ATEŞ OLMAYAN YERDEN DUMAN ÇIKMAZ

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hürriyet Gazetesi yazarı Noyan Doğan Vali Yaman hakkındaki suçlamaları köşesine taşıdı.  Vali Yaman hakkında ortaya atılan bir başka iddiada ise  evleri taşıtmak için Balıkesir’den hizmet alımı elemanlarının Ankara’ya götürülerek evlerinin taşıtıldığı ve bedelinin ödenmediği belirtiliyor.

 

Hürriyet Gazetesi yazarı Noyan Doğan’ın dün köşesinde kaleme aldığı yazıda Vali Yaman hakkında şu satırlara yer verdi. ” Soru şu: Balıkesir Valisi Mustafa Yaman, sigortadan haksız kazanç elde etmeye çalıştı mı? Bu da nereden çıktı diyeceksiniz. Anlatayım: Bir süredir Mustafa Yaman ile ilgili ortalarda bir iddia dolaşıyor. Balıkesir Valisi’nin, Ankara Çayyolu’nda, bir siteden konut aldığı, sitedeki konutların çok önceden gerçekleşen toprak kayması nedeniyle hasarlı olduğu ve Valinin, hasarlı konutu tanıdığı bir sigorta acentesine sigortalattığı, birkaç ay sonra da konutu yeni hasar görmüş gibi gösterip, sigortadan 500 bin lira tazminat talebinde bulunduğu iddia ediliyor. İddiaları biraz daha detaylandırayım. Mustafa Yaman’ın, Ankara’daki konutu Balıkesir’deki bir acenteye sigortalattığı, hasar ihbarı sonrası eksperlerin siteye gidip araştırma yaptığı ve bölgedeki hasarın yıllar öncesinde meydana geldiği, hal böyle olunca da sigorta şirketinin Valinin tazminat talebini reddettiği söyleniyor”. Gelişen olaylar karşısında Balıkesir halkı Vali Yaman’ın açıklama yapmamakta neden ısrar ettiği konusuna anlam veremediklerini belirtiyorlar.

 

 

 Hürriyet Gazetesi yazarı Noyan Doğan’ın dünkü köşe yazası

PEŞİN peşin söyleyeyim, amacım kimseyi rencide etmek, haksız suçlamalarda bulunmak değil.

Yazacaklarım sosyal bir konuyu gündeme getirip, ortalarda dolaşan iddialara açıklık getirmek. Tavsiyem, bu gözle okumanız.

Soru şu: Balıkesir Valisi Mustafa Yaman, sigortadan haksız kazanç elde etmeye çalıştı mı? Bu da nereden çıktı diyeceksiniz. Anlatayım: Bir süredir Mustafa Yaman ile ilgili ortalarda bir iddia dolaşıyor. Balıkesir Valisi’nin, Ankara Çayyolu’nda, bir siteden konut aldığı, sitedeki konutların çok önceden gerçekleşen toprak kayması nedeniyle hasarlı olduğu ve Valinin, hasarlı konutu tanıdığı bir sigorta acentesine sigortalattığı, birkaç ay sonra da konutu yeni hasar görmüş gibi gösterip, sigortadan 500 bin lira tazminat talebinde bulunduğu iddia ediliyor.

İddiaları biraz daha detaylandırayım. Mustafa Yaman’ın, Ankara’daki konutu Balıkesir’deki bir acenteye sigortalattığı, hasar ihbarı sonrası eksperlerin siteye gidip araştırma yaptığı ve bölgedeki hasarın yıllar öncesinde meydana geldiği, hal böyle olunca da sigorta şirketinin Valinin tazminat talebini reddettiği söyleniyor.

 

İDDİLAR BÖYLE

 

İddialar böyle. Hemen belirteyim, bahsi geçen olay, 2014’ün sonlarına doğru oluyor ve sigortayı yapan şirket, Aviva Sigorta ki, şimdiki adı Unico Sigorta. Geçen yıl Aviva’yı Hollandalı Kibele Grubu satın aldı, adını da Unico Sigorta olarak değiştirdi.

Peki, bu iddialar doğru mu? Önce, Unico Genel Müdürü Cenk Tabakoğlu’na sordum. Tabakoğlu, olayın, şirket satın alınmadan ve kendi genel müdürlüğünden önce yaşandığını söyledi. Ancak konuya hakim olduklarını belirten Tabakoğlu, Mustafa Yaman’dan böyle bir hasar talebinin geldiğini, eksperlerin incelemesi sonrası ise hasarın reddedildiğini anlattı.

Ardından da Balıkesir Valisi Mustafa Yaman ile konuştum. Söylediklerini paylaşıyorum:

“O konutu aldım ama hasarlı değildi. Aracım ile birlikte konutun da sigortasını Aviva’ya yaptırdım. Sonradan konutun bulunduğu sitenin arazisinde toprak kayması oldu. Site yönetimi ile konuşup, sigorta şirketine başvuruda bulundum. Eksperler gelmiş, inceleme yapmış ve hasarın ödenmeyeceğini söylemiş. Konuyla da ben değil Valilikteki arkadaşlar ilgilendi. Konu kapandı, bitti. Neden bu kadar büyütülüyor, anlamadım. Zaten sitedeki toprak kayması da önlendi. Halen ailem orada yaşıyor. Hasarlı konut alacak halim yok.”

 

HASAR TALEBİ

 

Balıkesir Valisi hakkında iddialar bunlar, tarafların görüşleri de bunlar. Sigortadan haksız kazanç elde etme var mı, yok mu; onu bilemem, kimsenin günahını da almak da istemem. Ama bu vesile ile bir-iki tespitte bulunayım.

Sigortacılar, konutu sigortalarken önceden inceleme yapmazlar; tamamen kişinin beyanı üzerine sigortalarlar. Hasar talebinde ise eksperler gider, araştırır ve hasarın gerçek mi, sahte mi olduğunu; konutun hasar sonrası mı sigortalatıldığını ortaya çıkarırlar. Ortaya çıktığında da kişi hakkında suç duyurusunda bulunmak tamamen sigorta şirketinin inisiyatifindedir. İsterse suç duyurusunda bulunur ki, cezası ağırdır; isterse bulunmaz ama kişiyi kayda alır. Sonrası malum.

 

Gelişen olaylar karşısında Balıkesir halkı Vali Yaman’ın açıklama yapmamakta neden ısrar ettiği konusuna anlam veremediklerini belirtiyorlar.

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan CEVİZ FİDANI SATICILARININ HEDEFLERİ BÜYÜK başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

ATEŞ OLMAYAN YERDEN DUMAN ÇIKMAZ

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x