ATAŞ “O ARAZİ İMARA MI AÇILACAK?”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AK Parti Bandırma Belediye Meclis Üyesi Yakup Ataş’ın, Bandırma Belediyesi tarafından Kale Grubuna 5 Mart 2015 tarihli meclis kararıyla 13 milyon TL’ye savunma sanayine yönelik yatırımlar yapılması için satılan 640 bin 900 metre kare alanın önümüzdeki günlerde yapılacak imar planı tadilatıyla konuta dönüştürüleceğine yönelik iddialarıyla ilgili yerel yönetimden cevap geldi.

Belediye Başkanı Dursun Mirza, makamında düzenlediği basın toplantısında, 5 Mart 2015 tarihli meclis kararıyla 13 milyon TL’ye savunma sanayine yönelik yatırımlar yapılması için Kale Grubuna satılan 640 bin 900 metre kare alanın plan tadilatıyla imara açılmasının söz konusu olmadığını söyledi. İddiaların ortaya atılmasının ardından Kale Grubu yetkilileriyle bir görüşme yaptıklarını açıklayan Mirza, “Bu görüşmede grup yetkilileri bana bahse konu alana yapılması planlanan savunma sanayine yönelik yatırımdan vazgeçmediklerini ancak bahse konu alanın tarım arazisi olmasından dolayı vasıf değişikliğiyle ilgili çalışmaların bakanlıklar düzeyinde devam ettiğini ayrıca ülkedeki ekonomik durumundan dolayı da yatırımın ötelendiğini dile getirdiler. Kale Grubun yatırımdan vazgeçmesi söz konusu değildir. Grup ayrıca bahse konu alanın yanında bulunan 450 dönümlük alanın da aynı muhammen bedel üzerinden kendilerine satılması konusunda belediyemizden talepte bulunmuşlardır” dedi.

Mirza, yerel yönetim olarak bahse konu 450 dönüm alanın aynı bedel ile Kale Grubuna satılmasına ise karşı olduklarını sözlerine ekledi.

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan Balıkesir Yılda 500 Bin Adet Aşılı Ceviz Fidanı İhraç Ediyor başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

ATAŞ “O ARAZİ İMARA MI AÇILACAK?”

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x