AHMET AKIN BÜYÜKŞEHİR’E Mİ ADAY OLUCAK?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Balıkesir CHP milletvekilleri arasında bugünden 2019 yılı milletvekilliği genel seçimlerine yönelik farklı arayışlar dikkat çekiyor.

Milletvekili Havutça’nın CHP’de yaşanan genel başkanlık yarışında Muharrem İnce’ye açık destek vermesi nedeniyle Kılıçdaroğlu’nun listede Havutça’ya yer vermeyeceği iddia edilirken, milletvekilliği yanı sıra partide genel başkan yardımcılığı görevini sürdüren Akın’ın ise Balıkesir büyükşehir belediye başkan adayı olarak yerel seçimlere hazırlandığı, Tüm’ün ise milletvekili olarak yerini sağlamlaştırma çabası içerisinde olduğu iddia ediliyor.

2015 yılı milletvekilliği seçimlerinde CHP’de adayların belirlenmesi sürecinde gerçekleşen ön seçimlerde parti içerisinde kıyasıya bir yarış yaşanırken, Balıkesir CHP’de parti içi tüm dengeleri alt üst ederek listede 1.sıraya yerleşen Mehmet Tüm’ den sonra bu yarışta Ahmet Akın, listede 2.sıraya yerleşerek dikkatleri üzerine çekti. Önceki dönemde Balıkesir’de listede 1. sırada yer alan Havutça ise, 2015 yılında gerçekleşen ön seçimlerde 3.sırada yer alabildi. Parti içerisinde siyaset anlayışı ve tarzındaki farklılıklar nedeniyle Balıkesir’de ve partideki konumu hızla güçlenen ve genel başkan yardımcılığını üstlenmiş Akın’ın 2019 yılında gerçekleşecek yerel seçimlerde büyükşehir belediye başkanlığına aday olacağı yönündeki iddialarını ise Akın, gazetemize yaptığı açıklamaları ile şiddetle ret etti.

CHP’de başlayan ilçe kongreleri il kongresini gerçekleştirme sürecinde parti içerisinde delege seçimleri başlarken, Bandırma CHP ilçe kongresi öncesi delege seçimlerinde yaşananlar ve pazarlıklar parti yaşamına damga vuruyor.

Milletvekili Ahmet Akın’ın 2019 yılı Mart ayında gerçekleşecek yerel seçimlerde milletvekilliğinden istifa ederek Balıkesir büyükşehir belediye başkanlığına aday olacağı ve milletvekili Havutça’ nın da genel başkanlık yarışında Muharrem İnce’ye açık destek verdiği için 2019’da gerçekleşecek milletvekilliği genel seçimlerinde liste de yer almayacağı yönündeki iddialara CHP genel başkan yardımcısı ve milletvekili Ahmet Akın, hakkındaki iddialara şiddetle karşı çıkarak, Son Kurşun Gazetesi’ne yaptığı açıklamada şöyle dedi:

“Ben, 2015 yılında gerçekleşen milletvekilliği seçimlerinde önce partililerimin sevgi ve ilgisine mazhar olarak vekil adayı oldum ve aynı şekilde vatandaşlarımın ilgisi, sevgisi ve desteği ile milletvekili seçildim. Benim bir görevim var. Siyasette belli hedefleri olan ve bu hedefler doğrultusunda seçim bölgemde çalışan ve ülkeme, Balıkesir’e hizmet etmeyi aslı sorumluluk olarak görev edinmiş bir kişiyim. Ben, işime bakar ve bu asli sorumluluğu layıkıyla yerine getirmeye çalışırım. Partimin içinden olsun vatandaşlarımın nezdinde olsun beni büyükşehir belediye başkan adaylığına ve bu göreve layık gören herkesi sevgiyle kucaklıyor, görüşlerine saygı duyuyor, teşekkür ediyorum. Ancak, benim bu konuda hiçbir çalışmam ve hazırlığım da yok. Bugünden ne olur, genel başkanım ve partim günü geldiğinde hakkımızda ne karar verir bugünden bilemiyorum. Bu öncelikle genel başkanımızın ve parti üst yönetiminin verebileceği bir karar. Benim siyaset anlayışım ve tarzım kendime göre. Makam ve mevki peşinde koşan bir insan hiçbir zaman olmadım. Hak etmediğim ve seçilmediğim hiçbir göreve de kendim gelmek istemem.2015 Yılında gerçekleşen ön seçimlerde de siyasi anlayışım ve tarzım doğrultusunda parti içinde çalıştım ve ön seçimlerde listede ikinci sırada yerimi aldım, kazandım. Seçimlere girdik ve sonucu biliniyor. Bir tek Allah’ın kulu Akın parti içinde ya da seçimler de şöyle yaptı, böyle yaptı diyemez. Bileğimin hakkı ile çalıştım, partililerimin ve seçmenin güven ve desteğini arkama alarak milletvekili seçildim. Bugüne kadar Balıkesir’de ayağımı basmadığım yer ve sıkmadığım el kalmamıştır. Milletvekilliğim döneminde de hiçbir vatandaşım, vekilime ulaşamıyorum, dememiştir. Mevcut parti tüzüğümüzün aday belirlenmesinde genel başkanımıza verdiği bir hak var. Nasıl kullanır, onu bilemem ama verdiği her karara da saygı duyarım.2015 milletvekilliği seçimlerinde aday belirlemede Balıkesir olarak ön seçim yaptık ve bugün için aday belirleme yönteminde bir değişiklik olacağını sanmıyorum. Bu karar yine genel başkanım ve parti üst yönetiminin tasarrufunda olan bir şey ve daha çok erken olduğunu düşünüyorum. Sonuç olarak, benim büyükşehir belediye başkanlığına aday olacağım yönündeki iddialar veya yorumlar kesinlikle gerçeği yansıtmıyor ve benim de kesinlikle böylesi bir düşüncem ve siyasi beklentim yok. Ama o gün geldiğinde ne olur ve ne yaşanır bunu bugünden görebilmek zaten mümkün değil ve bu karar genel başkanımızın tasarrufu altında.”

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan Gestaş Avşa Adası Erdek Feribot Seferleri 2024 başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

AHMET AKIN BÜYÜKŞEHİR’E Mİ ADAY OLUCAK?

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x