BANVİT : FARKLI KADRO, AYNI MİSYON

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Avrupa’nın ve Türkiye’nin en önemli basketbol sitelerinden biri olan Eurohoops.net’te 27 Eylül tarihinde yayımlanan Banvit Basketbol Kulübü 2017-2018 sezonu takım incelemesi haberi aşağıdaki gibidir :

Geçtiğimiz sezonun en başarılı ekiplerinden Banvit, yeni sezonda farklı bir kadro ancak aynı misyonla bizlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Bandırma ekibi geçtiğimiz sezon tarihinin en özel sezonlarından birini yaşadı.

Sasa Filipovski önderliğinde doğru bir basketbol aklı ortaya koyan Banvit, Türkiye Kupası’nı kazanarak tarihinde ilk kez kupaya ulaşırken, Basketbol Şampiyonlar Ligi’nde de finale kadar yükseldi ancak ev sahibi Tenerife’ye kaybederek kupayı Türkiye’ye getiremedi.

Ancak bu başarıların hepsi birer sonuçtu. Hayatın her alanında olduğu gibi sonuç elbette basketbolda da önemlidir ancak Banvit’in ortaya koyduğu misyonu sadece sonuçlar üzerinden değerlendirmek doğru olmaz. Banvit hem yerli oyuncular hem de yabancı oyuncular için bir cazibe merkezi haline geldi.

Türkiye’nin en iyi altyapılarından birine sahip olan Bandırma ekibi, genç yeteneklere güvenme konusunda da Türkiye’nin en önemli kulübü. Ellerindeki genç oyuncuları bir plan dahilinde sahaya koyan Banvit bu oyuncuların gelişimi konusunda hem Banvit’te hem de Bandırma Kırmızı’da doğru adımları atıyor.

Bunun dışında Banvit’in yabancı oyuncu seçimlerinde de belirli bir planı olduğunu söylemek yanlış olmaz. Son yıllarda kadrolarına kattıkları yabancı oyuncu seçimlerini hep bir adım daha yukarıya koyabilecek potansiyelli yabancılardan yana kullandılar ve bunu yaparken de o oyunculara gerekli gelişimi gereken ortamı yarattılar. Bundan dolayı da Banvit, son yıllarda oyuncuların gözünde EuroLeague öncesi son durak olan bir takım haline geldi. Banvit projesi ve gelişimiyle hem yabancı hem de yerli oyunculara güven veriyor ve sonunda ileriye bir adım atmalarını sağlıyor. Bu yüzden de geçtiğimiz sezon kadrolarında olan oyunculardan iki tanesini EuroLeague’e, bir tanesini de NBA’e göndermeyi başardılar.

Yeni sezona farklı bir kadro ve büyük ihtimal farklı bir oyun planıyla girecek Banvit ancak yukarıda anlattığım misyonlarını kaybetmeden sahada olacaklar ve bence her zaman onlar için en önemlisi bu!

TRANSFER

Geçtiğimiz sezon takımın en önemli iki ismi olan Jordan Theodore ile Gediminas Orelik’i beklendiği gibi kadrosunda tutamadı Banvit. İki oyuncu da İtalya’nın yolunu tutarken, bu oyunculara savunma bakanı Jeremy Chappell’de katıldı.

Kiralık olarak oynayan Furkan Korkmaz da NBA’e doğru yelken açarken Edo Muric ise sürpriz bir şekilde Anadolu Efes’ten kontrat buldu. Bandırma ekibi, yabancı oyuncuların yanında takım kadrosunun içerisinde yer alan üç yerli oyuncuyla da yollarını ayırdı.

