Anoreksiyanın Doğal Çözümü

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çoğunlukla kadınların yaşadığı yemek yememek ve yediğini çıkarmak gibi sorun yaratan psikolojik bir hastalıktır. Günümüzde yaygınlaşan bu hastalığı doğal çözümlerle de yenebiliriz.

Anoreksiya Nervoza, özellikle genç kadınlarda görülebilen, yemek yememek, çok az uyumak, buna rağmen çok aktif olmakla beliren psikolojik bozukluktur. Çok kilo almaktan korkar ve kendini hep çok kilolu hisseder. Bu hastalığın belirtileri; çevresel nedenlerden dolayı yemek yememeyi tercih eder, kısa vadede çok kilo kaybetme söz konusudur ve zorla yediği halde sürekli yediğini çıkarır. Sorunların çözülmesiyle birlikte yeme sorunları da ortadan kalkar; ancak bu evre içerisinde ciddi ve kalıcı sorunlar yaşayabilirler. Tedavi gerktiren zor bir hastalıktır. Bu hastalıktan kurtulmak isteyip de tedavi istemeyen kişilerin de doğal yöntemle bunu başarabilirler.

Anoreksiya için bitkisel çözümler

Psikolojik tedavilerin yanı sıra iştahsızlık ve buna ilişkin belirtilerin tedavisi için bazı besinler ve bitkilerden faydalanılabilir.

Elma; her gün bir adet elma tüketilmesi sindirim sisteminin gelişmesine yardımcı olur.

Zencefil; zencefil iştahın açılmasına yardımcı olmak için kullanılabilir. Biraz kaya tuzu ile birlikte zencefil karıştırılır. Bu karışım her gün düzenli olarak alındığında midenin rahatlamasına yardımcı olurken aynı zamanda iştah uyarıcıdır.

Portakal suyu; Portakal suyu da tüketilmesi önerilen besinlerden biridir. Yapılması gereken tek şey gün boyunca her iki saatte bir bardak portakal suyu tüketilmesidir. Bu işleme 2 ya da 3 gün düzenli olarak devam edildiğinde sindirim sistemi gelişir. Besinler daha düzgün ve kolay sindirilir.

Limon; limon suyu da yeme bozukluklarında önerilen çözümlerden biridir. Vücut sisteminin temizlenmesine yardımcı olurken aynı zamanda iştahı artırır. Bir adet limon sıkılarak bir bardak ılık su ve bir tutam tuz ile karıştırılır. Bu karışım her sabah tüketilebilir. Sindirim sisteminin gelişmesine yardımcı olur. Limon suyu ile biraz zencefil suyu karıştırılarak da tüketilebilir.

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan Ucuz Bilet Bulmanın 8 Yolu başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Anoreksiyanın Doğal Çözümü

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x