CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN AÇIKLAMA

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

“Milletim ‘Biz Başkanlık Sistemine Geçiyoruz’ Derse, Sen de Kuzu Kuzu Takip Edersin”

Kocaeli’de yapımı tamamlanan tesislerin toplu açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ana muhalefetin başındaki, Türkiye’de başkanlık sistemiyle ilgili ‘kan dökülür’ diyor. Kardeşlerim, bunlar siyasi sapkınlık içinde, bunlar siyaseti bilmiyor. Bunlar siyaset cahili, siyasi literatür cahili. Amerika başkanlık sistemine geçerken kan mı döktü? Güney Amerika’da başkanlık sistemine geçenler kan mı döktü? Bunların hiç biri yok” dedi.

Kocaeli’de yapımı tamamlanan eser, hizmet ve projelerin toplu açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Perşembe Pazarı’nda gerçekleştirilen; bazı bakan ve milletvekillerinin de hazır bulunduğu törende bir konuşma yaptı.

“YATIRIM BEDELİ 1,5 MİLYAR LİRA OLAN ESERLER, KOCAELİ’YE HAYIRLI OLSUN”

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve çeşitli devlet kurumları tarafından yaptırılan; yatırım bedeli 1,5 milyar lira olan eser, proje ve hizmetlerin şehre hayırlı olmasını dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılışı yapılan hizmetlerin büyük bölümünün belediyenin yatırımları olduğunu belirterek, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

Devlet ve belediye tarafından yaptırılan ve toplu törenle açılışı yapılan hizmetler arasında; Sosyal Bilimler Lisesi, İmam Hatip Okulu, Kız Meslek Lisesi, Anadolu Lisesi, Özel Eğitim Uygulama Merkezi, Gebze Teknik Üniversitesi rektörlük hizmet binası, Mimarlık Bölümü Binası, Araştırma Laboratuvarının, Kocaeli Üniversitesi altyapı projeleri, İlahiyat Fakültesi Binası, spor tesisleri, TOKİ tarafından inşaatı tamamlanan 385 konut, Gölcük Gençlik Merkezi, Sevgi Evleri Sitesi, Aile Sağlığı Merkezleri, Kocaeli Valiliği Hizmet Binası, MOBESE sistemi alt ve üstyapı yatırımları,  Yarımca Limanı, doğalgazla çalışan 278 adet otobüs, köprülü kavşaklar, tüneller, yollar, bulvarlar, otoparklar, asfaltlama ve yol yenileme çalışmaları, su temini, kanalizasyon ve yağmur suyu şebekeleri, atık su ve içme suyu arıtma tesisleri, katlı otopark, hal binası, kültür merkezleri, restorasyon çalışmaları, yüzme havuzları, spor salonları ve futbol sahalarının olduğunu, köylerde yol yapımı, su temini, üstyapı düzenlemeleri, fırınlar, minareler, çeşmeler, sulama kanalları, pazar yerleri gibi hizmetler gerçekleştirildiğini aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan,  Kocaelili gençlere, 3 ay sonra 33 bin kişilik stadyumun açılacağının müjdesini verdi.

“ÜLKEMİZİ YEŞİLLE DONATIYORUZ”

Şehir genelinde 2 milyon ağacın da toprakla buluşturulduğunu sözlerine ekleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ey geziciler, 12 tane ağaçtan bahsetmiyoruz, dikkat edin. Dikili ağacınız yok bu memlekette. Ama bizim belediyelerimiz, Çevre ve Şehircilik ile Orman ve Su İşleri Bakanlıklarımız, elhamdülillah biz bu işte yarıştayız. Attığımız adımlarla ülkemizi yeşille donatıyoruz” dedi.

1999 depremiyle büyük acılara ve yıkıma maruz kalan Kocaeli’ni ayağa kaldırmak için, 2003 yılı başından beri, her alanda kapsamlı çalışmalara imza attıklarını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen 13 yılda şehre yapılan hizmetlerden ve inşası devam eden projelerden örnekler verdi. Bu süre zarfında 8 bin 700 yeni derslik yapıldığını, Kocaeli Üniversitesi’nin yeniden inşa edildiğini, 4 bin 544 kişilik 4 öğrenci yurdunun, 15 ayrı spor tesisinin gençlerin hizmetine sunulduğunu, 1.400 yatak kapasiteli 7 hastanenin ve 39 aile sağlığı merkezinin hizmete açıldığını, TOKİ tarafından 14 bin konutun hak sahiplerine teslim edildiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, önümüzdeki aylarda açılacak olan Osmangazi Körfez geçişi köprüsü ile İzmit Körfezi’nin çevresindeki trafik yoğunluğu büyük ölçüde azalacağını, 1.180 yataklı bir şehir hastanesi ile 600 yataklı 2 ayrı devlet hastanesinin inşaatının sürdüğünü, önümüzdeki yıl, Köseköy Lojistik Merkezi’nin açılışı yapılacağını açıkladı.

Başbakanlığı döneminde, sahildeki SEKA arazisinin Kocaeli halkına hizmet vermesi şartıyla Büyükşehir Belediyesi’ne verildiğini, dönemin ana muhalefet partisi CHP’nin de buna itiraz ettiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan,  “Ben ne dedim? Dedim ‘Vereceğiz. Burası sürekli zarar eden, sürekli milletin kasasından, kesesinden ödediği bir yer olmaktan çıkacak ve bunu biz Kocaeli halkına vereceğiz.’ Sağ olsun Büyükşehir Belediyemiz de orada çalışanları da istihdam etmek suretiyle orayı muhteşem bir yeşil alana dönüştürdü. Şimdi de inşallah kalanı artık bir müze olarak sizlere hizmet verecek. Buralara kolay kolay gelmedik” diye konuştu.

