CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI BÜLENT TEZCAN’IN BASIN AÇIKLAMASI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü, Genel Merkez’deki basın toplantısında konuştu;

Bülent Tezcan: “Adalet davasında, adalet dosyasına koyacak benim de bir arzuhalim var” diyen herkesi 26 – 30 Ağustos tarihleri arasında Çanakkale’deki Adalet Kurultayımıza davet ediyorum.

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI VE PARTİ SÖZCÜSÜ BÜLENT TEZCAN’IN BASIN AÇIKLAMASI (31 TEMMUZ 2017)

-26-30 AĞUSTOS TARİHLERİ ARASINDA ÇANAKKALE’DE BİR “ADALET KURULTAYI” YAPACAĞIZ

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, “Bu kurultay bir partinin kurultayı değil. Bu kurultay partiler üstü bir kurultay. Bu kurultay adalet isteyenlerin kurultayı, adaleti özleyenlerin kurultayı, adalet davasını sahiplenenlerin kurultayı, “Adalet dosyasına benim de koyacağım bir arzuhalim var” diyenlerin geleceği bir kurultay. 16 Nisan’da partiler üstü bir kampanya yürüttük ve onun millet nezdinde birleştiriciliğini gördük. Adalet yürüyüşünü partiler üstü yaptık, büyük bir destekle, milletin her kesiminin desteğiyle karşılaştık, mutlu olduk. Şimdi yine bu kurultayımız da milletin büyük davalarının çözüleceği kurultaylara benzer bir örnek kurultay olacak. Tarihimizde gelen büyük sorunların çözüldüğü o büyük buluşmaların bir örneğini hep beraber göstereceğiz.“Adalet davasında adalet dosyasına koyacak benimde bir arzuhalim var” diyen herkesi 26 – 30 Ağustos tarihleri arasında Çanakkale’deki Adalet Kurultayımıza davet ediyorum” dedi.

Genel Başkan Yardımcısı Tezcan, CHP Genel Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında şöyle konuştu:

Değerli basın mensupları, bir yeni haftaya başlıyoruz. Öncelikle hafta sonu tatsız bir olayla karşılaştık. Eskişehir Büyükşehir Başkanımız Sayın Yılmaz Büyükerşen’e bir saldırıda bulunuldu. Öncelikle herkesin şunu bilmesi gerekir: Cumhuriyet Halk Partili Belediyelerin olduğu yerde rant çetelerine fırsat verilmeyecektir. Cumhuriyet Halk Partili Belediye Başkanlarının görev yaptığı yerler halkın hizmeti için çalışılan yerlerdir. Rantçıların arzuları ve isteklerine göre şehir kararları alınmayacaktır. Sayın Yılmaz Büyükerşen sadece Türkiye’de değil dünyada marka olmuş bir Belediye Başkanımızdır. Eskişehir’i bir kimlik sahibi kent haline getirmiştir. Kendisine geçmiş olsun diyoruz ve bu kararlı mücadelesinde kent çetelerine, rant çetelerine teslim olmayan bu mücadelenin devam edeceğini söylüyoruz. Hükümetten de isteğimiz şudur, bu tip meselelerde kentle ilgili kararların yerelden verilmesinde yarar vardır. Yukarıdan, merkezden işret ederek belli dağıtımların yapılması kentlerdeki çete meraklısı olanlarında şımarmasına neden olabilmektedir. Bu nedenle tekrar bir kere daha Sayın Büyükerşen’e geçmiş olsun dileklerimi paylaşmak istiyorum.

AKINCI ÜSSÜ DAVASI ‘NA CHP TÜZEL KİŞİLİĞİ ADINA KATILMA TALEBİMİZ OLACAK

Değerli arkadaşlar, yarın hain darbe girişimindeki önemli davalardan bir tanesinin duruşması başlayacak. Akıncı Üssü Davası… Aslında Akıncı Üssü Davası olmakla birlikte Türkiye Büyük Millet Meclisine bomba atılmasından tutun, Ankara’daki birçok saldırıyı içine alan bir iddianame Akıncı İddianamesi. Yarın milletvekili arkadaşlarımızla ve Cumhuriyet Halk Partisi adına davaya müdahil olacağız, o davayı takip edeceğiz. Milletvekillerimizden katılacaklar ve milletvekilleri olarak hem şahsen müdahil olacağız, davaya katılma talebinde bulunacağız hem de Cumhuriyet Halk Partisi tüzel kişiliği adına davaya katılma talebimiz olacak.

Başından beri söyledik, tekrar ediyoruz. Biz darbenin siyasi ayağının bütün çıplaklığıyla ortaya çıkmasını istiyoruz. Biz darbe girişiminin arkasındaki gerçeğin hiçbir sansüre uğramadan ortaya çıkmasını istiyoruz. Nereye uzanırsa uzansın, kime uzanırsa uzansın sorumluluk sahibi olan-sorumlu olan daha doğrusu-sorumlu olan herkesin hesap vermesi gerektiğini düşünüyoruz. O davaya müdahalemiz de bu çerçevede bütün sorumluları, bütün çıplaklığıyla ortaya çıkarmak için adalete yardımcı olma noktasında olacaktır. Zaten biliyorsunuz Cumhuriyet Halk Partili milletvekilleri olarak o gece bombaların altındaydık, Türkiye Büyük Millet Meclisinde bombalar atılırken milletvekillerimizle oradaydık. Bu nedenle doğrudan suçtan bu çerçevede zarar gören milletvekillerimiz var. Ayrıca parlamenter sisteme yönelik böyle bir saldırı bütün milletvekili arkadaşlarımızın da müdahale etme hakkını veriyor hukuken. Yarın bu süreci sonuna kadar takip edeceğiz, yarın başlayan duruşmayı. Diğer duruşmaları da aynı şekilde arkadaşlarımız takip ediyorlar. Cumhuriyet Halk Partisi olarak darbeyle ilgili davalara müdahale taleplerinde bulunuyoruz. Henüz şu ana kadar verilmiş bir karar yok. Çünkü ifade aşamaları devam ediyor. Ara kararlar verildiğinde mahkemelerin de müdahale talebimizin lehine olumlu karar vermesini bekliyoruz.

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan Mavi Sertifikalı Ceviz Fidanı Talebine Yetişemiyorlar başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI BÜLENT TEZCAN’IN BASIN AÇIKLAMASI

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x