ÜNLÜ SANATÇI OCAKARDA YAŞIYOR

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
YEŞİL ÇAMIN VE TELEVİZYONUN ÜNLÜ SEVİLEN SANATÇISI AHMET MEKİN YAŞAMINI ERDEK/OCAKALAR BELDESİNDE SATIN ALDIĞI EVDE YAŞAMINI SÜRDÜRÜYOR GAZETEMİZ GENEL YAYIN MÜDÜRÜ MUSTAFA YAMANERLE GÖRÜŞEN ÜNLÜ SANATÇI AHMET MEKİN: OCAKALRDA YAŞAMAKTAN MUTLU VE HUZURLUYUM TELEVİZYON DİZİSİ SİNEMA FİLMİ ÇEKİMLERİ OLDUĞU ZAMAN İSTANBULA GİDİP GELİYORUM DİĞER ZAMANLAR YAŞANTIMI SÜRDÜRÜYORUM DEDİ.

Ahmet Mekin kimdir, Ahmet Mekin, 6 Ağustos 1932 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. Aslen Karslı olan Ahmet Mekin’in esas adı Ahmet Kurtdereli’dir.

Arkadaşları uzun boyundan dolayı “Filiz Ahmet” derlermiş. İş hayatına manifaturacılıkla başlamıştır. Bir ara güreş sporuna da başlamıştı, tam usta olduğu sırada kaburga kemiklerini kırıp, bırakmıştır. Sonra kayağa el attı, beli incinince, onu da bıraktı. Bakırköyspor’da oynarken büyük bir futbol takımına transfer olacaktı. Deneneceği gün ayağından sakatlandı. Ve böylece spor yaşantısı bitti. Bir süre Bakırköy Halkevi’nde amatör tiyatro oyunculuğu yaptı. “İttihat ve Terakki” oyununda oynadı. Sonunda, yine başka bir Bakırköylü olan Kenan Pars’ın aracılığıyla, 1957 yılında “Mahşere Kadar” adlı filmiyle sinemaya geçti.

Ahmet Mekin, Selvi Boylum, Al Yazmalım filmiyle Türk sinemasının unutulmaz isimleri arasında yer aldı. “Mahşere Kadar”, “Kavanozdaki Adam”, “Bir Yudum Su”, “Bugünün Saraylısı”, “Vurun Kahpeye”, “Selvi Boylum Al Yazmalım”, “Ezo Gelin”, “Çiçek Abbas” gibi önemli filmlerin unutulmaz aktörüdür.

1978’den sonra ‘Denizin Kanı’, ‘Bağrıyanık Ömer ile Gütelevizyon filminde oynadı.

Sinemaya adım attığı 1956 yılından bu yana yaklaşık 200 filmde rol alan Ahmet Mekin, 1975 yılına kadar “jön” oynayıp, karakter oyunculuğuna kendi isteğiyle geçmiştir.

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan Mavi Sertifikalı Ceviz Fidanı Talebine Yetişemiyorlar başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

ÜNLÜ SANATÇI OCAKARDA YAŞIYOR

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x