Manyas Gölündeki Kirlilik

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MHP Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, Avrupa Konseyi tarafından A Sınıf diplomayla ödüllendirilen Kuş Cenneti Milli Parkı ve Manyas Gölündeki çevre kirliliğinin insan ve çevre sağlığı üzerindeki etkilerinin araştırılması amacıyla meclis araştırma komisyonu kurulması konusunda çalışma başlattıklarını söyledi.
Manyas Gölü’ndeki azot ve fosfor kirlilik oranının yüzde 70 seviyelerine ulaştığının altını çizen Ok “Göl suyundaki oksijen azlığı, göldeki doğal yaşam dengesini bozmuştur. Manyas Gölü’nün biyolojik çeşitliliğinin korunması ve sürdürebilirliğinin sağlanması için Türkiye Büyük Millet Meclisi bünyesinde oluşturulacak olan komisyonun gölü kirleten etkileri tespit edip bu etkinlerin bertaraf edilmesi konusunda gerekli çalışmayı yapmalıdır” dedi.
Ok Anayasanın 56. maddesine göre, ‘herkes, sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkına sahiptir’ denilmektedir. Ancak artık gün yüzüne çıkan ve bilimsel araştırmalarla da tespit edilen Manyas Gölündeki çevre kirliliği insan ve çevre sağlığını olumsuz yönde etkilemektedir. Tüm bu sebeplerle, Manyas Gölü’ndeki kirliliğin insan sağlığı üzerindeki etkilerinin araştırılması amacıyla Anayasanın 98, içtüzüğün 104. ve 105. maddeleri uyarınca bir Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasını talep edeceğiz” ifadesini kullandı.
Ok’un araştırma komisyonu kurulması yönündeki çalışmasına Mecliste grubu bulunan diğer siyasi partilerin Balıkesir milletvekillerinin de destek vereceği öğrenildi.

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan Balıkesir Yılda 500 Bin Adet Aşılı Ceviz Fidanı İhraç Ediyor başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Manyas Gölündeki Kirlilik

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x