“BİZ KANI VATANIMIZIN KURTULUŞUNDA VERİRİZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ana muhalefet partisi liderinin yeni anayasa ve sistem tartışması ile ilgili geçtiğimiz günlerde sarf ettiği sözlere işaret ederek şunları söyledi: “Şimdi çıktı ana muhalefetin başındaki, Türkiye’de başkanlık sistemiyle ilgili ‘kan dökülür’ diyor. Kardeşlerim, bunlar siyasi sapkınlık içinde, bunlar siyaseti bilmiyor, bunlar siyaset cahili, siyasi literatür cahili. Amerika başkanlık sistemine geçerken kan mı döktü? Güney Amerika’da başkanlık sistemine geçenler kan mı döktü? Bunların hiç biri yok. Bu kararı kim verir? Millet. Senin öyle bir yetkin yok, öyle bir gücün de yok. Eğer benim milletim bu ülkede kalkıp da, ‘evet, biz başkanlık sistemine geçiyoruz’ derse, sen de kuzu kuzu takip edersin. Ne oldu, 10 Ağustos’ta millete gittik mi? Gittik. 14 parti bir araya geldiler mi? Geldiler. Bu kardeşiniz tek başına onların karşısına çıktı mı? Siz ne yaptınız? Yüzde 52’yle bu kardeşinizi desteklediniz. Onların hali ne oldu? Hiç, yarın olacak olan da budur. Kardeşlerim, biz kanı sadece Kızılay’a veririz Kızılay’a; olay bu kadar basit. Ben bu zatın ismini ağzıma almam. Ve biz kan veririz, kanı biz nerede veririz? Vatanımızın kurtuluşunda veririz. Kanı biz nerede veririz? Teröre karşı veririz. Şu anda tek millet diyenler, tek bayrak diyenler, tek vatan diyenler, tek devlet diyenler bu işin mücadelesini veriyor.”

Mayıs ayı içinde 14 Mayıs ve 27 Mayıs tarihlerine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’de ilk defa çok partili seçimin yapıldığı gün olan 14 Mayıs’ın Türkiye demokrasisi için ak bir gün, darbe ve vesayet sisteminin sembolü olan 27 Mayıs 1960’ın kara bir gün olduğunu söyledi.

“CHP DARBECİLERE UMUT BAĞLAMIŞ”

14 Mayıs 1950 seçimlerinde milletin, son 10-15 yılı gerçekten bir zulüm halini alan tek parti devrine karşı hakiki temsilcileri eliyle iktidara el koyduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Rahmetli Menderes ve arkadaşları milletimiz tarafından kendi sesleri ve temsilcileri olarak güçlü bir şekilde Meclis’e gönderilmiştir. Ne demiştir o zaman Menderes? ‘Yeter, söz milletindir.’ demiştir. Biz de ne dedik? ‘Yeter, söz de karar da milletindir.’ dedik. Ogün iktidarı kaybedenler bir daha milletin desteğiyle, yani meşru ve demokratik yollarla iktidara gelemeyeceklerini gördükleri için darbecilerle ve vesayet odaklarıyla iş birliği içine girmişlerdir. Millet yerine bu CHP hep darbecilerin kapısını çalmıştır, darbecilere umut bağlamıştır. Aradan geçen 66 yıla rağmen tarzlarını ve üsluplarını hiç değiştirmeden yollarına devam ettiklerini görüyoruz.”

“MİLLETİN DEĞERLERİNE DÜŞMANLIĞI SİYASET SANDILAR”

Konuşmasında “İşte tek parti dönemindeki siyasi kurumun adını ve mirasını yaşatma iddiasındaki ana muhalefetin başına musallat edilen zatın hezeyanlarını hep birlikte takip ediyoruz. İnanın bana, bunların ağababalarının 14 Mayıs 1950’deki hissiyatları, 27 Mayıs 1960’daki sevinçleri neyse şimdikilerin de duyguları aynı” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, millete ve milletin değerlerine düşmanlığı siyaset sananların bunca yıldır yaşadıklarından ders almadıklarını belirterek, “Tam tersine kinlerini ve hırslarını sürekli biledikleri anlaşılıyor. Yoksa hangi aklı başında insan milli iradenin, Meclisin, siyasetin konusu olan bir meseleyi getirip de içinde kan geçen cümlelere sıkıştırır? Hani siz Atatürkçüydünüz? Ne diyor Atatürk? ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.’ diyor. Sen milletin olan böyle bir egemenlik hakkını ne zamandan beri eşkıyalara, çetelere veriyorsun ya? Kanı kim döker? Mafya döker. Kanı kim döker? Çete döker, eşkıya döker, terörist döker” ifadelerine yer verdi.

Ana muhalefet partisinin, terör örgütünün ağzıyla konuşmaya başladığını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Çünkü bunların idealindeki Türkiye, bunların idealindeki ülke yönetimi, Mayıs ayının diğer önemli hadisesi olan 27 Mayıs rejimidir. Bugün Türkiye’de yaşanan anayasa tartışmalarının, Cumhurbaşkanlığı tartışmalarının, yönetim sistemi tartışmalarının gerisinde hep 27 Mayıs darbesiyle tesis edilen çarpık düzen vardır. Vesayet kurumlarını ve mekanizmalarını güçlü bir şekilde sistemin içine yerleştiren 27 Mayıs zihniyeti, 12 Eylül darbesiyle kendini güçlendirmiştir; mantık aynıdır, hedef aynıdır sadece araçlar farklıdır” şeklinde konuştu.

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan İDO AVŞA SEFERLERİNE NE ZAMAN BAŞLIYOR? başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN AÇIKLAMA

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x