MUSTAFA GÜRSOY’DAN BANDIRMA’NIN DEPREM RİSKİ İLE İLGİ AÇIKLAMA

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

911 SAR Başkanı Mustafa Gürsoy , Çanakkale’de art arda olan depremler ve Kandilli Rasathanesinin Marmara Depremi ile ilgili yaptığı korkutucu açıklamalardan sonra Bandırma’nın Deprem riski ile ilgili İlk Haber Gazetesine açıklamalarda bulundu.

Bandırmada olası büyük bir deprem için hazırlık olmadığını söyleyen Gürsoy, Geçtiğimiz günlerde Prof. Uğur Kaynak Hocamız Bandırma’nın deprem riski ile ilgili çok önemli açıklamalarda bulundu. Bandırmanın içinden geçen bir çok aktif fay hattı var. Marmara Denizinde 7’nin üzerinde bir deprem bekleniyor ve bizim şehrimiz maalesef buna hazır değil. Bir diğer Bandırma’dan geçen fay hattı. Edincik fayı BAĞFAŞ’ın üzerinden geçiyor. Burada amonyak tankları var. Aynı bölgede yine petrol tankları var, olası bir deprem de zarar görmesi sonucu bunların birleşimi çok büyük tehlikelere yol açabilir. Bu gazların deprem sonrası havaya salınımı Bandırma ve  çevresini nefes alamaz bir hale getirir zehirlenmelere yol açar. Bandırma ve çevresi fabrikalarla kaplanmış durumda olası bir büyük depremde büyük tehlike anlamına geliyor. Bunun yanı sıra eski yapılarda daha önce ki depremlerde zarar gören binalarımız var şuan makyajla kapatılmış şekilde kullanılmaya devam ediliyor, olası bir depremde bunlar yıkılabilir. ‘’ dedi.

Bandırma’da seçilmişlerin ve atanmışların sivil toplum kuruluşlarını içine alan ortak bir eylem planıyla hareket etmesi gerektiğini söyleyen Gürsoy, ‘’ Biz bu konuda yıllardır mücadele veriyoruz, ekibimizde ki arkadaşlarımız eğitimli hepsi uzman. Fakat bazı eksikliklerimiz var. Eksik araç gereçlerimizi tamamlamak zorundayız. Her mahalleye mahalle timleri kurup eğitimler vermek istiyoruz, mahallelere konteynırlar yerleştirip olası deprem anında ve depremden sonra gerekli olabilecek araç gereçleri buralarda hazır bulundurmak gerektiğini düşünüyoruz. 911 SAR ekibi olarak dernek ofisi olarak kullanılmak üzere bir prefabrik yapıya ihtiyacımız var bu konuda da destek bekliyoruz’’ dedi.

Eksikliklerini tamamlamak ve daha iyi işlere imza atmak için herkesin desteklerine ihtiyaçları olduğunu söyleyen Gürsoy, ‘’ Derneğimize bağış yapmak isteyen vatandaşlar 911 Arama Kurtarma Derneği 024 Şube Kodu ile 6298718 nolu Garanti Bankası hesabımıza bağışta bulunabilirler ayrıca tüm faaliyetlerimizi www.911sar.org.tr adresinden takip edebilirler’’ ifadelerini kullandı.

KAYNAK: İLK HABER

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan Balıkesir Yılda 500 Bin Adet Aşılı Ceviz Fidanı İhraç Ediyor başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

MUSTAFA GÜRSOY’DAN BANDIRMA’NIN DEPREM RİSKİ İLE İLGİ AÇIKLAMA

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x