Limana yatırımcı bulundu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bandırma’ya yapılması planlanan limanı ve diğer projeleri MIPIM Fuarında tanıtan Edip Uğur, birçok televizyon yayınına katıldı. Yayında ” işte yatırımcı hazır” İfadelerini de kullanan Uğur’a karşın, Belediye Başkanı Dursun Mirza henüz fuardaki gelişmelerle ilgili kamuoyuna açıklamalarda bulunmadı.

Balıkesir’e ait projelerinin tanıtıldığı MIPIM gayrimenkul Fuarı’nın ardından Büyükşehir Belediyesi tarafından yayımlanan basın bülteninde“Bandırma’da yürütülen Türkiye’nin en büyük sanayi ve liman kompleksi tamamlandığında 1 Milyar Euro altyapı, 10 Milyar Euro üstyapı yatırımı çekecek ve yıllık 25 Milyar Euro’luk ihracata zemin hazırlayacak.”ifadeleri yer aldı. Birçok ulusal kanala konuk olarak katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur, fuarla ilgili açıklamalarda bulundu. Bandırma’nın gündemindeki en öneli konu olan “Liman ve Sanayi” konusunda da bilgi veren Edip Uğur “Bandırma’da daha öncede sanayicilerin almış olduğu araziler vardı.  Burada daha öncede düşünülen bir sanayi ve liman. Ancak biz Bandırma ilçemizdeki bu limanın ve sanayinin çok düzenli olması, çevreci olması, çevreyi kirletmemesi amacıyla yaptığımız araştırmada en düzenli limanın Rotterdam’da olduğu tespit ettik. Rotterdam’da görüşmeler yaptık. Gördük ki Rotterdam CEO’su biz Bandırma’ya yatırım yapmaya hazırız dedi.”şeklinde konuştu. Port Of Rotterdam’ın farklı ülkelerde yaptığı liman ve sanayi komplekslerine de değinen Edip Uğur ”Bizim Bandırma’ya beklediğimiz yatırım en az 15 milyar dolar” dedi. Bölgede düşünülen yatırımın daha çok kimya sanayi olduğunun altını çizen Uğur” Türkiye’nin 30 milyar dolara yakın bir açığı var ifade ettikleri Rotterdam’da 10 yıl içerisinde 20 milyar Dolar ihracatı Bandırma’dan gerçekleştire biliriz deniyor buda Türkiye’nin vizyonu olacak bir proje işte yatırımcı hazır” ifadeleri kullandı. Ayrıca Uğur, liman konusundan bakanlardan Cumhurbaşkanına kadar herkesin haberdar olduğunu aktardı. Uğur’un konuşmalarında özellikle kimya sanayi vurgusu yapması ve fuarın ardından ilk mesai günü Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza’yı Marmara Metal ve Makine Sanayicileri Derneği Başkanı Kemal Akar ziyaret etmesi dikkat çekti.

Banses Gazetesi

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan Balıkesir Yılda 500 Bin Adet Aşılı Ceviz Fidanı İhraç Ediyor başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Limana yatırımcı bulundu

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x