Yerli rotasyonunun büyük bir kısmını kendi altyapısından çıkardığı oyunculardan oluşturan Banvit, ekstradan sadece tecrübeli Can Altıntığ’ı kadrosuna kattı. Geçen sezon kadroda bulunan genç oyuncular Tolga Geçim ile Metehan Akyel’in yanına önemli bir potansiyel olan Ragıp Berke Atar ile Rıdvan Öncel ve Şehmus Hazer’i eklendi.Yaz döneminde Koç Sasa Filipovski’ye gelen tekliflere rağmen başarılı koçunu kadroda tutmayı başaran Banvit, ilk olarak uzun rotasyonunun iki önemli ismini Bandırma’da kalmaya ikna etti. Takımın kaptanı Gasper Vidmar ile tekrardan anlaşan – ki EuroBasket’te gördük, geç kalsalar Vidmar’ı ellerinden kaçırabilirlerdi – Banvit, ayrıca Polonyalı uzunu Damian Kulig ile tekrardan imzaladı.

Kadro Dizilişi

PG: Jake Odum – Rıdvan Öncel – Erkin Şenel

SG: Tony Taylor – Can Altıntığ – Şehmus Hazer

SF: Adonis Thomas – Tolga Geçim

PF: Angelo Caloiaro – Metehan Akyel

C : Gasper Vidmar – Damian Kulig – Ragıp Berke Atar

Koç: Sasa Filipovski

BEKLENTİ

Banvit geçen seneye göre çok daha fazla opsiyonu olan aynı zamanda üzerine daha fazla işlenmesi gereken bir kadro. Hücumda çok fazla opsiyonları var ve opsiyonları Ekim ayında hemen ortaya koymalarını beklemek doğru değil ancak sezona iyi başlamak için öncelik olarak Odum ile Taylor’un arasındaki uyumu yakalamaları gerekiyor. Daha sonra Tolga ile Thomas’ın hücumda içerisinde verebileceği katkıları daha da büyütebilirler.

İşin savunma tarafında ise uzunlarında atletizm sorunu olsa da bu sene de iyi bir savunma takımı olacaklarını düşünüyorum. Tony Taylor onlara kısa savunmasında büyük bir artı kazandırıyor. Her adamı değişerek savunabiliyorlar ve bunu savunmada çok kullanıyorlar. Kısa savunması bu kadar doğru işlerse uzunların getireceği sertlikle beraber iyi bir savunma takımı olabilirler.

Banvit geçen sene kulüp tarihine geçecek başarıları yakalarken harika bir kadro değildi. Aksini kadro içerisinde büyük defoları vardı ancak sürekli mücadele ettiler ve pes etmediler. Basketbol aklının yanında ben Filipovski’nin bu sezonda bu takım ruhunu yaratacağını düşünüyorum.

Banvit, kulüp politikasını koruyarak bizlere bu sene daha fazlasını vaat ediyor. Koç Filipovski bu zamana kadar gösterdiği başarılı koçluğa devam eder ve takım içerisinde rolleri oturtabilirse bu sene Bandırma ekibinden bir kupa daha görebiliriz. Kim bilir, belki de kupa bu sefer Avrupa’dan gelir.

Ancak bu olmasa da bu politika onlar için doğru olan.

ÖNE ÇIKMASI BEKLENEN OYUNCU / TONY TAYLOR

İlk olarak 2013-2014’te Zielona Gora’yla Avrupa’ya gelen Tony Taylor, geçirdiği dört sezon içerisinde sürekli daha yukarıya koydu.

Savunmada da önemli bir silah olmayı başaran Taylor, pas kanallarından daha çok, topa yaptığı iyi baskıyla dikkat çekti. Taylor’ın bir özelliği de kısa olmasına rağmen güçlü olması sayesinde savunmada iki numaraları da tutabilmesi..

Taylor, çok yönlülüğüyle ve gelişimiyle son yıllarda dikkat çeken bir oyuncuydu. Bu sene onu belki ikinci adam rolünde izleyeceğiz ancak Odum’a uyumlu bir oyuncu olduğunu düşünürsek verimini açık bir şekilde ortaya koyacağını düşünüyorum. Buna bir de Filipovski’nin daha önce çalıştırdığı guardlara kattıklarını eklersek Taylor gelecek sezon daha yukarı bir takıma gidebilir.

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan Gestaş Avşa Adası Erdek Feribot Seferleri 2024 başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

BANVİT : FARKLI KADRO, AYNI MİSYON

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x