BANVİT BASKETBOL KULÜBÜ’NDE HAKAN DEMİR DÖNEMİ

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi ve FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi’nde yoğun mesai harcayan Banvit Basketbol Kulübü; Hakan Demir ile sezon sonuna kadar anlaşmaya vardı.

Kariyerine Efes Pilsen’de yardımcı antrenör olarak başlayan Hakan Demir, sırasıyla Tekelspor, Mersin BŞB, Sion Herens (İsviçre), Beşiktaş Cola Turka, Pınar Karşıyaka, Erdemirspor, Aliağa Petkim, Trabzonspor, Türk Telekom ve Best Balıkesir takımlarında görev yaptı.

Başarılı çalıştırıcı, asistan koç olarak görev aldığı o dönemdeki adıyla Efes Pilsen’de 2002, 2003, 2004 ve 2005 yıllarında Türkiye Ligi Şampiyonluğunu yaşadı. 2007 – 2008 sezonunda çalıştırdığı İsviçre’nin Sion Herens takımı ile İsviçre Ligi’nde çeyrek final oynama başarısı gösteren Hakan Demir, tekrar Türkiye’ye döndüğü 2010 – 2011 sezonunda Pınar Karşıyaka ile Eurochallenge’de çeyrek final oynadı.

ÖZKAN KILIÇ : ‘‘A TAKIMIMIZIN YENİ BAŞANTRENÖRÜ, TÜRKİYE’NİN ELİT KULÜPLERİNDE ÇALIŞMIŞ OLAN HAKAN DEMİR HOCAMIZ OLMUŞTUR.’’

Banvit Kara Ali Acar Spor Salonu’nda düzenlenen basın toplantısına Kulüp Başkanı Özkan Kılıç, Sportif Direktör Turgay Çataloluk, Genel Menajer Turgay Zeytingöz ve A Takımın yeni Başantrenörü Hakan Demir katıldı.

İlk olarak Banvit Basketbol Kulübü Başkanı Özkan Kılıç konuşmasını gerçekleştirirken, ‘‘Geçtiğimiz Cumartesi günü Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nde Beşiktaş Sompo Japan ile oynadık ve farklı mağlup olduk. Kötü gidişatımıza bu maçta da dur diyemedik. Bunun devamında Bandırma’ya dönük. Gece geç saatte de olsa oyuncularımız, yöneticilerimiz ve ben Kulüpte toplandık. Bu arada Ahmet Hoca istifasını sundu. Bizlerde onun bu görüşüne saygıyla yanıt verdik ve kabul ettik. Ahmet Hoca bizim çok iyi dostumuz, arkadaşımız, 20 yıldır canımız ciğerimiz. Bu Kulübün taşında, toprağında, kumunda, bütün oyuncularında ve antrenörlerinde emeği olan bir arkadaşımız. Biz tabi ki bu istifasıyla ayrılmadık. Ahmet Gürgen’in her sene ünvanı ve görevi değişir. Hatta sene içerisinde 3-4 defa değişir. Ama bu sene head coachluk görevi maalesef buraya kadarmış. Kendisini de fazla yıpratmamak adına Ahmet Hocayla saygıyla karşılıklı olarak ayrıldık.

Bunun akabinde bir koça ihtiyacımız vardı. Bizim zaten yerli ve yabancı koç olarak geniş bir portföyümüz var. Yanımda yeni antrenörümüz Hakan Demir hocam var. Hakan hocam kendini tanıtacaktır ama ben kısaca şöyle bahsedeyim. Efes Pilsen ve Aydın Örs bünyesinden, Ergin Ataman, Oktay Mahmuti ile beraber yetişmiş ve Türkiye’nin elit kulüplerinde çalışmış bir antrenör. Kendisi aynı zaman da bir doktor. Sözümü fazla uzatmadan yeni antrenörümüz Hakan hocamıza söz vermek istiyorum.’’ dedi.

HAKAN DEMİR : ‘‘ZOR OLACAK BİLİYORUM AMA BANVİT’İ O İYİ GÜNLERİNE GETİRECEĞİMİZE İNANIYORUM.’’

