Güzellik standartlarına uyma ve diğer insanların kabulünü kazanmak için değil sağlıklı bir yaşam ve ideal bir bir vücuda ulaşmak için kilo verin. Sağlıklı zayıflama ve kilo verme için bu besinleri hayatınızdan çıkarın…

1 Şeker

Kilo vermek için şekeri mutlaka kesin. Allkolsüz içecekler, meyve suları, kurabiyeler, hamur işleri ve tabiki çikolatalar. Ortalama bir içecekde 72 kalori, 8 çay kaşığı şeker vardır. Bir çay kaşığı 4-5 gramdır. 8 çay kaşığı yaklaşık 160 kalori eder. İçinde şeker bulunan 500 ML’LIK bir içeceği yakmak için 1400 adım atmanız gerekir. Şekerli yiyecekler kalça ve göbeğinizin büyümesine neden olabilir.

2 İşlenmiş gıdalar

Şeker işlenmiş gıdalarda gizlidir. Sağlıklı olmak için salata yiyor olabilirsiniz fakat kullandığınız soslar muhtemelen şekerle doludur. Hazır kek ve ekmekler, paketlenmiş tüm atıştırmalıklar, çikolata, cipsler ve gazlı içecekler aşırı işlenmiş yiyecekler olarak sınıflandırılıyor. Hazır köfteler, hazır tavuk ve balık, hazır çorbalar, donmuş yiyecekler, konserveler de işlenmiş gıdalar arasındadır.

3 Yapay tatlandırıcılar

Yapay tatlandırıcılar vücudunuzu tatlı bir şeylere ihtiyacı olduğunu düşünmek için kandırırlar. Şekeri yapay tatlandırıcı ile asla değiştirmeyin. Vücudunuz yeterli kaloriyi alamadığında canınız tatlı ya da atıştıracak bir şeyler isteyebilir. Tatlı isteğini atlatmak zor ama hızlı kilo vermek istiyorsanız bunlardan uzak durun. Yanınızda sağlıklı atıştırmalıklar bulundurmak sizi yapay tatlandırıcı içeren besinlerden uzak tutacaktır.

4 Kızartmalar

Kızartılmış bir şey, hangi yağı kullanırsanız kullanın cips ve kızartmalardan uzak durun. Bu yiyecekler bel bölgesinde yağlanma yapar. Kızartma ve cipsler farkında olmadan çok fazla yenilebilir yiyeceklerdir. Kısa zamanda kalıcı kilolar aldırır.

5 Ekmek

Kilo vermek için içinde beyaz un bulunan yiyecekleri hayatınızdan çıkarın. Bunun yerine tam buğday, çavdar, siyez unundan yapılan ürünleri tercih edebilirsiniz. Beyaz ekmek yüksek glisemik indekse sahiptir. Ayrıca ilave şeker oranı da yüksektir. Hızlı kilo kaybı için tam tahıllı ekmekleri yemeye çalışın. Ama ne olursa olsun fazla ekmek tüketmeyin.

6 Sade olmayan kahveler

Kahvenin içindeki tüm kafeinler kalorilerin yakılmasına yardımcı olabilir. Şeker, aroma ve krema eklerseniz, kafeinden faydalanamazsınız. Krema ve tam yağlı sütler çok miktarda yağ içerir. Bu da kilo almanıza neden olabilir. Bunun için kahvenizi yağ oranı düşük süt ve mümkün oldukça kremasız bir şekilde içmekte fayda var.

7 Tuz

Vücudunuzun düzgün çalışmasını sağlamak için tuz önemlidir fakat çok fazla kullanmamak şartıyla. İşlenmiş yiyecekler, patates kızartması ve cipsler ve diğer yüksek tuzlu yiyecekleri yediğinizde fazla kilo, kan yağlarında yükseklik, hareketsiz yaşam gibi olumsuz etkileri olacaktır. Hızlı kilo vermek için, tuzu kesin.

8 Meyve suları

Meyve suyu kilo alımına katkıda bulunur. Kilo vermek için içmeyin. Meyve suyunun çoğu çok fazla ilave şekerle işlenir. Meyve suyu lif içermediğinden tokluk hissi vermez. Bir parça meyve yemek hem lif hem de çiğneme sağlar, böylece daha uzun süre tok hissedersiniz. Kilo vermek için suyu atıp meyveyi yiyoruz.

Ayrıca egzersiz

Egzersizi yaşam tarzı haline getirin. Kilo vermenizi hızlandıracak en büyük etkenlerden biri egzersiz yapmak. Tüm bu yiyecekleri keserken, yürüyüş yapmayı veya spor salonuna gitmeyi unutmayın. Egzersiz, fazla kiloları hızlı bir şekilde atmaya yardımcı olacaktır.

SONUÇ

Vücudunuzun kilo almasına yardımcı olmasına fayda sağlayan ilave şeker, tuz, koruyucu maddeler ve yağları hayatınızdan çıkarın ve aldığınız ürünlerin etiketlerini mutlaka okuyun. Sağlıklı yiyecekler yiyin ve porsiyon kontrolü yapın. Bu yüzden elinizden gelenin en iyisini yapın ve kaybettiğiniz ağırlığı geri almamaya özen gösterin. Gerçekten zor bir süreç olabilir fakat sağlığınız için buna değer…