BANViT ÇEYREK FiNALDE

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

FIBA Şampiyonlar Ligi Son 16 ikinci maçında Banvit, Ewe Baskets’i konuk etti. Maçın büyük bölümünde kontrolü elinde tutan Banvit çeyrek finale yükseldi.
Temsilcimiz Banvit 82-82’lik ilk maçın rövanşında Alman ekibi Ewe Baskets Oldenburg‘u evinde 70-61 mağlup ederek FIBA Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek finale kalmayı başardı.

1.Periyot
Karşılaşmaya Qvale ve Jeremy Chappell’in basketleriyle başlandı. İlk 2 dakika 4-4 eşitlikle geçilirken Vidmar’ın basketiyle Banvit ilk kez öne geçti. Schwethelm’in 3 faul atışıyla karşılık veren deplasman ekibi skoru 7-6’ya getirdi. Temponun arttığı dakikalarda 7-0 seri yakalayan Ewe Baskets farkı 5’e çıkarttı(14-9). Ev sahibinde uzun süre sonra isabet bulan Jordan Theodore oldu. Theodore’un 5 sayısıyla skor yeniden dengeye gelirken Paulding ve Mihailovic ile 6-0 seri bulan Ewe Baskets Odenburg ilk çeyreği 20-14 önde geçti.

2.Periyot
İkinci çeyreğe Furkan Korkmaz’ın 4 sayısıyla girilirken Alman ekibinden erken bir mola geldi(20-18). Furkan moladan sonra da seriyi 6-0 yaptı ve maçta eşitlik sağlandı. Banvit, Tolga Geçim’in basketiyle yeniden öne geçerken Oldenburg’un ilk sayısı Massenat’tan geldi(22-22). Furkan bir de üçlük isabeti bulunca fark 4’e çıktı ve bir mola daha geldi. Moladan da Theodore’un üçlüğüyle dönülünce bu çeyrekteki seri 15-2’ye kadar çıktı ve Banvit 7 sayılık farkı yakaladı(29-22). Devrenin bitimine 3 dakika kala ev sahibi temsilcimiz molayı aldı. Furkan Korkmaz’ın üçlüğüyle devrenin son dakikasında fark çift hanelere çıkarken Banvit soyunma odasına da 36-26 üstünlükle girdi.
3.Periyot
Maçın ikinci yarısında perdeyi açan Alman ekibinde üçlüğü bulan Paulding oldu. Qvale ve Schwethelm ile 5 sayı daha bulan Ewe Baskets farkı 2’ye indirdi ve mola geldi(36-34). Banvit’in bu devredeki ilk basketi 3 dakika sonra Furkan Korkmaz’ın üçlüğüyle geldi. Vidmar’ın basketiyle fark yeniden 7’ye çıktı(41-34). Oldenburg’ta karşılık Schwethelm’den geldi. İkinci devrenin ilk 5 dakikası 44-37 Banvit üstünlüğüyle geçildi. Vidmar ve Orelik ile fark yeniden çift hanelere çıktı. Bu dakikalarda tempo düşerken iki takım da savunmada rakibine geçit vermedi. Furkan Korkmaz’ın çeyreğin son dakikasında bulduğu 5 sayıyla son 10 dakikaya Banvit 53-41 önde girdi.
4.Periyot
Son çeyreğin ilk dakikası basketsiz geçerken Jordan Theodore’un üçlüğü maçtaki en büyük farkı getirdi ve deplasman ekibi erken bir mola aldı(56-41). Kulig’in basketiyle 16’ya çıkan farka karşılık üçlük çizgisi gerisinden Paulding ile geldi. 5-0 seri bulan ev sahibi temsilcimiz son 5 dakikaya 63-47 önde girdi. Maçta tempo düşerken Kramer’ın üçlüğ farkı 13’e indirdi. Son 02.30’a 65-50 Banvit üstünlüğüyle girildi. Deplasman ekibi son dakikalarda bulduğu basketlerle farkı indirmek istese de temsilcimiz Banvit sahadan 70-61 galip ayrılarak çeyrek finale yükseldi.

KAYNAK: İlkhaber

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan Mavi Sertifikalı Ceviz Fidanı Talebine Yetişemiyorlar başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

BANViT ÇEYREK FiNALDE

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x