ortak sorumluluğudur. Bu sorumluluğun en güzeli şüphesiz ki üniversitelerimize aittir. Zira üniversitelerimiz toplumun yarınlarına dönük umutlarını, düşüncelerini, özlem ve yaşam biçimlerini kuramlarına alarak, bir anlamda geleceği inşa ederler. Yine üniversitelerimiz bir yandan ülkemizin kalkınması için gerekli olan nitelikli insan gücünü yetiştirirken, diğer taraftan da inançlara, düşüncelere, özgür ve bu evrensel düşüncelerin birlikte yaşama ve ötekini anlama kültürünün yerleşmesine önemli katkı sunuyorlar. Sevinerek ifade edebilirim ki bu katkı özellikle son yıllarda gelişmektedir. Artık toplumumuzun değerlerine yabancılaşmış, topluma biçim vermeye çalışan, bilimsel düşünce anlayışının tam tersi tabu ve kabuklara yönelten üniversitelerin yerine, yüzü toplumumuza dönük, toplumumuzu ve insanımızı anlayan ve onun gerçek sorunlarıyla ilgilenen bir üniversite modeline doğru hızlı adımlarla ilerlemekteyiz.

ÜNİVERSİTELERİN MİSYONU BİLGİ ÜRETMEKTİR

Bilindiği gibi üniversitelerimizin misyonu bilgi üretmektir. Ancak şurası unutulmamalıdır ki; toplumla paylaşılmayan bilgi, kendi kozasında kalır ve değersizleşir. Bu nedenle özellikle üniversite-sanayi işbirliğine özel önem göstermeliyiz. Valiliğimizin önderliğinde üniversitemizin bünyesinde Teknokent ve Ar-Ge birimi oluşturucu şirket tamamlandı. Üniversitemizin ürettiği bilim, teknoloji ve tecrübenin reel sektörle buluşması Balıkesir ekonomisini ve sosyal gelişiminin temel dinamiği olacaktır. Bu alanda kamu kurumları ve müteşebbislerimize de büyük görevler düşmektedir. Bilgi talep edilmeli, bilgiye kıymet verilmeli ve bu doğru bir şekilde kullanılmalıdır.

 

ÖĞRENCİLERİMİZİ YETİŞTİRMEK TEMEL GAYENİZ

Değerli hocalarım; üniversitemizi de zamanın durumuna uygun, donanımlı insan yetiştirmek temel gayelerinizden biri olmalıdır ve bunun için gösterdiğiniz çaba ve üniversitemizin marka değerini yukarıya taşımak için yaptığınız sıra dışı gayret ve çalışmalarınızdan dolayı sizlere teşekkür ediyor ve her zaman yanınızda olduğumuzu bilmenizi istiyorum.

 

BİLGİNİN PEŞİNDE OLUN

Çok kıymetli öğrenci kardeşlerim; Balıkesir’imizi ve ülkemizi çok sevdiğinizi biliyoruz. Sizden beklediğimiz; kendiniz, aileniz ve ülkemiz için çalışmak ve daha çok çalışmaktır. Bilginin ve bilgeliğin peşinde olun, insanımızı ve ülkemizi sevin, Yunus’un diliyle konuşun, hoşgörülü olun, ötekileştirmeden birbirinizi anlamaya zaman ayırın. Düşünce coğrafyanızı sloganlarla değil, araştırma ve geliştirmeyle geliştirin.”

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan ŞEHİDİN ADI, OKUDUĞU OKULDA YAŞAYACAK başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

BAÜ DE YENİ DÖNEMİN İLK DERSİ VERİLDİ

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x