RIFAT HİSARCIKOĞLU ‘ CESUR OLUN ‘

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bandırma’da Konferansa katılan T.O.B.B Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ‘’Çalışmadan hedefinize ulaşamazsınız. Diğer altın kural ise cesur olmak gerekiyor. Girişimcilikte başarılı olmak için kaybetmekten korkmamanız gerekiyor.
Girişimci olmak istiyorsanız, başarının yanında başarısızlığın da olduğunu bilmeniz gerekiyor. Ayrıca kazanmak istiyorsanız dürüst olmanız gerekiyor. Gençler olarak sizden ümitliyiz. “Dedi.
Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi İşletme ve Ekonomi Topluluğu tarafından organize edilen “Girişimcilik” konferansı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’ nun katılımı ile gerçekleştirildi.
Konferansın açılış konuşmasını Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir gerçekleştirdi. Rektör Özdemir; “Bugün burada girişimcilik konusunu konuşmak üzere toplandık. Sevgili öğrencilerimiz çok şanslıyız. Bu konu ile ilgili ilk kaynaktan değerli bilgiler alacağız. Bir kez daha Sayın TOBB Başkanımıza ve kendisinin buraya gelmesinde katkı sağlayanlara teşekkür ediyorum.” dedi.

Açılış konuşmasının ardından TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu girişimcilik ile ilgili önemli bilgiler paylaştı. Hisarcıklıoğlu; “Bizim hayalimiz kadın girişimcilerin, erkek girişimcileri geçmesidir. Böyle genç bir üniversite bulunmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Benim en mutlu olduğum anlardan biri gençlerle bir arada bulunmaktır. Bu daveti yapan İşletme ve Ekonomi Topluluğu’na da çok teşekkür ederim. Gençlerle bir araya gelince en çok anlattığım girişimcilik konusudur. Ben ne bürokratım ne de siyasetçiyim. Ben iş insanıyım. Girişimciliğin ana konusu ve amacı şudur, zengin olmak. Toplum olarak zengin olmak istiyoruz. Zengin olmanın yolu da girişimcilikten geçiyor. Milletlerin gücü artık silah gücü ile ölçülmüyor, girişimcilik ile ölçülüyor. Dünyada zenginlik, dünya liderliği yarışı ölçümü artık girişimciliktir. Bir ülkenin girişimcisi ne kadar çok ise o ülke o kadar zengindir. Evlerimizde huzurlu ve mutlu bir şekilde yaşamak istiyorsak girişimciliğe önem vermeliyiz. Bugün işsizlik girişimcilik ile çözülecektir. En çok sorulan soru şu: Girişimci doğuştan mı, yoksa sonradan mı olunur? Bence girişimci doğulmaz, girişimci olunur. Eğitim sisteminin girişimciliğe yol göstermesi gerekiyor. Bu anlamda Rektör Hocamız Prof. Dr. Süleyman Özdemir’e de teşekkür ediyorum. Girişimciliğin öneminin farkında ve bu alanda çalışmalara büyük önem veriyor.” dedi.
Girişimcilikte başarılı olmak için gerekli olan altın kuralları öğrenciler ile paylaşan Hisarcıklıoğlu; “Girişimciliğin ilk şartı, hayal. Girişimci bir insan muhakkak hayal etmeli. İkincisi ise hedef koyman gerekiyor. Ama bunlar yeterli olmuyor. Başarı için muhakkak çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan hedefinize ulaşamazsınız. Diğer altın kural ise cesur olmak gerekiyor. Girişimcilikte başarılı olmak için kaybetmekten korkmamanız gerekiyor. Girişimci olmak istiyorsanız, başarının yanında başarısızlığın da olduğunu bilmeniz gerekiyor. Ayrıca kazanmak istiyorsanız dürüst olmanız gerekiyor. Gençler olarak sizden ümitliyiz. “Dedi.
Konferansın sonunda Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nde 2016 yılında girişimcilik dersini tamamlayan öğrencilerden beş tanesine sembolik olarak katılım belgesi Hisarcıklıoğlu tarafından verildi.
Öğrencilerin, Balıkesir ve Bandırma protokolünün yoğun ilgi gösterdiği konferans, Rektör Prof. Dr. Süleyman Özdemir’in TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’na teşekkür plaketi takdim etmesi ve topluca çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan Balıkesir Yılda 500 Bin Adet Aşılı Ceviz Fidanı İhraç Ediyor başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

RIFAT HİSARCIKOĞLU ‘ CESUR OLUN ‘

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x