Bandırma 2016’ya zamla girdi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bandırma 2016 yılına Ulaşım AŞ’nin yürürlüğe koyduğu zamlarla merhaba dedi.

4 Ocak Pazartesi gününden itibaren yürürlüğe giren yeni ulaşım ücretleri Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Raylı Sistemler Daire Başkanlığı ( UKOME) tarafından Balıkesir genelinde uygulamaya konulacak.

Zamlara göre;Bandırma’da kartlı binişlerde öğrenci yüzde 25, tam yüzde 16,ücretli biniş yüzde 28,5 oranında zamlandı. Yapılan zamlarla kartlı binişler öğrenci 1,25 lira, tam 1,75 lira, ücretli binişler ise 2,25 lira olarak belirlendi. Konuyla ilgili açıklama yapan Bandırma Ulaşım A.Ş Başkanı Bülent Bican, yaptığı açıklamada zamların UKOME tarafından belirlendiğini aktararak kendilerinin 3 yıldır zam yapmadıklarını söyledi.

Bu rakamlarla birlikte AKP Balıkesir Büyükşehir Meclis Üyelerinin nasıl bir tavır takınacağı merak konusu olurken, rakamlar uygulanmaya başlandığında ücretli binişlerde eski fiyata göre; 50 kuruş daha fazla para vermek zorunda kalan Bandırmalıların, her ay günde iki kez toplu taşımayı kullandığında kişi başı ceplerinden 15 lira fazladan para çıkacak.

Bandırma Belediyesi zammı çok buldu

Konuyla ilgili açıklamalar yapan Bandırma Belediye Başkanı Durun Mirza, UKOME’nin zammını çok bulduklarını açıklayarak, kendilerinin bu konuyla ilgili Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Ay’ı görevlendirdiklerini ve Ay’ın yapılan UKOME toplantısında Bandırma’nın ekonomik koşularını da göz önünde bulundurarak öğrenci ve tam binişlere 10 ‘ar kuruş zam yapılmasının uygun olacağını ilettiğini söyledi. Mirza, UKOME toplantısında Ulaşım AŞ’nin şuandaki zam oranından daha fazlasını talep ettiğini de dile getirerek ”sanırım UKOME, ULAŞIM AŞ.’nin talep ettiği zamlara karşın böyle bir ücretlendirme yaptı. Ancak bu yapılan zamlarda Bandırma için son derece yüksektir” şeklinde konuştu.

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan Ceviz fidanı satışları Bandırma'da arttı başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Bandırma 2016’ya zamla girdi

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x