SERİN VE YAĞIŞLI HAVA GELİYOR

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Bölgemizin, Orta Akdeniz üzerinden gelecek olan serin ve yağışlı havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor.

Bölgemizde hafta sonuna kadar etkili olması beklenen yağışların, Salı günü Çanakkale ve Balıkesir‘in kuzey ve batısı ile İzmir çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlara sebep olması beklenmektedir. Bu yağışlı sistemin, Perşembe (14.03.2019) günü doğu kesimlerde etkili olduktan sonra ülkemizi terk etmesi, ancak Cuma günü batı bölgelerden itibaren tekrar yeni bir yağışlı sistemin etkili olmaya başlayacağı tahmin edilmektedir.

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının, yağışlarla birlikte hissedilir derecede (6-10 derece) azalarak mevsim normalleri civarına düşeceği tahmin ediliyor.

Rüzgârın, Marmara’da önce güneybatı (lodos) öğleden sonra kuzeydoğu (poyraz), Ege’de  güney yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (50-80 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

Kuzey Ege’de fırtına bekleniyor!
Kuzey Ege’de rüzgârın salı akşam saatlerinden itibaren kuvvetini artırarak kuzey ve kuzeydoğu yönlerden 7 ila 9 (75-90 km/sa) kuvvetinde kuvvetli fırtına şeklinde esmesi beklenmektedir. Fırtınanın çarşamba günü (13/03/2019) akşam saatlerinde etkisini kaybetmesi tahmin edilmektedir.

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan Avşa Adası Nereye Bağlıdır? Adaya Ulaşım, Nerede Kalınır? başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

SERİN VE YAĞIŞLI HAVA GELİYOR

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x