BANDIRMA BK, RASTA VECHTA’YI MAĞLUP ETTİ

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

FIBA Şampiyonlar Ligi B Grubu 12. hafta maçında Bandırma BK, Bandırma’da konuk ettiği Alman temsilcisi Rasta Vechta’yı 82-70 mağlup ederek grupta iddiasını sürdürdü.

Bandırma BK karşılaşmaya Jaime Smith, Şehmus Hazer, Tyler Kalinoski, Ian Hummer ve Emanuel Terry beşi ile başladı. Mücadeleye Bandırma ekibi hızlı başladı. Bandırma ekibi hücumda Emanuel Terry ve Tyler Kalinoski ile sayılar bulunca 5. dakikayı 14-5 önde geçti. Kalan bölümde Emanuel Terry ile sayılar bulan Bandırma BK ilk çeyreği de 20-14 önde tamamladı.

İkinci çeyreğe de iyi başlayan taraf Bandırma BK oldu. Hücumda sayı bulmakta zorlanmayan her iki ekipten ev sahibi Bandırma ekibi hücumlarda Ian Hummer ve Omar Prewitt ile bulduğu sayılarla 15. dakikayı 34-21 önde geçti. Kalan bölümde Yeşil-Beyazlılar, hücumlarda Emanuel Terry ve Omar Prewitt ile sayılar üretirken, soyunma odasına da 40-31’lik skor avantajı ile önde girdi.

İkinci yarıya hızlı başlayan taraf bu kez konuk ekip Rasta Vechta oldu. Hücumda Emanuel Terry ve Ian Hummer ile sayılar üreten Bandırma ekibi 25. dakikayı 46-38 önde geçti. Kalan bölümde savunmada ve hücumda istediği oyunu sergileyen Bandırma BK, final çeyreğine de 59-52 önde girdi.

Final çeyreğine her iki takım da karşılıklı sayılarla başladı. Bandırma BK hücumlarda Tyler Kalinoski ve Emanuel Terry ile sayılar bulunca 35. dakikayı 73-62 önde geçti. Kalan bölümde hücumda ve savunmada istediği oyunu sergilemeye devam eden Bandırma BK, karşılaşmadan da 82-70 galibiyetle ayrıldı.

Bandırma BK, ING Basketbol Süper Ligi 17. hafta karşılaşmasında Bandırma’da 25 Ocak Cumartesi günü saat 20.00’de Tivibu Spor 2’den canlı olarak yayınlanacak mücadelede OGM Ormanspor’u konuk edecek.

Bandırma BK Başantrenörü Hakan Demir:

‘‘Bu haftadan sonra bütün maçlar final niteliğinde.’’

Mücadeleyi değerlendiren Bandırma BK Başantrenörü Hakan Demir şunları söyledi: ‘‘Öncelikle Takımımı tebrik ederek başlamak istiyorum. Son iki hafta için belirleyici bir maç oynadık. Bu galibiyet ile ayaktayız. Bugün bazı bölümlerde savunmada ve hücumlarda iyi bir basketbol oynadık. Ama bazı bölümlerde de ritmimizi kaybettik. Onlar organize bir takım. Maç boyunca da bizi yakalamaya çalıştılar. Oyunun son beş dakikasında iyi savunma yaparak ve topu iyi başlayarak iyi bir galibiyet elde ettik. Bu haftadan sonra bütün maçlar final niteliğinde. Şimdi hafta hafta düşünerek bir üst tura çıkmaya hak kazanacağız.’’ dedi.

Bugün 17 sayı ve 9 ribaundluk performansı ile galibiyete katkı veren Ian Hummer ise şunları söyledi: ‘‘Bence maç boyunca iyi oynadık. Rakip takım ikinci yarı özellikle erken şutlarla geri gelmeye çalışsa da ribaundları alarak maçı kontrol altında tuttuk. Baktığımız zaman ikinci yarıda da çok iyi bir basketbol oynadık. Kazandığımız için mutluyuz. Kalan maçlarımıza da iyi hazırlanarak bir üst tura çıkmak istiyoruz.’’ dedi.

Maç: FIBA Şampiyonlar Ligi B Grubu 12. Hafta Karşılaşması

Salon: TEKSÜT Kara Ali Acar Spor Salonu, Bandırma

Hakemler: Ademir Zurapovic (Bosna Hersek), Michal Proc (Polonya) ve Martin Vulic (Hırvatistan)

Periyotlar: 1P: 20-14 2P: 20-17 3P: 19-21 4P: 23-18 MS: 82-70

Bandırma BK: Furkan Haltalı 1 sayı, 6 ribaund; Rıdvan Öncel 3 sayı, 3 asist; Erkan Yılmaz 1 ribaund; Jaime Smith 13 sayı, 5 asist; Omar Prewitt 8 sayı, 2 asist; Şehmus Hazer 2 sayı, 2 asist; Tyler Kalinoski 14 sayı, 4 ribaund; Alperen Şengün 2 ribaund; Emanuel Terry 24 sayı, 14 ribaund; Ian Hummer 17 sayı, 9 ribaund

Rasta Vechta: Josh Young 23 sayı, 7 asist; Philipp Herkenoff 5 sayı; Trevis Simpson 13 sayı, 4 ribaund; Justin Raffington 15 sayı, 8 ribaund; Steve Vasturia 6 sayı, 7 asist; Max Di Leo 2 sayı; Michael Kessens 4 sayı; Kamari Murphy 2 sayı, 5 ribaund.

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan Gestaş Avşa Adası Erdek Feribot Seferleri 2024 başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

BANDIRMA BK, RASTA VECHTA’YI MAĞLUP ETTİ

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x