BAŞPEHLİVANLAR ŞEHİTLER İÇİN KOL BAĞLADI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Balıkesir’de bu yıl “Başpehlivanlar Şehitler İçin Kol Bağlıyor” sloganıyla yapılan salon kış güreşlerinde, Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin son başpehlivanı İsmail Balaban birinciliği elde etti.
Balıkesir’de bu yıl ikincisi düzenlenen salon kış güreşleri, Kurtdereli Kapalı Spor Salonunda “Başpehlivanlar Şehitler için kol bağlıyor” sloganıyla başladı.
Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Güreş Federasyonu, Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Karesi Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen “Başpehlivanlar Şehitler İçin Kol Bağlıyor” Balıkesir karşılaşması start aldı. Balıkesir Kurtdereli Spor Salonundaki güreşlere Kırkpınar’da son 16’ya kalan, İsmail Balaban, Fatih Atlı, Salih Erinç, Şaban Yılmaz, Orhan Okulu ve Serhat Balcı gibi Başpehlivanlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında Afrin’de şehit olan askerler için dua edildi.

AZİZ ŞEHİTLERİMİZ İÇİN KOL BAĞLADILAR
Güreş müsabakaları öncesi konuşan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, “Anadolu toprakları pehlivanların, efelerin, yiğitlerin Mehmetlerin harman olduğu, milli ve manevi duyguların en üst seviyede yaşandığı topraklar olarak tarihin her döneminde öne çıkmıştır. Bugün bu ülkenin yiğit pehlivanları yine ülkemizin birliğine ve bütünlüğüne kastedenlerin önünde bir dağ gibi duran kahraman Mehmetçiklere destek olmak ve aziz şehitlerimizi anmak için burada kol bağlayacaklar.” dedi.

BU BÜYÜK MİLLET YOLUNA DEVAM EDECEK
Etkinlikte yaptıkları konuşmasına Türk Milletini zorlukların yıldıramayacağını söyleyerek başlayan Vali Yazıcı, “Binlerce yıldır bu topraklarda, Anadolu’da hür bir şekilde yaşadık, yaşamaya da devam edeceğiz. Bu ülke, bu büyük millet yoluna devam edecek. Bu hainler ve destekçileri şunu bilmeli ki sadece canımızı yakabilirler. Allah’ın izniyle bu millet kimseye mahkûm olmaz, kimsenin tahakkümü altına girmez. Ve bir santimetre kare toprağını da kimseye vermez. Bizim sabrımızı ve kararlılığımızı test etmeye kalktılar. İşte görüyorlar ve görecekler ki biz bu ülkenin her bir taşını son nefesimize kadar korumaya kararlıyız. Terör, kimden gelirse gelsin, amacı ne olursa olsun hep beraber karşı çıkmak zorundayız. Terör, ister PKK ister FETÖ ister IŞİD. Nereden gelirse gelsin hep birlikte karşı çıkacağız. Bu ülkenin başına bela edenlerden de hesabını soracağız.”dedi.

BU MİLLET DEVLETİYLE BİRLİKTE BİR BÜTÜNDÜR
Türkiye’nin dünyada söz sahibi olan ülkeler arasında olacağını söyleyen Vali Yazıcı, “Bu millet devletiyle birlikte bir bütündür, bizi diğer milletlerden ayırt eden de vatana sonuna kadar bağlılık ve bağımsızlık tutkusudur; İnanç, azim ve kararlılıkla enerjimizi ülkemizin kalkınması ve insanımızın iyiliği için gösterdiğimiz gayrettir.”dedi.

BAŞPEHLİVAN:  İSMAİL BALABAN
Organizasyonda 16 başpehlivanın mücadele ettiği müsabakaların finalinde Fatih Atlı’yı yenen İsmail Balaban, başpehlivan oldu.

Müsabakaya katılan pehlivanlara ödülleri,  Vali Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu ve Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın tarafından verildi.

Geçen yaz düzenlenen 656. Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin de başpehlivanı olan Balaban, birincilik kupasını aldığı sırada asker selamı verdi.

Başpehlivanlar müsabakalardan elde ettikleri geliri, şehit ailelerine bağışladılar.

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan Gestaş Avşa Adası Erdek Feribot Seferleri 2024 başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

BAŞPEHLİVANLAR ŞEHİTLER İÇİN KOL BAĞLADI

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x