”EĞİTİME BÜYÜK ÖNCELİK”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Vali Ersin Yazıcı’yı makamında ziyaret etti.
Çeşitli programlara katılmak üzere Balıkesir’e gelen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Vali Ersin Yazıcı’yı makamında ziyaret etti. Dün gerçekleşen ziyarette Hisarcıklıoğlu’na Balıkesir Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur ile Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Fahri Ermişler de eşlik etti.
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’nu ilimizde ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduğunu ifade eden Vali Yazıcı, nazik ziyaretten dolayı teşekkürlerini iletti.
DOĞAL GÜZELLİKLERİ İLE ZENGİN BİR YAPIYA SAHİPTİR
Konuklarına Balıkesir’i anlatan Vali Yazıcı, “İlimiz, verimli toprakları, tarihi, kültürel ve doğal güzellikleri yönünden zengin bir yapıya sahiptir. Bu il kalıcı ya da geçici olarak gelen herkese kucak açmıştır. Gelenleri en büyük zenginlik unsuru olarak görmüştür. Turizm açısından şehrimizin; doğa turizmi, kültür ve tarih turizmi ile termal turizm alanlarında önemli potansiyele sahip olduğunu görüyoruz. Balıkesir ve ilçeleri termal kaynak zenginliğinin yanı sıra fiziksel ve kimyasal bileşimleri açısından ülkemizin üstün nitelikli şifalı suları arasında yer almaktadır.”dedi.
ADETA CENNETTEN BİR KÖŞE
Yeşilin ve mavinin en güzel tonlarını barındıran Balıkesir’in, adeta cennetten bir köşe olduğunu ifade eden Vali Yazıcı, “Balıkesir’in görülmeye değer muhteşem şelaleleri, yeşilin farklı tonlarını sunan Kaz Dağları ve her biri saklı birer hazine olan ormanları, keşfetmek ve unutulmaz bir deneyim yaşatmak için hazır! Balıkesir her mevsim bir başka güzellik sergiler. Kışın beyaz örtülere bürünen doğa, baharda ve yazda çiçeklerle donanır. Kültürel birikimi ile büyüleyici bir atmosfere sahip olan Balıkesir her mevsim görülmeye değer… Farklı bitkileri ile gastronomi meraklıları için de heyecan verici bir destinasyondur.Deniz ve güneşin muhteşem dansından biraz uzaklaşmak isterseniz de, Balıkesir,kitap olup tüm güzelliklerini anlatmaya hazır.”şeklinde konuştu.
YENİ BİR OKUL İSTEĞİ
Vali Yazıcı ziyarette , Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Hisarcıklıoğlu’ndan, Balıkesir’e okul isteğinde bulundu.
Vali Ersin Yazıcı’nın isteği üzerine TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ise, Balıkesir’e okul yapma sözü verdi.
EĞİTİME BÜYÜK ÖNCELİK
Eğitime büyük öncelik tanıdıklarına dikkati çeken Vali Yazıcı, “Eğitime verdiğimiz önem çerçevesinde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinden Balıkesir’e okul yapmasını arzu ettik. Kendileri de en kısa süre içerisinde bir okul yaptıracaklarını ifade ettiler.Şahsım ve Balıkesirli hemşehrilerim adına teşekkür ediyorum.” dedi.
TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Vali Yazıcı’ya yaptıkları ziyarette Dresden ve Vatikan’da bulunan Dede Korkut hikayelerinin orjinal nüshalarının tıpkıbasımı olan kitabı hediye etti.
GELECEĞE SAĞLAM ADIMLARLA YÜRÜYELİM
Kavimlerin gerçek kılavuzlarının gelenekleri, kültürel ve tarihsel mirasları olduğuna değinen Hisarcıklıoğlu, “Geleneksiz yani milli ruhsuz hiçbir uygarlık geleceğe sağlam adımlarla ilerleyemez. Elbette değişim önemlidir. Zamanın ruhunu algılamak, çağı yakalamak zorunludur. Ancak bir millet, kendi medeniyetinin üzerine yeniyi inşa etmelidir. Fikirler geçmişin evlatları, geleceğin anaları ve her vakit zamanın tutsağıdır. Geçmişini bilmeyen toplumlar, geleceğe sağlam adımlarla yürüyemez.” dedi.
Ziyaretin sonunda Vali Yazıcı’nın göstermiş olduğu misafirperverliğe teşekkür eden TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, valilik binasından ayrıldı.

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan Balıkesir Yılda 500 Bin Adet Aşılı Ceviz Fidanı İhraç Ediyor başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

”EĞİTİME BÜYÜK ÖNCELİK”

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x