LİSELER ARASI 3. KURANI-I KERİM YARIŞMASI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bandırma Anadolu Lisesi Liseler arası 3. Kur’an-ı Kerim yarışması ilçe çapındaki okulların katıldığı yarışmada dereceye giren okul ve öğrencilere hediyeleri verildi.
Programa İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Mutlu Aslan, İlçe Müftüsü Süleyman Küçük, İlçe Halk Eğitim Müdürü Yüksel Ülkar ve okul müdürlerinin katıldığı program şehitler adına saygı duruşu ve istiklal marşı ile başladı. Geçen senenin kuran-ı kerim birincisi Anadolu Lisesi öğrencisi Vedat Aydın Ay tarafından kuran-ı kerim tilaveti okundu. Bandırma Anadolu Lisesi Müdürü Ali İhsan Tekeli ve İlçe Müftüsü Süleyman Küçük programda açılış konuşmalarını yaptılar.
Kur’an-ı Kerim’i anlatmak, peygamberi anlatmaktır
Ali İhsan Tekeli; “2013-20144 yılında ilkini yaptık. Daha sonra baktık ki her okul kendi bünyesinde, kutlu doğum programları düzenlemeye başladı. Bizde 2014 yılında bunu ilçe düzeyinde okullar arasında bir yarışma gibi yapalım dedik ve ilçe Müftümüz Süleyman Küçük’ ün desteğiyle başladık. Bugün 3.nü düzenliyoruz. Bandırma’nın bütün okullarının katılımıyla burada amaç Kuran-ı Kerim’i anlatmak, peygamberi anlatmaktır” dedi.

Hazreti Peygamber ve Güven Topluluğu
Süleyman Küçük yaptığı konuşmada;” Bu seneki Diyanet İşleri Başkanlığımızın Kutlu Doğum haftasındaki Anadolu başlığı “Hazreti Peygamber ve Güven Topluluğu” sarsılan güveni yeniden kazanmak, güveni sarsmaya çalışanlara bir nebze olsun dur demek. Güven topluluğumuza mutluluğun, ve başarının daha güzel olabileceğini idrak ederek, bu güven toplumunun oluşmasında ferdi olarak bu toplumun huzur ve saadeti için, neler yapmamız noktasında kuran ışığında, hazreti peygamberimiz Muhammed Mustafa S.A.V’ mi anmak ve anmadan öteye anlamak maksadıyla devam eden hafta etkinliklerimiz içerisinde Liseli öğrencilerin Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma yarışması önem verdiğimiz, gençler de bu konuda bizimle birlikte hareket ettiğini görmemiz biz mutlu ediyor” dedi.
Yarışmada dereceye giren okullar;
Birinci Haydar Çavuş Anadolu Lisesi, ikinci Ak Şemsettin Sağlık Meslek Lisesi, üçüncü Recep Gencer Anadolu Lisesi

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan Balıkesir Yılda 500 Bin Adet Aşılı Ceviz Fidanı İhraç Ediyor başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

LİSELER ARASI 3. KURANI-I KERİM YARIŞMASI

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x