YEŞİLE KAVUŞACAK MIYIZ?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, Malta Deresi, Tema Park ve Cincukuru Projesi gibi birçok önemli gündem maddesini İlk Haber gazetesine değerlendirdi.
Mirza, Büyükşehir Belediyesinin gündeme getirdiği Tema Park projesi ve Bandırma Belediyesince projelendirilmeyı bekleyen Malta Deresi ile ilgili olarak şunları kaydetti.
Malta Deresi
Seçim öncesi kamuoyu ile paylaştığımız 4 büyük proje vardı. Bunlar, Kapalı Pazar yeri, Cinçukuru Projesi, Malta Deresi ve Livatya Projesi. Pazar yerini bitirdik bir büyük projeden diğerine geçiyoruz ve Cin çukuru projesi yılbaşına kadar ihale sürecine gelecek.
Malta deresi projesi ile ilgili en başta Büyük Şehir Belediyesi ile polemikler yaşadık zaman zaman karşı çıkışlarımız oldu, bizim Malta projesini yapmak istediğimiz alana Büyükşehir de kamulaştırarak proje yapmak istedi. Oturduk projelerimizi masaya koyduk üzerine görüştük, tema park projesini gösterdiler biz gördüğümüzde üzüldük. Teknik arkadaşlarımız ile birlikte tema park ama bunun tamamı beton. Bandırmanın yeşil alana, ağaca, spor ve piknik alanına ihtiyacı var dedik. Müsaade ederseniz burasını biz yapalım dedik, tamam dediler ve Büyükşehir meclisinde ki kamulaştırma isteklerini geri çektiler.
Bu arazinin %60 ı Bandırma Belediyesinin %40 ı ise şahıs arazisi. Tespit ediyoruz satın alma için encümene davet ediyoruz. Bazıları veriyor bazıları vermiyor imar gelebilir diye düşünüyorlar ama öyle bir ihtimal yok. Bu alanlar 2006 yılında yapılan planda yeşil alan olarak bizimdi zaten Bu alanlara piknik alanları çocuk oyun merkezi yaşam alanı yapma isteğimiz var. Bu alanın kamulaştırılma işlemlerini bitirmeye çalışıyoruz.
Tema Park
Tema park yeniden gündeme geldi, Eski dağıtım deposu alanı çamlık bir kısmı yeşil alan bir kısım arazi. Eğer bu alana yapmak istedikleri Tema Park bize gösterdikleri proje ise neredeyse tamamı beton. Bandırmanın ihtiyaçlarını göz önüne almadan kamuoyu görüşlerini almadan ve Bandırma Belediyesinin görüşlerini almadan yapılmasını doğru bulmuyorum. Orada 11 tane Bursa anıtlar kurulundan tescilli bina var bunları yıkamazsınız ancak restore edebilirsiniz. O alana yapılacak olan proje bunlarda göz önünde bulundurularak mevcudun üzerine yapılabilir. Bandırmanın yeşil alanlara piknik ve spor alanlarına ihtiyacı var. O bölgeye tema park konusunda zorlanabilirler. Oturup nereye yaparız nasıl yaparız diye eğer bizi muhatap alıp konuşurlarsa ki ben bunun teklifinde bulunacağım, bu konuda da fikir alışverişi yapmaya hazırız.
Cinçukuru
Her fırsatta Bandırmanın yeşil alanlara ihtiyacı olduğunu belirttiğinin altını çizen Mirza, Cinçukuru projesinin tamda buna uygun şekilde yapılacağının belirterek, bu alanda İnşaat yoğunluğundan uzak hemen hemen tamamı yeşil alan üzerine kurulu yeni bir yaşam alanı oluşturmak istiyoruz. İçerisinde sahaların spor alanlarının, kafeteryaların restaurantların bulunacağı ve ayrıca 1000 kişilik bir kültür merkeziyle birlikte bir de otel binasını içinde barındıracak güzel bir proje olacak. 20 dönümlük alanın 4 dönümünü yatırımcıya vererek belediye kasasından para çıkmadan bu projeyi gerçekleştirmek istiyoruz. Şu an konuyla ilgili yatırımcılar belediyemize başvurmaya da başladılar, yılbaşından sonra ihale ederek 18 ay ile 24 ay arasında bir süre içinde tamamlamak istiyoruz.’’

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan Balıkesir Yılda 500 Bin Adet Aşılı Ceviz Fidanı İhraç Ediyor başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

YEŞİLE KAVUŞACAK MIYIZ?

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x