Kırcı, Engin Altay’ın sözlerine sessiz kalmadı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kırcı, Engin Altay’ın sözlerine sessiz kalmadı

 

Ak Parti Balıkesir Milletvekili Sema Kırcı Zaman gazetesine mahkeme kararı ile kayyum atanmasını protesto eden başörtülü kadınların uğradığı muamelenin başörtüsü dolayısıyla meydana gelmediğini dile getirdi. Şiddetin her türlüsüne özellikle de başı açık ya da kapalı ayrımı yapmaksızın tüm kadınlara karşı şiddete karşı olduğunun altını çizen Kırcı CHP Grup  Başkan Vekili Engin Altay’ın sözlerini eleştirdi.

Bütçe Kanunu Tasarısı’nın görüşüldüğü Genel Kurul oturumunda CHP İstanbul Milletvekili Engin Altay’ın  Mahkeme kararı ile kayyum atanan Zaman gazetesinin önünde güvenlik kuvvetleri tarafından uzaklaştırılan başörtülü kadınlar üzerinden Ak Parti’yi ve Cumhurbaşkanı’nı din siyaseti yaparak başörtüsünü istismar etmekle suçlaması üzerine söz alan ve Altay’ın ifadelerini eleştiren Kırcı  ” Şiddetin her şekline karşıyım. Yaşanan olayları başörtüsü üzerinden ele almak yanlıştır. Hiçbir Ak Partili üst düzey yönetici başörtüsünü istismar etmemiştir. Bilakis başörtüsü mücadelemizde her zaman bizim yanımızda olmuş ve bu anlamsız yasağın kalkması için mücadele etmişlerdir” ifadelerini kullandı.

Zaman gazetesi önünde yapılan yasa dışı gösterinin başörtüsü ile ilgili olmadığının da altını çizen Kırcı ” Kadına karşı şiddetin başı açık ya da kapalı kadın şeklinde ayrımını doğru bulmuyorum. Gelişen olaylarda bir başörtüsü mağduriyeti yoktur. Zaten protestocuların bu konuda bir talebi de yoktur. Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ya da Ak Parti’nin hiçbir üst düzey yöneticisi başörtüsünü istismar amacı olarak kullanmamıştır. Bilakis bizi haklı mücadelemizde desteklemiş ve bu anlamsız yasağı kaldırmak için mücadele etmiştir.  Keşke bu tepkiler yıllar önce de aynı hassasiyetle gösterilmiş olsaydı da ben de Odtü’den atılmamış olsaydım” şeklinde konuştu.

Chp’nin yaşanan olaylarla ilgili başörtülü kadınların haklarını korumak gibi bir görevi üstlenmesini de anlam veremediğini ifade eden Kırcı ” Yıllarca başörtüsü yasağını savunan, ikna odalarının mimarını milletvekili yapan zihniyete sahip bir siyasi partinin bugün sözde başörtüsü mağduriyeti yaşayan kimseleri savunuyor, yasa dışı gösterilerden medet umuyor hale gelmesi son derece düşündürücüdür. Yıllarca üniversitelerde yaşanan başörtüsü yasağına ve başörtülü kadınlara uygulanan şiddete sessiz kalan CHP’nin paralel yapının savunmasına girişmesi de ayrıca ele alınmalıdır.” dedi. Yaşanan olayların hiçbir şekilde başörtüsü mağduriyeti kapsamında değerlendirilemeyeceğini ifade eden Kırcı ” başörtüsü  ile ilgili yaşanan sorunlarda hiç bir zaman inisiyatif almayan hatta başörtüsüne teferruat gözüyle bakan paralel yapı mensuplarının bugün başörtülü kadınları öne sürerek algı operasyonu yapmaya çalışması acizliktir” dedi.

 

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan Mavi Sertifikalı Ceviz Fidanı Talebine Yetişemiyorlar başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Kırcı, Engin Altay’ın sözlerine sessiz kalmadı

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x