DEV TESİS ÜRETİME GEÇTİ

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mutlular Enerji bünyesinde kurulan Türkiye’nin ilk biokütle enerji tesisi üretime başladı. 9 gibi kısa sürede kazandırılan yatırımın açılışını bugün telekonferans sistemi ile Cumhurbaşkanı Erdoğan yapacak. Temiz enerjide devrim yapacak tesisi Gönen Deri Karma İhtisas Sanayi Bölgesindeki açılış törenine Vali Ersin Yazıcı ile Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur da katılacak.
Mutlular Enerji tarafından Gönen’e kazandırılan Türkiye’nin ilk biokütle enerji tesisi tam kapasite üretime geçti. 60 milyon dolara mal olan ve 9 gibi kısa sürede kazandırılan tesise EPDK’dan 49 yıllığına lisans alınmıştı. Balıkesir Büyükşehir Belediyesinin de %5 hissedar olduğu Mutlular Biokütle Enerji tesisi, Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur ve Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar’ın katılacağı tören ile Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından telekonferans sistemiyle açılacak.
. Saatte 30 MW kurulu güçle Türkiye’nin lisanslı en büyük Biokütle Enerji Tesisinde, bitkisel atıktan elde edilen enerjiyle Balıkesir’in elektriğinin karşılanması hedefleniyor. Günde 700 ton atıktan geri dönüşümle 720 MW enerji üretilecek tesiste; çeltik sapı, mısır sapı, orman altlığı, kanola sapı ile hayvansal atıklar geri dönüşümle enerji üretilecek.
Temiz ve yeşil enerjinin öncüsü olmayı hedeflediklerini bildiren Şirket Müdürü Çiçek Mutlu Kocaman, “Atıkları, doğaya zarar vermeden bertaraf edeceğiz. En stratejik yatırım olan enerjide, ülkemize katma değer sağlarken çiftçimize de kazandıracağız. Hem ülkemiz hem de atıkları için bedel ödeyeceğimiz çiftçimiz kazanacak.
Enerji tesisimizden çıkacak sıcak suyu komşu yatırımcılarımıza verebileceğimiz gibi, tarımsal üretimiyle Türkiye’nin önemli merkezlerinden Gönen’de alternatif tarımsal üretimin önünü açmayı düşünüyoruz. Çevreye duyarlı enerji santralimiz, Türkiye’de yeşil enerji üretiminde öncü tesislerden biri olacak. Doğaya zarar vermeyen bu tesis, enerji üretiminin yanı sıra 300 kişiye de iş kapısı olacak” dedi.

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan Mavi Sertifikalı Ceviz Fidanı Talebine Yetişemiyorlar başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

DEV TESİS ÜRETİME GEÇTİ

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x