MARANGOZLAR SİTESİ İÇİN İMZA TÖRENİ DÜZENLENDİ

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
S.S. Altıeylül Ağaç İşleri Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi tarafından devlet desteği ile Organize Sanayi Bölgesine inşa edilecek olan Marangozlar Sitesi için yüklenici firma ile imzalar atıldı. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından kredilendirilen Türkiye’de ilk Küçük Sanayi Sitesi olma özelliği taşıyan yeni Marangozlar Sitesinin imza töreni Balıkesir Sanayi Odası Toplantı Salonunda düzenlendi.
EKONOMİNİN BÜYÜMESİ ANLAMINA GELİYOR
İmza töreni öncesi bir konuşma yapan Balıkesir Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur, imza törenlerinin ekonominin büyümesi, ekmeğin artması ve iş ve aşın büyümesi anlamına geldiğini söyledi.
TARİHİ BİR GÜNE TANIKLIK EDİYORUZ
S.S. Altıeylül Ağaç İşleri Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Kamil Güler de bir konuşma yaparak tarihi bir güne tanıklık ettiklerini söyledi. Kooperatifin 2015 yılında kurulduğunu söyleyen Güler, inşaatın başlayıp en kısa sürede bitirileceğini belirtti.
BALIKESİR TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLDU
Balıkesir’in imar planlarını yaparken, Organize Sanayi Bölgesi ile Küçük Sanayi Sitelerini yan yana planladıklarını belirten Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ise şöyle konuştu:
” Organize Sanayi Bölgesi yanında 1550 dönümlük bir alana Küçük Sanayi Sitesi inşa etmek için çalışmalara başladık. Yeni bir Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifini kurduk. Aynı bu modelle bizim esnafımıza sanatkârımızla uygun, büyüklük, yükseklikte uygun bir sanayi sitesi daha geliyor. İstiyoruz ki Organize Sanayiler ile Küçük Sanayi Sitelerine birbirine yardımcı üretimde olsun. İnşallah bunların hepsini burada toplayacağız. Organize Sanayi Bölgesinde daha 1000 istihdam sağlanacak. Türkiye’de ilk defa böyle bir proje oldu. Şimdi Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı örnek gösteriyor. Türkiye’nin hangi ilinden giderlerse Balıkesir’e gönderiyorlar. Örnek olduk.”dedi.
BALIKESİR, ÖNDE GELEN SANAYİ MERKEZLERİNDEN BİRİ HALİNE GELECEK
Programda Vali Ersin Yazıcı da bir konuşma yaparak, yatırımların hayata geçirilmesiyle birlikte Balıkesir’in sanayi boyutuyla daha da güçlü bir konuma geleceğinin altını çizdi.Şehrin ekonomi ve sanayisini büyütecek bir vesile için bir araya geldiklerini ifade eden Vali Yazıcı, ” Bu kürsü benim bu şehirdeki en sevdiğim kürsü. Bayılıyorum buraya çıkmaya. Hep ifade ediyorum buraya geldiğinizde masa hazırlanıyor. Yeni bir yatırım veya yatırımlar bugünkü gibi, çok sayıda insana ekmek sağlayacak, istihdam yaratacak, kentimizin ekonomisini ticaretini büyütecek bir vesile için buradayız. Küçük esnafımızın sanayici ile birlikte ortak çalışma yapıp üretim yapacağı, maddi anlamda, her türlü anlamda sanayi ve ticaretin yoğunlaştığı bu bölgede doğru ve isabetli bir iş yapılıyor. Hükümetimiz burada lojistik köy oluşturmuş. Bunun manasını biliyorsunuz. Türkiye’de belli yerlere yapıldı.  Sanayi yatırımlarımızla Balıkesir’i ülkemizin önde gelen sanayi merkezlerinden biri haline getireceğiz.”dedi.
ŞEHRİN KALBİ BURASI OLACAK
Yeni yatırımların çok sayıda insana ekmek sağlayacağını, istihdam yaratacağını ifade eden Vali Yazıcı, ” İki tane OSB’nin hemen yanında lojistik köy yapılmış. Gümrükleme işlemleri oradan yapılacak, belki de fabrikanın deposundan yapılacak. Şu an dünyada en ucuz nakliye tren raylı sistem ve deniz yoluyla yapılan nakliye. Şehrin sanayisi kalbi ekonomik anlamdaki kalbi burası olacak. Büyük firmalar geliyor, Türkiye’nin büyükleri geliyor. Bu durumdan mutluyuz, gururluyuz, zaten onlarda akıllı davranıyorlar, şehrin bir geleceği var. Balıkesir’de bir gelecek var diye geliyor. Güzel şeyler oluyor, güzel şeyler olmaya devam edecek. Her şeye rağmen Türkiye Cumhuriyeti yoluna devam ediyor. Hiç kimse de bizi buradan döndüremeyecek. Herkes çok çalışacak. Burayı temizleyen arkadaşımdan en üst sanayiciye kadar herkes çok çalışacak. İşinin en iyisini en kalitelisini yapacak. Ürettiği mamulü dünya standardında üretecek. Bizim büyük hedeflerimiz var. Büyük bir ülke olacağız. Bunu elbirliğiyle başaracağız. Benim yaptığım işten ne olur demeyin. Herkes işini en iyisini en kalitelisini üretecek. Dünya standardı, Avrupa standardı ne ise ona göre üreteceksiniz. Malımızla ürünümüzle her şeyimizle göğsümüzü gere gere örnek olacağız. Balıkesir’in bu konuda tarımdan sanayiye kadar hemşehrilerimin gayretini samimiyetini, özverisini görüyorum. Büyük gurur duyuyorum. Bu şehirde Vali olmaktan da çok mutluyum. Çünkü bu şehrin insanları topraktan başlayıp sanayiciye kadar her şeyin en güzelini üretmeye gayret ediyor. Marangozlar sitemiz hayırlı olsun, bol ve bereketli kazançlar diliyorum.”dedi.
SÖZLEŞME İMZALANDI
Konuşmaların ardından Vali Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur, Ticaret Odası Başkanı Fahri Ermişler, Esnaf Odaları Birliği Başkanı Fehmi Erdem, S.S. Altıeylül Ağaç İşleri Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Kamil Güler ve Öz Aras Firması Yönetim Kurulu Başkanı Suat Çiftçi’nin katılımı ile sözleşme imzalandı.

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan İDO AVŞA SEFERLERİNE NE ZAMAN BAŞLIYOR? başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

MARANGOZLAR SİTESİ İÇİN İMZA TÖRENİ DÜZENLENDİ

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x