AHMET AKIN VE MEHMET TÜM’DEN 19 MAYIS AÇIKLAMASI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP BALIKESİR MİLLETVEKİLİ VE GENEL BAŞKAN BAŞDANIŞMANI AHMET AKIN’IN ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI BASIN AÇIKLAMASI
Modern Cumhuriyetimizin kurulmasına giden yolun başlangıcı ve ilk adımı olan 19 Mayıs’ın Yüce Türk Halkı için çok büyük anlamı vardır.
19 Mayıs, İşgali ve esareti kader olarak kabul etmeyen büyük komutan Mustafa Kemal Atatürk’ün kurtuluşa uzanan tarihi mücadeleyi başlatmak için Samsun’a ayak bastığı gündür. “Ya İstiklal, Ya Ölüm!” parolasıyla başlayan kurtuluş mücadelesi zaferle sonuçlandırılmış ve çağdaş, laik Türkiye Cumhuriyeti kurulmuştur.
ATATÜRK’ÜN CUMHURİYETİ EMANET ETTİĞİ GENÇLİK 16 NİSAN’DA “TEK ADAM REJİMİ”NE HAYIR DEDİ
Kurulan Cumhuriyetin korunup kollanması görevi de Atatürk tarafından Türk Gençliğine verilmiştir. Geleceğimizin teminatı gençlerimiz atalarından devraldıkları bu emanete gözü gibi bakmalıdırlar. Nitekim Cumhuriyetimiz ve demokrasimiz için çok önemli olarak gördüğümüz 16 Nisan’da yapılan “tek adam rejimi” referandumunda gençlerimiz güçlü bir şekilde “hayır” demişlerdir.
19 MAYIS’IN ÇOŞKU İLE KUTLANMASI ENGELLENEMEZ
AKP iktidarı, ulusal bayramlarımızı önemsizleştirme çabası içerisinde olmuştur. Her bahaneyi ulusal bayramlarımızın kutlanmasının engellenmesi için kullanmaktadır. İstanbul Valiliği Beşiktaş Belediyemizin 19 Mayıs kutlama programını iptal etmiştir. Yine İzmir’de Valilikten iptal kararı geldi. Bunlar kabul edilemez. Hiçbir güç halkımızın, gençlerimizin ulusal bayramlarımızı büyük bir çoşku içerisinde kutlamasını engelleyemez. 19 Mayıs kutlamaları aynı azmanda büyük Atatürk’ü anmaktır, Cumhuriyete ve Cumhuriyetin değerlerine sahip çıkmaktır.
KURTULUŞ SAVAŞINDA EMPERYALİSTLERLE İŞBİRLİĞİ YAPAN HAİNLERİN BUGÜNKÜ TEMSİLCİSİ OLAN ALÇAKLAR ATATÜRK’E DİL UZATIYOR
Cumhuriyet ile sorunu olanlar, cumhuriyetin kazanımlarını içine sindiremeyenler AKP iktidarından aldıkları cesaretle Atatürk’e dil uzatıyorlar. Kendilerine tarihçi süsü veren sahtekarlar, uydurdukları çarpıtmalar ve yalanlarla yüce Türk Halkının gönlündeki Atatürk sevgisini sileceklerini sanıyorlarsa yanılıyorlar. Kurtuluş savaşında emperyalistlerle işbirliği yapan anlayışların günümüzdeki temsilcileri olan bu alçaklara başta gençlerimiz olmak üzere tüm halkımız gösterdiği tepkiyle en güzel cevabı vermiştir.
Bu düşüncelerimle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını yürekten kutluyor, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehit ve gazilerimizi minnetle anıyorum.

CHP li TÜM: 19 Mayıs Cumhuriyetimizin ilk adımıdır.
Atatürk’ü anma ve Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınlayan CHP Balıkesir Milletvekili ve PM Üyesi Mehmet Tüm, “ 19 Mayıs , Anadolu’da başlayan özgürleşmenin ve sonrasında cumhuriyetle devam eden aydınlanmanın ulusumuzla bütünleşmesinin başlangıcıdır.
Ulusumuz büyük bir dayanışma örneği göstererek , 17 Eylül 1922 de Ayyıldız tepede atılan son kurşuna kadar canları pahasına dünyada eşi görülmemiş bir savaştan başarı ile çıkmıştır.
Bu savaş sonrası sadece düşman yenilmemiş, 600 yıldır egemenliği elinde bulunduran hanedanlık ta sona ermiştir,” dedi.
Tüm , yazılı olarak yaptığı açılmada şu görüşlere yer verdi.
ULUSUN DEVRİMCİ KİMLİĞİNİN ORTAYA ÇIKIŞIDIR.
19 Mayıs Kurtuluşa ve Cumhuriyetimizin kuruluşuna giden yolda atılan ilk adımdır.
Emperyalizme ve onun işbirlikçilerine karşı Mustafa Kemal Atatürk’ün , Anadolu da ilk kıvılcımları yakmak üzere Samsuna çıktığı ve Milli Mücadele ateşini yaktığı tarihin dönüm noktalarından biridir.
Anadolu’da başlayan özgürleşmenin ve sonrasında cumhuriyetle devam eden aydınlanmanın ulusumuzla bütünleşmesinin başlangıcıdır.
Ulusumuz büyük bir dayanışma örneği göstererek , 17 Eylül 1922 de Ayyıldız tepede atılan son kurşuna kadar canları pahasına dünyada eşi görülmemiş bir savaştan başarı ile çıkmıştır.
Bu savaş sonrası sadece düşman yenilmemiş, 600 yıldır egemenliği elinde bulunduran hanedanlık ta sona ermiştir. Ulus Egemenliği kendi üzerine almıştır. 19 Mayıs bu bakımdan da, Anadolu devriminin başlangıcıdır. Mustafa Kemal Atatürk’ün kişiliğinde tüm ulusun devrimci kimliğinin ortaya çıkışıdır.
KİN VE NEFRET SÖYLEMLERİNİN ASIL AMACI ÇAĞDAŞ ANLAYIŞINA KARŞI OLMAKTIR.
Bu gün ortaya atılan tartışmaların ve Atatürk’e olan kin ve nefret söylemlerinin asıl amacı işte bu aydınlanma projesine ve çağdaş dünya anlayışına karşı 19 Mayıs ruhundan rahatsız olan gerici anlayışı özlem olarak içlerinde saklayanlardır. Ama inanıyoruz ki 19 Mayısla başlayım 29 Ekim 1923 günü rejimin adını koyan Atatürk’ün kurduğu çağdaş anlayış ve ulusal egemenliğe dayalı yönetim sistemi devam edecektir. Zaman zaman sekteye uğramış veya uğratılmış olsa dahi ulusumuz her türlü dayatmayı elinin tersiyle geri itecek bilinç ve kararlılığa sahiptir. Bu duyguyla Cumhuriyete ve egemenliği de sonuna kadar sahip çıkacaktır.
Tüm ulusumuzun, Atatürk’ü anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor, başta Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları olmak üzere , Kurtuluş Savaşımızda ve Cumhuriyetimizin kuruluşunda emeği geçen tüm şehit ve gazilerimizi , saygı ile anıyorum. Yaşasın Laik demokratik , Cumhuriyetimiz.

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan İDO AVŞA SEFERLERİNE NE ZAMAN BAŞLIYOR? başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

AHMET AKIN VE MEHMET TÜM’DEN 19 MAYIS AÇIKLAMASI

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x