Hurmanın Sağlık Açısından Faydaları

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Protein, yağ ve karbonhidrat içeren tek meyve olarak bilinen hurma, yüksek oranda lif içermesiyle de biliniyor.

Lezzetinin yanı sıra, sağlık kaynağı olan hurma lif, kalsiyum ve B grubu vitaminleri içeriyor. Beslenme Uzmanı Ferin Batman, hurmada, bu vitaminlerin yanı sıra, en az 15 çeşit mineral de bulunduğunu söyleyerek günde 2-3 adet tüketilmesini öneriyor.

Vitamin ve Mineral Zengini

Başta sodyum, potasyum, magnezyum ve kalsiyum olmak üzere, bir çok vitamin ve mineral içeren hurma cildi güzelleştiriyor,tokluk hissi vererek zayıflamaya yardımcı oluyor. İçerdiği A ve C vitamini ile vücudu zararlı bakteri ve mikroplardan koruyan hurma, sindirim sistemini düzenliyor, kansılık riskini düşürüyor. İçerdiği beta karotenle göz sağlığını koruyan hurma, içinde yer alan B6 vitamini ve magnezyumla sinir sistemini güçlendirerek depresyondan koruyor.

Ferin Batman: “Hurma En Az 15 Çeşit Mineral İçerir”

Beslenme Uzmanı Ferin Batman, günde 2-3 adet hurma tüketmenin lif ihtiyacını karşılayarak gün boyu tokluk hissi sağladığına değinerek “İçeriğinde yüzde 10-12 oranında lif bulunur.100 gr’da 200 mg kalsiyum ve 300 mg yakın B grubu vitaminleri içerir. En az 15 çeşit mineral içerir. Demir, mangan, bakır, çinko ve hamilelik döneminde gereksinmesi artan folik asitin iyi kaynakları arasındadır. Yüksek oranda potasyum içerir. Hurma çekirdeklerinde beslenmemizde oldukça önemli olan ve kalp sağlığımızı da koruyan çoklu doymamış yağ asitleri bulunur. Farklı meyveler arasında en yüksek antioksidan bileşenleri içeren meyve olduğu bilinmektedir. Hurma iyileştirici etkisini de içeriğindeki sayısız vitamin mineral antioksidan bileşen ve liflere borçludur” diyor.

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan Ucuz Bilet Bulmanın 8 Yolu başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Hurmanın Sağlık Açısından Faydaları

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x