Banvit Basketbol Takımının yeni Başantrenörü Hakan Demir, ‘‘Özellikle Başkamız Özkan Kılıç’a benim hakkımdaki düşüncelerinden dolayı teşekkür ederim. Kulüp Başkanımız Özkan Kılıç, Sportif Direktörümüz Turgay Çataloluk ve Genel Menajerimiz Turgay Zeytingöz; yıllardır Banvit Basketbol Kulübü’nü imrenilecek ve her antrenörün çalışmak isteyeceği adeta bir fabrika gibi genç oyuncu yetiştiren Kulüp haline getirdiler. Tüm basketbol camiasının takdirini kazanmış, bütün basketbol kamuoyunda sevgisini kazanmış bir ortam yarattılar. Bugün böyle bir ortamda antrenör olarak yer almak, benim için çok geçmişe dayanan bir hayalin neticelenmiş hali. Banvit Basketbol Kulübü’nde çalışmak, ona hizmet etmek ve ona bir değer katmak hep hayalimdi. Kısmet bugüneymiş.

Bugün için baktığımda Orhun Ene, Itoudis ve Filipovski ile bir ivme kazanmış bir Kulüp var. Nasıl o antrenörler buraya kariyerlerinin iyi zamanlarında değil de zaman zaman duraklama dönemlerinde gelip bu Kulübe katkı sağladılar. Banvit Basketbol Kulübü bütün antrenörlerin özellikle kariyerlerinin bir dönemlerinde onlara ivme kazandıran ve o antrenörlerin de buraya emek verip başarılar elde eden bir Kulüp. Dolasıyla bunun bizim adımıza da bu şekilde geliştiğini görüyorum.  Zor olacak biliyorum ama Banvit Basketbol Kulübü’nü o iyi günlerine getireceğimize inanıyorum. Bunun için de tüm Banvit Basketbol Kulübü’nün, Bandırma kamuoyunun ve taraftarlarımızın desteğini yanımızda hissetmemiz gerekiyor.’’ dedi.

TURGAY ÇATALOLUK : ‘‘HAKAN HOCAMIZ İLE BİRLİKTE BUGÜN İTİBARİYLE YENİ BİR SAYFA AÇTIĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUM.’’

Banvit Basketbol Kulübü Sportif Direktörü Turgay Çataloluk, ‘‘Öncelikle Hakan hocamıza böyle bir anlaşma zemini oluşturduğumuz için teşekkür ederim. Hepimizin malumu, özellikle ligde zorlu bir dönemden geçiyoruz. İstediğimiz ve alışık olduğumuz yerlerde değiliz. Bir takım şansızlıklar da yaşadık fakat Hakan hocamız ile birlikte bugün itibari ile yeni bir sayfa açtığımızı düşünüyorum. Bu birlikteliğin her iki tarafa da çok pozitif katkısı olacağına inanıyorum. Bundan sonra bize düşen Kulüp olarak Hakan hocayı desteklemek ve bir an önce maçlar kazanmaya başlayarak hak ettiğimiz ve alışık olduğumuz yerlere çıkmak. Hakan hocamız ile sezon sonuna kadar anlaşmamız var. Özellikle genç kadromuza onun da bakış açısıyla iyi etkiler yapacağına ve basketbol anlamında daha iyi işlerin ortaya çıkacağına inanarak bu ortaklığı gerçekleştirdik.’’ dedi.

TURGAY ZEYTİNGÖZ : ‘‘BU BİRLİKTELİK HER İKİ TARAF İÇİN DE OLUMLU SONUÇLAR GETİRECEKTİR.’’

Banvit Basketbol Kulübü Genel Menajeri Turgay Zeytingöz, ‘‘Her iki taraf için de hayırlı olmasını diliyorum. Öncelikle ben de sözlerime Ahmet Gürgen’e teşekkür ederek başlamak istiyorum. Gerçekten bu Kulübe emekleri yadsınamaz bir isimdir. Hala da Kulübümüzde kalmaya devam edecektir. Ayrılırken de düşüncesi yine, Kulübün gerçekleri ve gidişatını göz alarak fedakarlık yaptığını düşünüyorum. Hakan Abi ile bizim tanışıklığımız 20 sene öncesine dayanıyor. Sporculuğum sırasında sakatlığım dolayısıyla tanışmıştık ve sporcu-hekim ilişkisi vardı. Şimdi ise burada bir yönetici-antrenör olarak tekrar buluşmamız benim için mutluluk verici. Bence bu birliktelik her iki taraf için de olumlu sonuçlar getirecektir. Hakan Abi için de basketbol camiasında hak ettiği değeri ve saygıyı görmesi için Banvit Basketbol Kulübü çok büyük bir şanstır. Bizim açımızdan da saygın bir antrenör Hakan Hoca ile çalışacak olmak çok önemli.’’ dedi.

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan Gestaş Avşa Adası Erdek Feribot Seferleri 2024 başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

BANVİT BASKETBOL KULÜBÜ’NDE HAKAN DEMİR DÖNEMİ

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x