CHP’li vekiller: Uğur’un Rotterdam maketi hayal ürünü

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Balıkesir Milletvekilleri Namık Havutça, Mehmet Tüm ve Ahmet Akın yaptıkları ortak yazılı basın açıklamasında, Bandırma’ya yapılmak istenen liman ve sanayi yatırımlarının, doğayı, tarihi, tarımı, hayvancılığı ve turizmi yok edeceği aynı zamanda insan sağlığı üzerinde ağır tahribatlar bırakacağı gerekçesiyle karşı olduklarını dile getirdiler.

-İnsan sağlığı üzerinde ağır tahribatlar bırakacak

Yapılan ortak açıklamada “Mavi bayrak plajına sahip Erdek önemli bir turizm ilçemizdir. Bura yapılacak sanayi ve liman yatırımları bölgenin yok olup gitmesine zemin hazırlayacaktır. Zaten Erdek ve Bandırma’nın bu denli yoğun sanayi yatırımına uyumlu olmadığı aşikardır. Birinci sınıf tarım alanlarına sahip turizm ve tarihle iç içe olan bölgemiz ve de Çanakkale Boğazı bu yoğunluğu ve kirliliği kaldıramaz durumdadır. Bandırma’ya yapılmak istenen liman ve sanayi yatırımlarının, doğayı, tarihi, tarımı, hayvancılığı ve turizmi yok edeceği aynı zamanda insan sağlığı üzerinde ağır tahribatlar bırakacağı gerekçesiyle bu ağır sanayileşmeye karşıyız” denildi.

-Çevre ve insan sağlığına duyarlı sanayiye karşı değiliz

Bölgeye yapılacak doğa ve çevre saygılı yatırımlara karşı olunmadığının dikkat çekildiği açıklamada “Bölgemizdeki yatırımlara karşı değiliz! Her türlü yatırıma ve yatırımcıya açığız; ama çevreye, doğaya ve insan sağlığına zarar verecek yatırımlara karşı duruşumuz bölge halkına olan sorumluluğumuzdan gelmektedir. Biz bu toprakların insanlarıyız, bu güzelim coğrafyanın rant uğruna yok olup gitmesine göz yumamayız. Limanlara sadece ticaret odaklı bakmamak gerek. Şehirleri yok edip doğayı ve çevreyi katleden sanayileşme, kentlerimizi yaşanılmaz bir hale getirir.” İfadeleri kullanıldı.

-Limanlara sadece ticari bakmamak lazım

Limanlara sadece ticaret odaklı bakmamak gerektiğinin altının çizildiği açıklamada “Şehirleri yok edip doğayı ve çevreyi katleden sanayileşme, kentlerimizi yaşanılmaz bir hale getirir. Birinci sınıf tarım alanlarına sahip turizm ve tarihle iç içe olan bölgemiz ve de Çanakkale Boğazı bu yoğunluğu ve kirliliği kaldıramaz durumdadır. Balıkesir ve Rotterdam arasında hatta Türkiye-Hollanda arasında kültürel ve sosyal birçok fark bulunmaktadır. Erdek ve Bandırma bölgesine düşünülen liman ve sanayi çalışmasına bu bakış açısıyla bakmanın daha yerinde olacağı gerçeği ortak düşüncemizdir. Yukarıda belirttiğimiz bu sebeplerden ötürü, Bandırma ve Erdek ilçelerimize düşünülen; doğayı, tarımı, hayvancığı, tarihi, turizmi, kentimizi ve insanlarımızı yok etme projesi olan liman ve sanayi rantına karşıyız” denildi.

-Maketler hayal ürünü

CHP’li vekiller, Rotterdam yetkililerinin Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’un kamuoyuna lanse ettiği maketin tamamen bir hayal ürünü olduğunu ve yer tercihinin tamamen yanlış olduğunu kendilerine ilettiklerini sözlerine eklediler.

Hatırlanacağı üzere Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, CHP Balıkesir Milletvekilleri Namık Havutça, Ahmet Akın ve Mehmet Tüm geçtiğimiz hafta içinde ilçeye yapılması planlanan limanla ilgili olarak Hollanda’nın Rotterdam şehrine gitmiş, burada Hollanda İşçi Partisi(PVDA) belediye meclis üyeleri, Çevre ve Doğa Sözcüsü olan Barbara Kathmann, Hayvanları Koruma Partisi Rotterdam Temsilcisi Jaap Rozema ve Güney-Hollanda Bölgesi Doğa ve Çevre Federasyonu Başkanı Alex Ouwehand’la bir dizi görüşmeler yapmıştı.

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan Balıkesir Yılda 500 Bin Adet Aşılı Ceviz Fidanı İhraç Ediyor başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

CHP’li vekiller: Uğur’un Rotterdam maketi hayal ürünü

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x