Buzağılık Köprüsü Hizmete Açıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirilen ve Fen İşleri Daire Başkanlığı’nca yürütülen özverili çalışma sonucu tamamlanan Susurluk ilçesinde, Susurluk Çayı’nın iki yakasını bir araya getiren Buzağılık Köprüsü Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur tarafından törenle hizmete açıldı. Son teknoloji ile yapılan otoban görünümündeki modern köprü Susurluk’un karşıyakasındaki 8 kırsal mahalle ile Kepsut içlesine hizmet verecek. 11 ayda tamamlanıp araç ve yaya trafiğine açılan Buzağılık Köprüsü 3 milyon 682 bin liraya mal oldu. Susurluklulara köprülerinin hayırlı olmasını dileyen Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, “Geleceğin Balıkesir’ini birlikte inşa ediyoruz” dedi.

Buzağılık Köprüsünün açılışı için Susurluk ilçesinde tören düzenlendi. Törene, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Susurluk Kaymakamı Yusuf Özdemir, Susurluk Belediye Başkanı Hüseyin Hızlıoğlu, AK Parti İl Başkanı Dinçer Orkan, AK Parti Susurluk İlçe Başkanı İsmail Güneş, Karesi Belediye Başkan Vekili Yusuf Hocaoğlu, Altıeylül Belediye Başkan Vekili Ahmet Yazıcı, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Osman Yenidoğan, Genel Sekreter Yardımcısı Nazım Ergelen, bazı daire başkanları, İl Müdürleri, Balıkesir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve Şoförler Odası Başkanı Fehmi Erdem ile yüzlerce vatandaş katıldı. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından 3 milyon 682 bin lira yatırım bedeliyle 2015 yılında ihalesi yapılan Buzağılık Köprüsü’nü, Susurlukluların hizmetine sunmuş olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Başkan Uğur, “Bu köprümüz, Buzağılık, Karaköy, Kocapınar, Kalfa, Yaylaçayır, Gürece gibi kırsal mahallelerimizin Susurluk’la ulaşımı açısından son derece önemli bir yatırımdır. Bu çalışmamızı  alnımızın akıyla tamamlamanın ve  sizlerin hizmetine sunmanın gururunu yaşıyoruz” dedi.

BAŞKAN UĞUR TERÖRÜ LANETLEDİ

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, sözlerinin başında terörü lanetledi. Balıkesir’in şehitler diyarı bir il olduğunu ifade eden Başkan Uğur, “Şehitlerimizi rahmetle, minnetle, şükranla anıyorum. Devletimiz, ordumuz, polisimiz bölücü terör örgüyle amansız bir mücadele içerisinde. Her gün şehit haberleriyle sarsılıyoruz, ateş düştüğü yeri yakıyor. Balıkesir’de de onlarca şehidimiz var. Ama bu topraklar şehit kanlarıyla sulanmış. Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşı’nda biz bu hizmetleri yapalım diye atalarımız dedelerimiz şehit oldu, gazi oldu. Biz bugün bu topraklarda rahat, huzur ve güven içerisinde yaşıyorsak, eğer Buzağılık Köprüsünü hizmete açabiliyorsak işte o şehit olan askerlerimiz, polislerimiz sayesinde. Geçmişte Çanakkale’de şehit olan şehitlerimizin sayesinde. Hepsine Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

BÜYÜKŞEHİR ÇALIŞIYOR, BALIKESİR DEĞİŞİYOR..
BAŞKAN UĞUR: “BALIKESİR’E HİZMETİ SEVDA BİLDİK”

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, milletvekili iken o kadar yaptırmak için uğraştıkları Buzağılık Köprüsü’nü bugün Büyükşehir Belediye Başkanı olarak bizzat yapmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu ifade etti. Balıkesir’e hizmet etmeyi sevda bildiklerini vurgulayan Başkan Uğur, Özel İdare imkanlarıyla yaptırılamayan eski köprüyü bugün Büyükşehir Belediye Başkanı olarak yıkıp yaptırmanın kendisine nasip olduğunu belirtti. Başkan Uğur, “Eski köprüyü yıkıp yerine, 300 metre uzunluğunda, 12 metre genişliğinde sağında, solunda birer metre yaya yolu olan, 10 ayaklı bu köprümüzün inşaatına başladık. Tamamıyla Büyükşehir Belediyemizin imkanlarıyla bu köprümüzü 11 ay gibi bir sürede tamamlayarak sizlerin hizmetine sunduk. Böylelikle, bu yolun bir grup yolu olması münasebetiyle  bu gruptaki insanlarımız kısa yoldan karşıya geçme imkânına sahip olacaklar. Susurluk’a hayırlı uğurlu olsun. Büyükşehir çalışıyor, Balıkesir değişiyor. Balıkesir’in 20 ilçesi var, 20 belediye başkanımızla beraber karşılıklı istişarelerde bulunarak , ortak akılla kararlarımızı alıyoruz. Geleceğin Balıkesir’ini birlikte inşa ediyoruz. Biz Balıkesir’imize hizmet etmeyi sevda bildik” dedi.

