BAHÇEŞEHİR KOLEJİ’NDE DEPREM KONFERANSI BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bandırma Bahçeşehir Koleji’ndeki Deprem konferansını öğrenciler büyük bir ilgiyle izledi.

Konferansa TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Güney Marmara Şube Başkanı Engin Er ve TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Balıkesir İl Başkan Yardımcısı Aysun Aykan konuşmacı olarak katıldı.

Deprem Nedir?  Depremlerin Oluş Nedenleri ve Depremlere Karşı Alınması Gerekli Önlemler…

Deprem bir doğa olayıdır.Dünyanın oluşumundan beri sismik yönden aktif bulunan bölgelerde  ardışıklı olarak oluşmaktadır. Bilindiği gibi Ülkemiz Dünyanın en etkin deprem kuşaklarından biri olan Alp-Himalaya Deprem kuşağı üzerinde bulunmaktadır. Geçmişte Ülkemizde birçok yıkıcı depremler olduğu gibi, gelecekte de sık sık oluşacak depremlere karşı can ve ekonomik kayıpları yaşamamak için gerekli önlemleri almamız gerekir.

Deprem Nedir

Yeryüzünde duyulan ve kökeni doğal olan yer sarsıntılarına deprem denir. Bunlar katı-rijit litosfer bloklarının kırılmaları ve kaymaları sonucu açığa çıkan elastik deformasyon enerjisinin deprem dalgaları şeklindeki titreşim hareketleridir.

Depremler çoğunlukla yerkabuğunda (litosferde) ve daha az sayıda üst mantoda oluşurlar ve büyük faylara bağlı olarak onlarla birlikte meydana gelirler.

Deprem yavaş yavaş biriken enerjinin aniden ortaya çıkması sonucu oluşan bir doğa olayıdır. Ayrıca deprem, her yönüyle bir çok bilimsel çalışmaya konu olmasına rağmen henüz tam olarak,

  • Zamanı
  • • Yeri
  • • Büyüklüğü (magnitüd)
  • • Özellikleri bilinmeyen, olması beklenen bir doğa olayı olarak da tanımlanabilir

Afete hazırlıklı olmak sadece afetlerde hatırlanacak bir olgu değildir. Sürekli gündeme getirmemiz ve bu konuda eğitim vermemiz gerekir; öncelikle okullarda deprem esnasında yapılacaklar konusunda eğitim verilmelidir. Japonyada ayda 1kez okullarda eğitim veriliyor, Umarım Ülkemizdede okullarda deprem eğitimi verilir.

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan Gestaş Avşa Adası Erdek Feribot Seferleri 2024 başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

BAHÇEŞEHİR KOLEJİ’NDE DEPREM KONFERANSI BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x