Günüç: Hesaplama sistemi yeniden belirlenmeli

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Emekliler Derneği Bandırma Şube Başkanı Mithat Günüç, emekliler olarak 2016 yılı beklentilerini gazetecilere açıkladı.
Emeklilerin ortak sorununun aylıkların hesaplanması ve artışlarında yaşandığını dile getiren Günüç “ 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu eşitliği ön görmeyen karma emekli aylıkları kendi içinde giderek farklılaşmaktadır. Bu soruna çözüm bulunmalı ve hesaplanma sistemi yeniden belirlenmelidir” dedi.
Sosyal güvenliğin temel kuralının eşitlik üzerine kurulduğunun altını çizen Günüç “5510 sayılı kanunun birçok yönü bu kapsamda yeniden ele alınmalı ve eşitliği temel alan değişikliklere gidilmelidir. Prime esas kazancı ve pirim ödeme gün sayısı eşit olan sigortalılara aynı aylığın bağlanması gerekmektedir. Bu yönüyle 5510 sayılı kanunun aylık hesaplanma sistemi değiştirilmelidir. Karma hesaplanma yöntemi yerine çalışılan dönemleri kapsayan tek bir hesaplama getirilmelidir” ifadesini kullandı.
1 Ekim 2008 sonrasında çalışılan sigortalı, süre uzadıkça aylıkların düşmesi tedirginlik yaratan bir uygulamaya dönüştüğünü dile getiren Günüç, “Pirim ödeme gün sayısı yerine getirilen sigortalılar bugünkü hesaplama sistemi nedeniyle kayıt dışı çalıştırılmaya yönelebilir. Bu gerçek görülmeli ve adil bir emekli aylığı hesaplama yöntemi acilen getirilmelidir ”dedi.

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan Balıkesir Yılda 500 Bin Adet Aşılı Ceviz Fidanı İhraç Ediyor başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Günüç: Hesaplama sistemi yeniden belirlenmeli

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x