Kafaoğlu “Vatandaşımızın memnuniyeti bizi motive ediyor”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Göreve geldiği ilk günden bu yana farklı bir belediye başkanı profili çizen genç yaşlı demeden tüm vatandaşları kucaklayan Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu Bandırma İlkhaber Gazetesine verdiği röportajda önemli açıklamalarda bulundu. Altıeylül’ ü iktidar muhalefet ayırımı yapmadan ortak akılla yönetmek istediklerini belirten Kafaoğlu şunları söyledi;

İlk olarak varoş tabir edilen bölgeler hizmet götürdüklerini dile getiren Kafaoğlu, sadece fiziki anlamda değil, sosyal ve sağlık alanlarında da projeler geliştirdiklerini ifade etti. Hedeflerinin Altıeylül’ ü mutlu ve huzurlu insanların kaliteli yaşam sürdüğü bir kent yapmak olduğunu belirten Kafaoğlu, “En büyük dayanağımız bizden desteğini esirgemeyen ve çalışmalarımız konusunda hep arkamızda duran vatandaşlarımızdır”

Herkesi Kucaklamak Önemlidir
“Biz göreve geldiğimiz de belediye meclisimizde sadece üç komisyon vardı. Biz hem bu sayıyı arttırdık hem de muhalefet partisini de bu işe dâhil ettik. Şimdi her konu komisyonlarda tartışılarak ortak kararla meclisimize geliyor ve kabul ediliyor. Bu bize zaman kazandırdığı gibi çalışmalarımızı da daha verimli hale getiriyor. Zaten bizim kültürümüzde de bu yok mu? Yunus Emre, Hacı Bektaşi Veli hep bu kültürün temsilcileri değil mi? Sonuçta bize bırakılan bu mirasa sahip çıkmalıyız. O yüzden bizde hep bu doğrultuda hareket ediyoruz. Tabi dikkatli de olmamız gerekiyor. Bakın bir belediye başkanının en büyük sıkıntısı çevresinde yapılan hizmetlerle yetinen kimselerdir. Bunlar sizin her yaptığınızı çok çok mükemmelmiş gibi gösterip aslında sizi yanıltırlar. O yüzden doğru işler yapmak isteyen bir başkanın bu halkanın dışına çıkması ve halkla bütünleşebilmesi lazım. Tüm herkesi kucaklayabilmek çok önemlidir.
Vatandaşımıza mutlu bir şehir hayatı yaşatmayı hedefliyoruz
Ben de seçildiğimden beri hiçbir vatandaşımızı dinine, diline ve ırkına bakarak ayırmadım. Biz kenti fiziksel anlamda daha yaşanır bir hale getirmeye çalışırken aynı zamanda da sosyal projelerle vatandaşlarımızın mutlu ve huzurlu bir kent hayatı yaşamasını ve kentimize olan aidiyetlerini perçinlemek istiyoruz. Bunu gerçekten çok önemsiyorum. Göreve ilk geldiğimiz zamanlarda bir gece Gaziosmanpaşa Mahallesinde yaşadığım bir olay bana gerçekten çok dokundu. Vatandaşlarla konuşurken bir bayan bana Başkanım artık şehirde yaşamak istiyorum demişti. O aslında şehirde yaşıyordu ama yaşadığı çevredeki şartlardan dolayı bunu hissedemiyordu.
Vatandaşımızın memnuniyeti bizi motive ediyor
Biz ilk günden itibaren bu şartları iyileştirmek için çalıştık ve yatırımlarımıza varoş olarak nitelendirilen yerlerden başladık. Bu şartlarda hiçbir mahalle ve sokağımız kalmayana kadar da devam edeceğiz. Bu doğrultuda 728 bin M2 parke taşı döşedik. 102 oyun bahçesi kurduk. 23 yeni park yaptık. Siz planlı ve doğru yatırımlar yaptığınızda bunun halk buna sessiz kalmıyor. Bakın 750 m uzunluğunda bir park çalışmamız var. Bu alanın etrafında da evler mevcut. Şimdi orası hem hareketlendi hem de değer kazandı. Orada evi olan vatandaşlarımızda çok memnun. Onlarda bu çabaya ortak oluyorlar. Geçenler de orada gezerken bir vatandaşımız bana “Bu ayki maaşımla bahçeyi düzenledim. Önümüzdeki ayda bahçeme güzel bir çit çekeceğim” dedi. Ne kadar güzel değil mi? Bu tür olaylar bizi daha da motive ediyor. Çünkü vatandaşımız bizim ne yapmak istediğimizi görüyor ve destek veriyor. Onların bu desteğiyle de Altıeylül’ ü varoşların olmadığı ve mutlu ve huzurlu insanların kaliteli yaşam sürdüğü güzel bir yer haline getireceğiz.”

Bizim için insan ve kent sağlığı birbiriyle iç içe yürümesi gereken bir konudur
Belediyelerin kent için sadece fiziki değil, sosyal alanda da hizmet vermesi gerektiğini vurgulayan Zekai Kafaoğlu geliştirdikleri farklı projeleri de anlattı. “ALGEM’i (Altıeylül Gelişim Merkezi) kurduk. 849 vatandaşımıza Al Kart verdik. ALGEM’in binasının bodrumuna kurduğumuz bir marketten bu kartla aylık erzak ihtiyaçlarını karşılayabiliyorlar. Marketi bodrumda yaptık ki, fark edilmesinler, belki rencide olabilirler diye. Üst katında halk eğitimle birlikte açtığımız kurslarımız mevcut. Onun üstünde de kendi bakımını yapamayan yaşlı vatandaşlarımız için kurduğumuz bir merkezimiz var. Bu vatandaşlarımızı evlerinden alıyor, burada misafir ediyor ve bakımlarını yapıyoruz. Sadece vatandaşlarımızın şahsi bakımlarıyla da sınırlı kalmıyoruz. Eğer gerekiyorsa evlerinde de boya badana veya tamirat gibi işlerini de onlar bu merkezimizde kaldığı süre içinde yapıyoruz. Bizim için insan ve kent sağlığı birbiriyle iç içe yürümesi gereken bir konudur. Mesela “Mavi At” kafeyi kurduk. Burada sağlık bakanlığımızla birlikte ortak bir proje yürütüyoruz. Burada şizofreni hastalarımız bir doktor ve hemşire gözetiminde hem tedavilerine devam ediyorlar hem de açtığımız kurslarla farklı alanlara yoğunlaşıyorlar. Bakın Balıkesir genelinde 750 kayıtlı şizofreni hastası mevcut. Bu gerçekten önemli bir sayı. Biz bu merkezimizde 250 civarında insanımıza hizmet veriyoruz.
Şehitlerimizin anısını yaşatacağız
Bir kapalı Pazar yeri çalışmamız var. Alt katı otopark olan ve Altıeylül’ e yakışır bir proje hazırlıyoruz. Bir diğer önemli projemizde 15 Temmuz anıtı yapıyoruz. Bu vatan için hiç düşünmeden canını vermiş bu şehitlerimizin adını yaşatmak ve bunları bizden sonraki kuşaklara anlatmak boynumuzun borcudur. Ayrıca bir güzel projemizde kardeş şehrimiz Ümraniye burada Hasan Can adı altında bir kültür merkezi yapıyor. Bu da kentimiz için önemli bir adımdır”.

 

Röportaj: Necdet Mancılık / İlkhaber Gazetesi

 

zekai-kafaoglu

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan Balıkesir Yılda 500 Bin Adet Aşılı Ceviz Fidanı İhraç Ediyor başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Kafaoğlu “Vatandaşımızın memnuniyeti bizi motive ediyor”

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x