AKIN: FİYATLAR VATANDAŞIN SOBASINI DEĞİL CEBİNİ YAKIYOR

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Balıkesir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Ahmet Akın kömür fiyatlarındaki artışı TBMM Genel Kurulu’na taşıdı. Akın bu yıl özellikle MTV’nin etkisiyle kömür fiyatlarında bir artış yaşandığını, hükümetin politikalarının yine gariban vatandaşı mağdur ettiğini ifade etti. Akın bu yıl Balıkesir’de kömürün tonunun 750 liradan satıldığını, bu fiyatın vatandaşın sobasını değil, cebini yaktığını söyledi. Akın’ın konuşması şu şekilde;

“Havalar soğudu, artık doğal gaz ve kömür de bütün evlerde ihtiyaç hâline geldi. Bu yıl özellikle doğal gazın olmadığı yerlerde de kömür vatandaşlarımızın vazgeçilmezi. Yalnız şöyle bir durum var: Balıkesir’de kömürün tonu 750 liraya satılıyor yani yarıdan fazlasına bir asgari ücretin. Millet, oradaki vatandaşlarımız “Akşama ekmeğimi nasıl getireceğim.” diye düşünürken bir de bu kömür parası büyük bir darbe oldu. Vatandaşların bu fiyatlar gerçekten sobasını değil, cebini yakar duruma geldi.

Bu yıl kömür fiyatlarının geçen yıllara göre de daha pahalı olmasının nedeni Hükûmetin MTV’ye yapmış olduğu artış. Kömür satıcıları esnaf odası başkanları MTV zammının fiyatları doğrudan etkilediğini söylüyor. Bu demek oluyor ki, yine Hükûmet gariban vatandaşımızın cebini hedef almış durumda. Hükûmeti, soğuklar iyice kendisini hissettirmeden önlem almaya davet ediyorum.”

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan Gestaş Avşa Adası Erdek Feribot Seferleri 2024 başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

AKIN: FİYATLAR VATANDAŞIN SOBASINI DEĞİL CEBİNİ YAKIYOR

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x