Süte Kalite Getiren Proje

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Balıkesir Karesi ve Altıeylül İlçeleri Süt Üreticileri Birliği’nin hazırladığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Güney Marmara Kalkınma Ajansı’nın katkı verdiği Sosyal Mali Destek Kalkınma Programı kapsamında Çaypınar Mahallesi’nde “Balıkesir SÜB Üyeleri İle Güçleniyor” projesi süt sığırcılığı eğitim faaliyetleri programı gerçekleştirildi. Çaypınar Mahallesi’nde çiftçilere yönelik 3 gün boyunca 14 saat süt sığırcılığı seminerleri verildi. Eğitimi tamamlayan 34 çiftçiye Çaypınar Mahallesi’nde düzenlenen törenle sertifikaları verildi.  Sertifika törenine Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Zekeriyya Erdurmuş, Büyükşehir Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Ahmet Mekin Tüzün, Karesi Gıda Tarım Hayvancılık İlçe Müdürü Serkan Akça, Gıda Tarım Hayvancılık İl Müdürlüğü Destekleme Şube Müdürü Mehmet Bala, Karesi Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Hocaoğlu katıldı.

PROJE 5 MAHALLEYİ KAPSIYOR

Proje kapsamında eğitimlerin; Balıklı, Ayşebacı, Pamukçu ve Şamlı mahallelerinde devam edeceğini belirten Balıkesir Karesi ve Altıeylül İlçeleri Süt Üreticileri Birliği Başkanı Cihat Şimşek, “Proje sayesinde sütün hijyenik ortamda sağılması, saklanması, sanayiye ulaştırılması ve vatandaşların sağlıklı bir şekilde tüketmesini amaçlıyoruz” dedi. Başkan Şimşek, Projeye destek veren Karesi Belediyesi’ne, Güney Marmara Kalınma Ajansı’na, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’ne teşekkür etti.

“KALİTE ARTACAK”

Sertifika törenine katılan Karesi Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Hocaoğlu, kırsal mahallelerde yaşayan vatandaşların bu tür eğitimlere büyük ihtiyacı olduğunu söyledi.  Başkan Hocaoğlu, “Vatandaşların kaliteyi ve verimi nasıl arttıracaklarını öğrenmesi çok önemli. Siz onların hiç akıllarına gelmeyen noktalara değiniyorsunuz.  Eğitimlerin sonucunda üretimde kalitenin artacağına inanıyorum” dedi.

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan Ceviz fidanı satışları Bandırma'da arttı başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Süte Kalite Getiren Proje

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x