EDREMİT KİTAP FUARI DEVAM EDİYOR

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Edremit Belediyesi tarafından düzenlenen Edremit Kitap Fuarı, söyleşi, panel ve imza günleri ile devam ediyor. Fuarın ikinci gününde konuşan Başbakan Eski Yardımcısı Abdüllatif Şener iktidarı eleştirerek “Sürekli düşman üreterek, öfke yayarak ülkeyi parçalıyorsunuz. Öfke bir sanat olamaz, eleştirilemeyen iktidar azgınlaşır” dedi.

Edremit Belediyesi tarafından “Ölmez Ağacın Gölgesinde Kitap” sloganıyla bu yıl ilk kez yapılan Edremit Kitap Fuarı’nın ikinci günü de yoğun bir kalabalığa sahne oldu. Fuar kapsamında yapılan her söyleşiye yüzlerce kişi katılırken, özellikle gazeteci Merdan Yanardağ, Prof. İbrahim Kabaoğlu, Yazar İnci Aral ve Eski Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener’in kitaplarını imzaladığı standın önünde çok uzun bir kuyruk oluştu.

Fuarın ikinci gününde ilk söyleşi Merdan Yanardağ ile yapıldı. Necdet Saraç’ın yönettiği ve “Medya Nasıl Kuşatıldı” başlıklı söyleşide Merdan Yanardağ, bin yılık tarihsel süreci özetlerken, bugün gelinen noktayı belirleyen etkenin İslamda “akli değil nakli yöntemi” tercih etmek olduğuna vurgu yaptı ve demokratikleşme için siyasal İslamla hesaplaşmanın önemine dikkat çekti.

Erdoğan Rejimin Adı Konamıyor

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça’nın yönettiği ve “2019’a Doğru Anayasal ve Siyasal Eksen Ne Olmalı” başlıklı panelde konuşan Prof. İbrahim Kaboğlu ise “Bu bir Anayasal düzen değil, siyasal literatürde rejimlerin adı vardır, Erdoğan rejiminin adı yok. Anayasa Mahkemesi mühürsüz, kaşesiz referandumu iptal etmeliydi” dedi. Türkiye’yi yapmacılar kurmadı, devleti yıkmadan yeniden inşa edemezsiniz. Küfretmeden, ayrıştırmadan doğruları söylemeye devam edeceğiz” dedi. CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen ise panelde yaptı konuşmada “Adalet yürüyüşünden sonra iktidar yürüyüşüne başlayacağız” dedi.

Köy Enstitülerini Kapatmak Cinayettir

Türk edebiyatının önemli isimlerinden İnci Aral ise, Sinan Karahan’ın yürüttüğü söyleşide “Romanlarımda hep yanlışlara, çarpıklıklara tavır aldım, gerçeklerin ve doğruların yanında yer aldım, benim de okuduğum Köy Enstitülerini kapatmak bir cinayetti” dedi.

Öfke Bir Sanat Olamaz

Fuarın ikinci gününün son söyleşisi ise Eski Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener ile yapıldı. Birsen Temir Saraç’ın yönettiği panelde Abdüllatif Şener ”Türkiye’de sağ sol, sol ise sağ gibi” vurgusu yaptıktan sonra AKP ve Erdoğan’la ayrılığının nedenlerine vurgu yaparak “Recep Tayyip Erdoğan bana hep iyi davranmıştır. Yeniden aday olmak istemediğimde Erdoğan ve Abdullah Gül beni ikna etmek için çok çaba sarf etti. Sorun kişisel ilişki değil, prensiplerdi. “Sürekli düşman üreterek, öfke yayarak ülkeyi parçalıyorsunuz. Öfke bir sanat olamaz, eleştirilemeyen iktidar azgınlaşır. Basın ve halk iktidarı eleştiremiyorsa o ülke de demokrasi olamaz. Son 10 yıl başarısızlık yıllarıdır. Cumhuriyetin en büyük yolsuzlukları gücün tekleştiği bu dönemde yapılıyor” dedi.

Katılımcılara fuarın anısına Edremit Belediyesi tarafından teşekkür plaketleri verildi. 50’ye yakın yayınevinin katıldığı kitap fuarında saat 18.00-01.00 arasında yüzlerce kişi stantları ziyaret edip yazarlarla sohbet edip imzalarını aldılar. Edremit Kitap Fuarı 13 Ağustos’a kadar devam edecek.

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan İDO AVŞA SEFERLERİNE NE ZAMAN BAŞLIYOR? başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

EDREMİT KİTAP FUARI DEVAM EDİYOR

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x