TEKNİK BİLGİLER

Susurluk Buzağılık Köprüsü’nün Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından 25 Mart 2015 tarihinde sözleşmesi yapıldı. İşe başlama tarihi 27 Mart 2015 olan köprü 29 Şubat 2016 tarihinde tamamlandı. Susurluk ilçesinin iki yakasını bir araya getiren köprü; Buzağılık, Karaköy, Gürece, Kocapınar, Kalfaköy, Yaylaçayır, Serçeören, Ekinlik kırsal mahalleleri ve Kepsut ilçesine hizmet veriyor.

Buzağılık Köprüsü 300 metre uzunluğa sahip olup, üzerinde 8 metre araç yolu, 2
metre yaya yolu olmak üzere toplam 12 metre genişlik mevcut. 9 açıklıklı ve 10 ayaklı olan köprüye 64 fore kazık çakıldı. 63 prefabrik kirişli köprüye adını aldığı Buzağılık Kırsal Mahalle yolu ile birlikte sıcak asfaltla kaplandı. Bir buçuk kilometrelik yola 2 bin 800 ton asfalt yapıldı.

BÜYÜKŞEHİR RECEP TAYYİP ERDOĞAN’IN PROJESİ

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, büyükşehir projesinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın projesi olduğunu hatırlattı. Büyükşehir projesinin yaşam standardını yükseltme projesi olduğunu belirten Başkan Uğur, “Büyükşehir projesi Recep Tayyip Erdoğan’ın projesi. Önce İstanbul Ankara İzmir büyükşehir olmuştu. Daha sonra 18 il dahil edildi, 30 Mart’ta da Balıkesirle birlikte 30 il büyükşehir oldu. Büyükşehir büyük bir proje. Kırsala hizmetin gelmesi için şehirlere hizmetin gelmesi, alt yapının yapılması ve hayat standardının yükselmesi için büyük bir proje. Milletvekiliyken Ankara’da gitmediğimiz yer kalmadı, söyledik, ama bugün cenabı Allah bize nasip etti, elhamdülillah. Maliyeti 3 milyon 682 bin 780 lira, paranın tamamını Büyükşehir Belediyesinin bütçesinden ödedik. Kepsut’a kadar bağlanıyor. Reis-i Cumhurumuz Sayın Recep Tayyip Erdoğan ‘Büyükşehir ile hizmet olacak’ dedi; Allah’a şükür biz de büyükşehir ile birlikte geçmişte Özel İdarelerin yapamadığı hizmetleri, köprüleri yapıyoruz. Balıkesir 18 bin kilometrekare, eyalet gibi bir il. 20 tane ilçesi var, bin tane kırsalda mahallesi var. Dün Ayvalık Cunda köprüsünün ihalesini yaptık, inşallah bu yıl onu da bitireceğiz. Bir taraftan Cunda bir taraftan Avşa, coğrafyayı görüyorsunuz. Bir taraf Dursunbey bir taraf Erdek Kapıdağ Yarımadası. Ama Allah’a şükür biz her tarafa hizmet etmek için belediye başkanlarımız ile teşkilatımız ile koşturuyoruz, bu hizmetleri yapıyoruz. Başta müteahhidimiz olmak üzere emeği geçenlere, projesini hazırlayandan işçisine, demircisine kadar hepsine çok teşekkür ediyorum, Allah razı olsun. Bundan sonra civardaki kırsal mahallelerde oturan vatandaşlarımız sağlık sıhhat içerisinde bu köprüden geçsinler” diye konuştu.

KÖPRÜ IŞIKLANDIRILACAK

Tören sırasında Buzağılık’tan bir vatandaş köprünün ışıklandırılması için de Başkan Uğur’dan destek beklediklerini söyledi. Başkan Uğur bunun üzerine, kimsenin bu konuda bir endişe duymamasını istedi. Köprünün ışıklandırılmasıyla ilgili de söz verdi. Başkan Uğur, “Köprünün iki tarafını da led ışıklarla ışıklandıracağız, İstanbul Boğaz Köprüsü gibi olacak” dedi. Törende konuşan Susurluk Belediye Başkanı Hüseyin Hızlıoğlu, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Edip Uğur ağabeyimiz olmasa, bize bu desteği vermese biz bu köprüyü yapamazdık” diyerek Başkan Uğur’a teşekkür etti.

Konuşmanın ardından Susurluk İlçe Müftüsü Şükrü Demirel’in okuduğu duanın ardından açılışı yapılan köprüyü yaya olarak yürüyüp geçen Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Buzağılık Kırsal Mahallesi’nde camiyi gezdi, lokma hayrına katıldı. Susurluklular ve Buzağılıklı vatandaşlar ile selamlaşıp sohbet eden Başkan Uğur, programın ardından ilçeden ayrıldı.

 

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan İDO AVŞA SEFERLERİNE NE ZAMAN BAŞLIYOR? başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Buzağılık Köprüsü Hizmete Açıldı

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x